Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eilandbal, Super Mario trefbal en de springkussens in week 36 - 2022

De vakantie is voorbij gevlogen met alle leuke activiteiten die op de planning stonden maar wat zijn we blij om alle kinderen na de zomervakantie weer te zien bij Sportstuif! Ook zijn er weer een aantal nieuwe kinderen die afgelopen week zijn gestart bij Sportstuif en zelf gaan ervaren hoe leuk het bij ons wel niet is. Naast een aantal nieuwe kinderen hebben we ook een nieuwe gezicht binnen het team van Sportstuif Helmond en dat is Loes. Ze heeft zich al voorgesteld via onze social media post en jullie zullen haar van maandag tot en met donderdag zien bij Sportstuif Helmond!

Maandag 5 september    

Vandaag begon de dag weer met het ophalen van de kinderen uit school. Sommige kinderen waren op vakantie geweest en andere hadden weer heel veel leuke dingen gedaan dus ze hadden genoeg te vertellen, erg leuk om al die verhalen weer te horen. Toen alle kinderen uit school waren gehaald was het tijd voor het gezamenlijke fruit momentje en wat ranja. Hierna was het tijd voor de activiteiten van vandaag. Omdat de groep op maandag gezellig groot in geworden, hadden we voor vandaag twee activiteiten op de planning staan. De eerst activiteit was eilandbal. Op 2 kinderen na had iedereen een eigen eiland (hoepel). Er waren 3  ballen in het spel en deze werden overgegooid door de kinderen die in de hoepel stonden. De kinderen die geen eigen eiland hadden moesten proberen om de bal te onderscheppen, als dat gelukt was mochten ze wisselen met degene die in het eiland stond en de bal had gegooid die onderschept was. Het andere spel was drie op een rij. Hierbij streden twee teams tegen elkaar waarbij beide teams probeerde als eerste drie op een rij te krijgen. De kinderen vonden de activiteiten leuk waardoor we lekker lang buiten gespeeld hadden.

Dinsdag 6 september   

Voor de zomervakantie was de dinsdag al een populaire dag en nu er weer een aantal nieuwe kinderen bijgekomen zijn is het nu nog gezelliger geworden op de dinsdag.  Zo gezellig druk zelfs dat we het maximaal aantal kinderen bereikt hebben en er op dinsdag helaas een wachtlijst is ontstaan.

De dag begon weer met het ophalen van de kinderen uit school. Leuk om die blije gezichtjes weer te zien! Eenmaal compleet bij de BSO werd er weer lekker gesmuld van het verse fruit van de Lidl. Daarna stonden er ook vandaag weer twee activiteiten op de planning. Dat waren superbal en leeuwenkooi. Bij superbal stond iedereen door elkaar in het veld en was er 1 bal in het spel. Iedereen mocht de bal pakken om elkaar proberen af te gooien. Wanneer je afgegooid was mocht je buiten het veld gaan staan. Je moest wel goed onthouden wie jou had afgegooid want als diegene af was, dan mocht je weer terug in het veld. Tijdens leeuwenkooi was er in een midden van het vak een leeuw (tikker) en waren er heel veel lopers. De lopers mochten proberen zo veel mogelijk hoedjes naar de overkant te brengen zonder dat ze getikt waren door de leeuw. Als de leeuw iemand had getikt was het hoedje van de leeuw. Wie had aan het einde van het spel de meeste hoedjes verzameld? De kinderen deden ondanks de hitte goed mee met de spellen en dat verdiende wel een lekker koekje. Ook na de activiteit werd er nog gezellig buiten gespeeld.

Woensdag 7 september  

Vandaag waren de kinderen vroeg klaar uit school waardoor de dag bij Sporstuif begon met boterhammetjes eten. Toen de buikjes eenmaal gevuld waren hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Een aantal kinderen mochten met Desiree mee naar Sportstuif Beek en Donk. Zij hadden een open dag georganiseerd en wij mochten mee spelen met de XL games, een potje trefbal en een lasergame battle. De andere kinderen speelde Super Mario Trefbal bij Sportstuif Helmond. De kinderen konden tijdens een potje trefbal verschillende superkrachten verdienen zoals afweren met de handen, een extra leven of een stukje in het veld van de tegenstander lopen. De kinderen waren erg fanatiek en deden goed mee. Thom en Isabelle waren in de vakantie jarig geweest en wilde hun verjaardag nog graag bij Sportstuif vieren. De kinderen hadden geluk en kregen aan het einde van de middag een lekker ijsje. Een mooie afsluiter van weer een heerlijk dagje bij Sportstuif.

     

Donderdag 8 september     

Eenmaal compleet begon de dag vandaag bij Sportstuif weer met een fruitmomentje en wat ranja. Ook op donderdag is het voortaan gezellig druk en helaas zitten we op donderdag ook aan het maximaal aantal kinderen waardoor er een wachtlijst is ontstaan. Dit betekend dat we op donderdag ook weer twee activiteiten aanbieden en vandaag waren dat doeljagerbal en politie, politie hoe laat is het? Bij doeljagerbal stond er in het grote tikvak ook een korfbalpaal. De tikkers mochten proberen zo snel mogelijk iedereen te tikken. Als je getikt was mocht je in het afvak gaan staan, maar als een van de kinderen de bal door te korf wist de gooien dan mocht iedereen die in het afvak stond weer meedoen. Bij politie, politie hoe laat is het? was er één politieagent, de andere kinderen  mochten starten achter de pionnen. De kinderen die bij de pionnen stonden mocht vragen; politie, politie hoe laat is het? Als de politieagent dan 4 uur zei, mochten de kinderen 4 stappen zetten. Degene die de politieagent als eerste aangetikt had, werd de nieuwe politieagent. Maar wanneer de politie KINDERBEDTIJD riep dan mocht de politie proberen de kinderen te tikken. De kinderen waren pas veilig als ze weer achter de pionnen waren. Na een half uurtje werd er gewisseld van spel zodat iedereen beide activiteiten mocht spelen. De kinderen vonden de spellen erg leuk en deden hierdoor ook lekker lang mee.

     

Vrijdag 9 september     

En toen was het alweer vrijdag. Helaas was het vandaag wat minder goed weer dan de rest van de week maar gelukkig was het tussen de buien door ook regelmatig droog. Vandaag was het weer een lange dag bij Sportstuif dus extra lang de tijd om plezier te maken. De dag begon weer boterhammetjes eten en nadat de regenbuitjes voorbij waren zijn we gelijk naar buiten gevlogen. De kinderen hadden vandaag namelijk geluk. De middelbare school had in de ochtend een sportdag gehad en alle  springkussens bleven staan. Wat een plezier hebben we heel de middag beleefd op de vele gave springkussen. Tussendoor hebben we nog even de laatste kinderen uit school gehaald en fruit gegeten maar daarna wisten de kinderen niet hoe snel ze weer naar buiten moesten gaan. De hele grote stormbaan en het stef stuntpiloot springkussen, waarbij je op een kleine pilaar mocht staan en moest proberen om over de draaiende balk heen te springen, waren toch wel de favoriete springkussens. Het was een heerlijke eerste week na de zomervakantie met een perfecte afsluiter. Op naar volgende week!



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches