Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een zonnige week bij onze sportieve bso in week 24 - 2021

Maandag

De week is weer van start bij onze Sportieve BSO Sportstuif Helmond de Braak. De kinderen zijn vandaag opgehaald door pedagogisch medewerkers Roy en Luc. Eenmaal terug genoten de kinderen van een lekker hapje fruit. Vanwege de extreem warme dag deden we vandaag een rustige activiteit, namelijk hoepelpong.

Er worden twee groepen gemaakt. Aan beide zijden liggen zes hoepels verdeeld in een driehoek. Om de beurt mogen de kinderen van de ene groep gooien met een bal/pittenzak. Raakt de bal/pittenzak de binnenkant van de hoepel, dan moet deze worden weggehaald. Welk groepje heeft als eerst alle hoepels weggespeeld?

Twee teams speelden tegen elkaar en het ging gelijk op. Het eindigde in een gelijkspel. Beide teams hebben het super goed gedaan. We bofte vandaag, want we kregen zomaar een ijsje van korfbalclub OEC. Super aardig! Dat was genieten voor de kinderen.

Dinsdag

Vandaag waren we wat eerder van de partij, want de Silvester Bernadette had een studiemiddag. Terug bij Sportstuif werd er lekker geluncht door de kinderen. Op verzoek van de kinderen speelden we verstoppertje in het donker. Eén van de favoriete activiteiten van de kinderen. Daarna hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld voordat ze even mee gingen om de andere kinderen te halen. Toen de andere kinderen waren gehaald gingen we eerst fruit eten. Na het fruit gingen we een verjaardag vieren en zongen de kinderen voor de jarige. Natuurlijk stond daarna de activiteit gepland. Vandaag waren het niet één maar twee activiteiten. We speelde kickbal en tikspelen (kreeftentikkertje en Harry Potter tikkertje). Deze afwisseling vonden de kinderen erg leuk.  

     

Woensdag

Een lange en warme middag bij Sportstuif! Vandaag was het een verkoelende sportieve BSO, want we gingen buikschuiven met het buikschuifzeil. De voorbereidingen hiervoor werden gedaan door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Na het omkleden konden de kinderen lekker buikschuiven. De kinderen vonden het fantastisch. Iedereen probeerde het einde van het zeil te halen. Later op de middag kregen de kinderen weer een lekker ijsje. De kinderen vonden het fijn om lekker te verkoelen met het warme weer.

 

Donderdag

Ook vandaag was het extreem warm. Er werd zelfs 32 graden aangetikt. De kinderen worden zoals altijd goed ingesmeerd met zonnebrand. Het buischuifzeil werd weer voor de dag gehaald om de kinderen lekker verkoeling te geven. Met het mooie weer erbij was het echt top. De kinderen hebben de hele middag genoten van deze waterpret. Vanavond moest Nederland voetballen tegen Oostenrijk. Voor het EK hebben we een actie via Samen bij Sportstuif.

 

Doe mee met het EK juich spel van Sportstuif! Maak samen met je papa/mama, broer/zus, vriend of vriendin de leukste juich video. Wat moet je doen? 

  1. Film je beste juich video; 
  2. Stuur de video op naar de telefoon van Sportstuif Helmond de Braak (0633567562); 
  3. Na de poule fase van het EK maken wij de winnaar bekend (25 juni)
  4. De winnaars krijgen een oranjetoeter met het logo van Sportstuif!

Doe mee en juich Nederland naar de finale van het EK. 

Hup Holland Hup! 

Vrijdag

De laatste dag van deze warme week bij onze sportieve-BSO. Om vandaag de verkoeling weer goed op te kunnen zoeken waren de luifels uitgedraaid. Daarnaast hebben we de sproeier aangezet, zodat de kinderen hier lekker doorheen konden rennen en spelen. Ook vandaag bofte de kinderen met een ijsje. Later op de middag speelde de kinderen binnen nog even Just Dance. Hiermee sloten we deze week bij Sportstuif Helmond de Braak sportief af.  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches