Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De week van de open dag in week 39 - 2021

Maandag 27 september

Een nieuwe week bij onze sportieve buitenschoolse opvang. Wat boffen we nog steeds met het mooie weer. Pedagogisch medewerkers Luc en Desiree hebben de kinderen weer opgehaald met de Witte Sportstuif bus en de blauwe Sportstuif auto. Eenmaal terug werd het verse fruit klaar gemaakt en was het tijd voor ons dagelijkse fruit moment. Na dit lekker op te hebben gegeten gingen we met de kinderen naar buiten voor de activiteit. Vandaag stond geluksestafette op het programma. De strijd tussen de twee teams ging gelijk op. Lees onderstaand hoe geluksestafette precies werkt.

 

Er worden twee teams gemaakt. Er zijn twee identieke rijen met zes blokjes, voor ieder team is er één rij. Tel af van 3 naar 0. Het eerste kind van elk groepje start met het gooien van de dobbelsteen. Als je 6 gooit ren je naar de zesde blokje en leg je deze om. Hij/zij tikt de volgende aan en die mag dan dobbelen. Gooi je 2 naar het tweede blokje enzovoorts. Gooi je een getal dat je al een keer gehad hebt, dan moet je er toch naartoe rennen en het blokje aantikken. Welk team heeft geluk en als eerst al zijn blokjes om?

 

 

Dinsdag 28 september

De dag bij Sportstuif begon zoals altijd met het ophalen van kinderen. Eenmaal terug hadden de kinderen rommelende buikjes en was het tijd voor wat fruit. Ondertussen werden de activiteiten klaargezet. Vandaag was het niet één activiteit, maar twee. Op het veld stond koning van het veld en de Nerf battle klaar. Na de groepen te hebben gedeeld in twee was het tijd om te beginnen. Bij koning van het veld werd er voetbal gespeeld. Bij een gewonnen wedstrijd mocht je blijven staan het verliezende team moest er uit en er kwam een nieuw team in het veld. Op deze manier leren kinderen ook omgaan met winst en verlies. Bij de Nerf battle mochten de kinderen door korven en in emmers schieten. Door de korf was één punt en in de emmer twee punten. Na meerdere rondes schieten konden de kinderen kijken of ze zichzelf konden verbeteren. Wat deden ze het goed! Het was een heerlijke sportieve middag buiten.

Woensdag 29 september

Vandaag was het een speciale dag bij Sportstuif. Want het was open dag en de woensdagmiddagactiviteit stond op het programma. Helaas was het wel heel erg regenachtig. Daarom hadden we geen andere keuze om binnen te beginnen met onze activiteit. Met onze speaker en discoverlichting gingen we stoeldans doen. Dit was een lekkere opwarmer want daarna werd het droog en konden we lekker naar buiten gaan. Kinderen van de open dag en de WMA deden mee met de activiteiten. De kinderen waren aan het genieten dat we na de regen lekker buiten aan de gang konden gaan. Er werd gevoetbald en generfd. Ouders van de open dag kregen een rondleiding en meer informatie over Sportstuif. De kinderen mochten ook nog een bidon en Sportstuif kleurplaat meenemen, dat vonden ze super leuk. Ondanks het weer was het een super toffe middag.

Donderdag 30 september

Na ophalen van de kinderen en het eten van het fruit was het weer gelukkig goed genoeg om naar buiten te gaan. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de vrijheid ervaren na schooltijd en dat het niet voelt als een verlengde schooldag. Vandaag speelde we het tikspel drie op een rij. Een kind had het toevallig vandaag ook op school gespeeld en wist daarom goed mee te helpen met de uitleg. Dat was leuk om te zien. Na de activiteit gingen de kinderen op eigen initiatief een wedstrijd voetballen. De teams werden verdeeld en er werd fanatiek gespeeld. Het was een goede sportieve middag.

Vrijdag 1 oktober

De laatste dag van deze week bij Sportstuif. Na het eten van de boterhammen konden de kinderen lekker vrij spelen. De strijkkralen waren vandaag de favoriet. Er worden mooie kunstwerken gemaakt. Later op de middag na het fruit eten was het tijd voor de activiteit van vandaag. Namelijk megabal. Megabal lijkt op het spel kingen, maar dan met een grote fitnessbal. De kinderen vonden het geweldig. Ze waren super fanatiek. Iedereen had goed meegedaan dus een koekje was verdiend. De week werd afgesloten met spelletjes. Het spel Super Mario doolhof werd uit de kast gehaald. Een spel wat ook vaak wordt gedaan door de kinderen. Een sportieve en spelachtige afsluiting bij onze sportieve kinderopvang.



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches