Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Crazy 88, lasergamen en chaosbal in week 41 - 2022

Maandag 10 oktober    

Weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif waarbij wij er weer super veel zin in hadden om er voor de kinderen een mooie week van te maken. Voordat de kinderen uit school werden gehaald was Desiree al even langs de Lidl gereden om weer lekker veel vers fruit te halen voor de kinderen. Toen pedagogisch medewerkers Luc, Loes, Maxime en Desiree alle kinderen uit school hadden gehaald was het tijd voor het vaste fruit momentje met wat ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren konden de kinderen gelijk naar buiten want daar stonden twee verschillende activiteiten op de kinderen te wachten. De groepen werden vandaag weer op leeftijd ingedeeld waarbij de jongste kinderen bij Loes ging ‘vissen’.  Loes had een mooie vijver gemaakt waar heel veel verschillende vissen (voorwerpen) in zwommen. De kinderen kregen een hoepel die vast zat aan een touw waarmee de mochten proberen om de voorwerpen uit de vijver te krijgen. Als dat was gelukt dan mochten ze het voorwerp meenemen en zo probeerde ze zo veel mogelijk vissen te vangen. De oudere kinderen mochten met Maxime mee waar ze chaosbal speelde. De groep werd in tweeën gedeeld waarbij ze allebei aan een kant van het vak mochten gaan staan. In het midden van het vak lag een hele grote bal en overal in het vak lagen kleinere ballen. De kinderen mochten proberen om met de kleine ballen tegen de grote bal aan te gooien om hem uiteindelijk over de lijn van de tegenstander te krijgen. De kinderen hebben lekker lang buiten gespeeld en ze waren erg fanatiek! Uiteindelijk hebben we de middag afgesloten met een koekje, daarna werd er zowel binnen als buiten nog lekker vrij gespeeld.

     

 

Dinsdag 11 oktober  

Vandaag was het weer een gezellig drukke middag bij Sportstuif. De kinderen werden vandaag weer uit school gehaald met de Sportstuif bus of auto of soms zelfs te voet als de school heel dichtbij is. Op de weg naar Sportstuif vragen de kinderen altijd al wat voor activiteit we vandaag gaan doen en dit keer hielden we dat nog even als verassing. Luc had namelijk een van de favorieten materialen meegenomen voor de kinderen vanuit het Sportstuif kantoor. Na het fruit eten werd de grote groep in tweeën gedeeld en was het tijd voor de activiteiten van vandaag. Een groep mocht buiten starten waar we het spel kleuren verplaatsen speelde. Er werden 4 groepjes gemaakt en er waren 5 verschillende kleuren. Als jou kleur genoemd werd dan moest je proberen om bij de kleur te komen waren nog niemand stond zonder afgegooid te worden met de bal. De andere groep mocht binnen starten met de activiteit. Alle stoelen werden aan de kant geschoven, de tafels werden schuin op de grond gezet, de lampen gingen uit, de rolluiken gingen naar beneden en de muziek box ging aan. Binnen was het namelijk tijd voor een super gaaf potje lasergamen! Luc had vanuit ons kantoor de nieuwe laserguns meegenomen en deze waren nog vetter dan de oude laserguns. De kinderen vonden het geweldig en vonden het erg jammer dat er ook nog gewisseld moest worden van activiteit. Aangezien de groep op dinsdag zo groot is konden we helaas niet met alle kinderen tegelijk lasergamen. De kinderen voor het zo leuk dat de tijd echt voorbij was gevlogen deze middag.

 

Woensdag 12 oktober  

Vandaag werden de kinderen zoals altijd al vroeg uit school opgehaald en begonnen we de middag bij Sportstuif met een gezellige lunch. Na de lunch kwam Sportstuif Brandevoort op bezoek en hadden de kinderen even de tijd om vrij te spelen zodat Maxime alvast de activiteit klaar kon zetten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteiten van vandaag. De groep werd weer in tweeën gedeeld. Een groep mocht met Luc en Linde naar het centrum van Helmond waar ze het crazy 88 spel speelde. Hierbij streden twee teams tegen elkaar waarbij ze mochten proberen zo veel mogelijk punten te verzamelen. Ze hadden allebei een lijstje meegekregen met 88 verschillende opdrachten en voor iedere opdrachten konden er punten verdiend worden. Erg leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen waren en hoe goed ze de soms ook gekke opdrachten hadden gedaan. Het team dat aan het einde van de middag de meeste punten had, won een leuk prijsje. De andere groep bleef bij Sportstuif Helmond waar ze heel de middag, zo lang als ze wilde, hebben gelasergamed! Het was een geslaagde middag en voor we het wisten waren de ouders er alweer.

 

Donderdag 13 oktober 

Ook vandaag was het weer gezellig druk bij Sportstuif. Gelukkig viel het vandaag mee met de buien waardoor we fijn buiten konden spelen. Nadat de buikjes weer gevuld waren met vers fruit van de Lidl was het tijd voor de activiteiten van vandaag. De groep werd weer in tweeën gedeeld. De ene groep mocht buiten beginnen waar we voor de jongste kinderen verschillende mik en gooi spelletjes hadden uitgezet. De oudere kinderen speelde buiten een ‘kamelenrace’. Er werden twee teams gemaakt en ieder team had een eigen korf. In het midden stonden negen pionnen waarbij er op de middelste pion een bal lag. Als je scoorde vanaf de eerste hoepel in de korf, dan mocht je de bal een plekje opschuiven richting de tegenstander. Als je scoorde vanaf de tweede hoepel die een stukje verder weg lag, dan mocht je de bal twee plekjes opschuiven richting de tegenstander. Als je de bal op de laatste pion van de tegenstander kon leggen dan had je gewonnen. Het was een super spannende race want er werd vaak gescoord. Ook nu waren de kinderen weer lekker fanatiek. Omdat we twee groepen hadden gemaakt werd er binnen ook nog een potje gelasergamed. We kunnen voor de kinderen niet vaak genoeg gaan lasergamen, zelfs een aantal dagen achter elkaar blijven ze leuk vinden. Er zijn dan ook altijd heel veel blije gezichtjes als de kinderen horen dat we weer gaan lasergamen. Als de kinderen het weten dan willen ze thuis ook wel een zeggen dat hun ouders ze wat later op mogen halen zodat ze langer bij Sportstuif kunnen spelen, leuk om die verhalen te horen.

 

Vrijdag 14 oktober  

En toen was het alweer vrijdag, wat is week weer voorbij gevlogen. Ook vandaag begonnen we de middag met een gezamenlijke lunch. De kinderen hadden weer lekker gevulde broodtrommeltjes vanuit thuis meegenomen. Na de lunch hadden de kinderen nog even tijd om vrij te spelen. Desiree moest smiddags namelijk nog een aantal kinderen uit school halen die wat later uit zijn dan de andere kinderen. Toen de groep compleet was en de buikjes weer gevuld waren met fruit, was het tijd voor de activiteit van vandaag. Omdat er iedere dag weer andere kinderen zijn bij Sportstuif en we weten dat iedereen het heel leuk vindt om te doen hebben we de week afgesloten met nog een potje lasergamen. De kantine werd weer omgebouwd en zo hebben we weer heel de middag gelasergamed, de kinderen wisten van geen ophouden. Waarschijnlijk gaan we komende weken weer heel veel vragen krijgen over wanneer we weer gaan lasergamen, de kinderen kijken nu dus alweer uit naar de volgende keer. Het was weer een zeer geslaagde week bij Sportstuif met iets minder diversiteit in de activiteiten dan jullie van ons gewend zijn maar wel heel veel blije kinderen, op naar volgende week!



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches