Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie bij Sportstuif Helmond in week 7 - 2021

Maandag 15 februari

Deze eerste dag van de vakantie stond natuurlijk in het teken van carnaval. Vandaag stond het Sportstuif Carnavalsbal op het programma. Sportstuif Asten en Deurne kwamen op bezoek bij Sportstuif Helmond. Voordat het feest los barste werd er eerst vrij gespeeld. Er werd gekleurd, tafel voetbal gespeeld en fanatiek UNO gedaan. In de middag was het tijd voor het Carnavalsbal. Een groot deel van de kinderen en begeleiding was verkleed. Het feest werd geopend met het spelen van een potje stoelendans. De kinderen deden fanatiek mee. Na meerdere rondes stoelendans was het tijd voor een nieuw spel. Namelijk verstoppetje in het donker. Vooral voor de kinderen die verkleed waren als soldaat was dit een voordeel. Hierdoor vielen ze minder op. Samen met Sportstuif Deurne en Asten werden er meerdere rondes verstoppertje in het donker gedaan. Een feestelijke eerste dag.

Dinsdag 16 februari

De kinderen konden vandaag opstarten met vrij spelen. We wachten altijd totdat alle kinderen er zijn voordat we de gezamenlijk activiteit van de dag gaan doen. Vandaag was dit de mega spelenkermis en dit speelden we bij onze eigen sport BSO locatie. Twee groepen streden tegen elkaar voor de winst. De start van de mega spelenkermis was het spelen van drie op een rij oftewel boter, kaas en eieren. Bij dit spel moeten kinderen snel nadenken en een logische keuze maken om te kunnen winnen. Op sportieve manier worden ook de cognitieve vaardigheden getest bij drie op een rij. Het tweede spel op het programma van de spelenkermis was hoepelpong. Wederom speelden de twee teams tegen elkaar om met een bal de hoepels van de tegenstander weg te spelen. De kinderen hebben zich lekker uit kunnen leven met deze activiteit.

Donderdag 17 februari

Vandaag waren we vroeg compleet, daarom zijn we vroeg in de ochtend vertrokken naar Sportstuif Deurne. Hier hebben de kinderen lekker in de gymzaal 10 tellen in de Rimboe kunnen spelen en hebben we een potje voetbal gedaan. Hierbij was het Sportstuif Helmond tegen Sportstuif Deurne. De kinderen waren gebrand om te winnen. Twee wedstrijdjes zijn gespeeld. Eén keer was Sportstuif Helmond de winnaar en de andere keer Sportstuif Deurne. Na de lunch zijn we naar Sportstuif Asten gegaan voor de Crazy 88. Een spel waarin meerdere groepjes tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk punten binnen te halen door het voltooien van opdrachten. De kinderen moesten bijvoorbeeld een letter vormen op de grond, maar ook op de foto bij de brandweerkazerne. Kortom een dag vol sportieve activiteiten.  

         

Vrijdag 18 februari

Alweer de laatste dag van de carnavalsvakantie bij Sportstuif Helmond. Vandaag zijn we op bezoek gegaan bij Sportstuif Deurne. Hier konden de kinderen lekker vrij spelen in de gymzaal. In de middag zijn we samen met Sportstuif Asten, Deurne en Valkenswaard naar het Zandbos gegaan. Het Zandbos ligt in Deurne. Dit is een plek waar we vaker komen omdat kinderen hier lekker kunnen bewegen. Zo kunnen ze van de kabelbaan, spelen ze verstoppertje en kunnen ze schommelen. Natuurlijk hoort het bouwen van hutten hier ook bij. Een goed einde van deze carnavalsvakantie bij Sportstuif Helmond.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches