Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, kat en muis tikkertje en levend stratego in week 39 - 2022

Bij Sportstuif hebben we iedere dag weer andere leuke activiteiten. Deze worden met veel plezier begeleidt door onze pedagogisch medewerkers. Benieuwd naar welke activiteiten we deze week gedaan hebben? Lees dan onze blog!

 

Maandag 26 september        

De week bij Sportstuif begon met een regenachtige dag. Toen de kinderen uit school waren gehaald werden er dan ook verschillende spelletjes uit de kast getrokken. Eenmaal compleet was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten werd de groep in tweeën gedeeld. Gelukkig regende het maar een beetje er kon 1 groep buiten beginnen met de activiteit buskruit, want we zijn natuurlijk niet van suiker. Buskruit is een van de favoriete verstopspelletjes van de kinderen dus ondanks de regen hielden de kinderen het lang vol buiten. De andere groep bleef binnen want pedagogisch medewerker Desiree was zondag jarig geweest en wilde graag wat leuks doen met de kinderen. De kinderen kregen allemaal een plakje cake en mochten deze cake zelf versieren met allerlei lekkere dingen. Daarna mochten ze de cake opeten, dat was lekker smullen. Daarna mochten de groepen nog wisselen van activiteit zodat ze allebei een activiteit binnen en buiten hadden gedaan. Daarna was het tijd om vrij te spelen en werd er nog lekker buiten gevoetbald maar werden er binnen ook nog spelletjes gespeeld en hutten gebouwd.

 

Dinsdag 27 september    

De dag begon vandaag al vroeg met een studiedag van Basisschool de Vuurvogel. Er waren erg veel kinderen dus het was gezellig druk. In de ochtend zijn we met alle kinderen naar Kidsplaza geweest en hebben we erg veel plezier gehad. Zelfs de kleinste kinderen durfde van de hoge tijgerglijbaan, al was dat voor sommige de eerste keer nog wel even spannend. In de middag mochten we ook de andere kinderen uit school halen en toen we eenmaal compleet waren stond het verse fruit al klaar. Toen de buikjes weer gevuld waren was het tijd voor de twee activiteiten van vandaag. De groep met de  jongste kinderen mocht starten bij Desiree waar ze het spelletje drie is te veel speelde. Hierbij was er een tikker in het spel en een loper. De andere kinderen stonden per tweetal verdeeld over het veld. De tikker mocht proberen om de renner te tikken maar wanneer de renner aansloot bij een tweetal dan werd degene die aan de buitenkant stond de renner. Lukte het de tikker om de renner de tikken, dan werden de rollen omgedraaid en werd de tikker de renner en andersom. De oudste kinderen begonnen bij Loes waar ze voetballummeltje speelde. Er werd een grote kring gemaakt en één iemand was de lummel. Er werd een voetbal rondgespeeld in de kring en de lummel mocht proberen de bal af te pakken, als dat was gelukt was degene die de bal als laatste aan had geraakt de nieuwe lummel. Na de activiteiten kregen de kinderen een lekker koekje en werd en nog zowel binnen als buiten vrijgespeeld.

 

Woensdag 28 september    

Ook vandaag begon de dag weer vroeg want Basisschool De goede herder had een studiedag. In de ochtend werd er met kapla gespeeld. Ook hadden we vliegtuigjes gevouwen en deden we een wedstrijdje wie het verste kwam. Daarna zijn we met zijn alle naar Monkey Town in Mierlo gegaan. We hebben geklommen, zijn van de snelle en ook van de hoge glijbaan geweest en we hebben een wedstrijdje gedaan wie het snelste het snelheidsparcours kon afleggen. Of te wel, we hadden een super ochtend! In de middag moesten we weer terug naar Sportstuif Helmond om de andere kinderen uit school te halen. Eenmaal compleet werden er eerste boterhammetjes gegeten en mochten de kinderen daarna vrij spelen. Na het fruit eten speelde we ook vandaag weer twee verschillende activiteiten. De ene groep begon bij allesbal. Zo speelde we bijvoorbeeld de ene keer 2 tegen 2 voetbal, de andere keer 4 tegen 4 korfbal of iedereen tegen elkaar trefbal. De andere groep speelde de makers en de krakers. Hierbij werden er 2 groepen gemaakt en stonden er overal pionnen in het veld. De krakers mochten proberen alle pionnen om te tikken en de makers mochten proberen de pionnen weer rechtop te zetten. Wie hadden er na 30 seconden gewonnen, de makers of de krakers? Na een half uurtje hebben we gewisseld van activiteit zodat iedereen allebei de spellen kon spelen. De kinderen waren zo fijn aan het spelen dat in een keer de ouders er al waren om de kinderen op te halen.

        

 

Donderdag 29 september    

Wat een heerlijke zonnige dag was het vandaag. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald werd er al gelijk buiten gespeeld. Eenmaal compleet stond het verse fruit van de Lidl al voor de kinderen klaar. Toen de buikjes weer gevuld waren mochten de kinderen naar buiten voor de activiteit. Bij pedagogisch medewerkster Desiree speelde de kinderen kat en muis tikkertje. De kinderen wisten al hoe het spel moest waardoor we gelijk konden beginnen. Bij de vraag wie graag wilde starten als kat gingen bijna alle vingers de lucht in. De kinderen waren erg fanatiek en omdat bijna iedereen wel een keer de muis wilde zijn hebben we erg lang doorgespeeld.  Bij pedagogisch medewerkster Kim speelde de kinderen een kruiwagenrace. Hierbij werden er tweetallen gemaakt waarbij er een kindje de kruiwagen mocht zijn en de ander de kruiwagen mocht duwen. Ieder tweetal kreeg 5 voorwerpen en deze voorwerpen moesten ze proberen naar de overkant te krijgen door ze op de kruiwagen te leggen. Wanneer het voorwerp van de kruiwagen afviel, mochten ze opnieuw beginnen. Het team dat de 5 voorwerpen als eerste naar de overkant had gebracht won. De kinderen hadden goed meegedaan en kregen aan het einde van de middag een lekker koekje. Ook na de activiteiten werd er nog lekker buiten gespeeld en genoten we van de heerlijke zonnestralen.

 

Vrijdag 30 september    

De week is weer voorbij gevlogen en zo is het alweer vrijdag. Vandaag gelukkig ook weer een zonnig dagje. De meeste kinderen hebben om vrijdag een korte dag waardoor wij ze al op tijd op mochten halen uit school. Eenmaal bij Sportstuif begon de dag met boterhammetjes eten. Wat hadden de kinderen weer veel lekkere dingen meegekregen vanuit thuis. Toen de broodtrommels weer leeg waren hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen. Er werden puzzels gemaakt, verschillende spelletjes gespeeld en er werd lekker buiten gespeeld. In de middag mochten we nog een aantal kinderen uit school halen en toen we helemaal compleet waren hebben we samen fruit gegeten. Daarna was het tijd voor de activiteit van vandaag en dat was levend stratego. Er werden twee teams gemaakt en ieder team kreeg een vlag mee om te verstoppen. Daarna kregen de spelers een kaartje met een dier erop. Met dit kaartje mochten ze andere kinderen gaan tikken. Als je verloor mocht je je kaartje aan de tegenstander geven en mocht je een nieuw kaartje halen bij de teamcaptain. Als je als team 15 kaartjes had verzameld mocht je opzoek naar de vlag. Het team dat als eerste de vlag had gevonden en deze terug kon brengen naar de teamcaptain zonder getikt te worden had gewonnen. De kinderen vonden het geweldig en de verstopplekken van de vlaggen werden ook steeds beter. We hebben lang doorgespeeld en aan het einde van de middag kregen de kinderen een koekje want dat hadden ze wel verdiend. We hebben weer een super leuke week gehad bij Sportstuif, op naar de volgende!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches