Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

BSO voetbaltoernooi, schoorsteen mikken en fluisterpiet in week 47 - 2022

Maandag 21 november
De eerste dag van de nieuwe week was aangebroken. De kinderen mochten hun schoen bij ons op de BSO zetten. Er kwamen al veel schoenen tevoorschijn, mooie tekeningen en zelfs ook wortels voor Ozosnel. Voor de kinderen die het vergeten waren, zij hadden nog de hele week de kans om hun schoen te zetten. De Sinterklaasstemming zat er goed in. Vandaar dat wij na het ophalen en fruit eten gestart zijn met twee sinterklaasactiviteiten: Sinterklaas hoepeldans en een oranje pietenparcours. De Sinterklaas hoepeldans is een variant op stoelendans. In een grote kring met hoepels werd er rondgerend op Sinterklaasmuziek. Wanneer de muziek stopte, moest je zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Elke ronde ging er een hoepel weg en uiteindelijk bleef er een hoepel over. Het oranje pietencours had te maken met Sinterklaas én het WK. Zo gingen we pakjes hooghouden, pakjes springen, pakjes gooien, op het dak lopen en de zak van Sinterklaas-lopen. We hebben goed getraind als oranje pieten om zo het Nederlands elftal te steunen vandaag, Aangezien zij ook hun eerste WK wedstrijd speelde. Een sportieve, leuke dag van de week!



Dinsdag 22 november
Op deze dinsdag hadden een aantal kinderen een studiemiddag. Zij kwamen om 12.30 uur op de BSO. Zij konden lekker buiten spelen en tekeningen voor Sinterklaas maken. Samen hebben we boterhammen gegeten en zijn we de andere kinderen van school gaan halen. Toen iedereen was opgehaald, we fruit gegeten hadden en even vrij gespeeld hadden zijn we begonnen aan de activiteiten. Vandaag speelden we Fluitsterpiet en wie is de verlospiet. Fluisterpiet was een spel waarbij we Sinterklaaszinnen aan elkaar vertelden. De laatste in de rij mocht zeggen welke zin hij of zij gehoord had. Als deze zin goed was, ging er een nieuwe zin rond. Was de zin niet goed…. Dan werd de laatste in de rij de tikker. Er kwamen allerlei zinnen voorbij. Ook grappige die niet helemaal goed doorkwamen zoals: “Sinterklaas gaat terug in de zak naar Spanje”. Aan de andere kant van het veld speelde we “wie is de verlospiet”. Een tikspel waarbij er een verlospiet werd aangewezen, hij of zij ging spelers bevrijden wanneer ze getikt waren. Dit kon door een hand te geven en te zeggen welke piet hij of zij zou worden. We hebben verschillende pieten zien rennen.



Woensdag 23 november
Vandaag stond er het BSO oranje voetbaltoernooi op het programma. Via de KNVB kregen we een pakketje met een poster, speelschema en vlaggetjes om Sportstuif mooi aan te kleden. In de middag haalden we de kinderen op van school. Op woensdag zijn de kinderen vroeg uit van school en eten we gezamenlijk onze boterhammen op. Daarna werd het veld voor het toernooi klaargezet en trok iedereen z’n jas aan om te beginnen. We begonnen vol goede moed, maar helaas zaten de weergoden ons niet mee vandaag. We waren goed en wel begonnen toen het begon te regenen. Nou zijn we niet van suiker maar na een goede 20 minuten regende het toch echt te hard en ging iedereen naar binnen. We hebben toen fruit gegeten. De echte diehards trokken hun jas weer aan en gingen voetballen. Andere kozen ervoor om een spelletje te doen of tekeningen te maken. Jammer van het weer, maar evengoed hebben we leuke dag gehad met elkaar.



Donderdag 24 november
Vandaag zat het weer ons gelukkig wel mee! Dus konden we lekker naar buiten. De kinderen hadden na het fruit eten nog even tijd om vrij te spelen. Ondertussen werden de activiteiten klaargezet.
Schoorsteen mikken en het pepernotentikspel stonden op het programma.
Bij het schoorsteen mikken lagen er korven klaar met hoedjes op verschillende afstanden. Het was de bedoeling om de bal (het pakje) in de korf te gooien. Er werd fanatiek meegedaan. Sommige probeerde zelfs met één hand te gooien of zelf te schieten. Ook werd hoedjes verder naar achter gelegd om het nog moeilijker te maken. Het andere spel wat we speelde was het pepernoten tikspel.
In het midden van het veld lag een touw in de vorm van een koekenpan. Er was één kokpiet. Hij of zij liep rond de pan in het veld. Als de kokpiet iemand had getikt, moest je in de koekenpan gaan staan. Als je nog niet getikt was kon je de kinderen in de koekenpan bevrijden door over de steel van de pan heen te springen. Iedereen was dan gelijk weer vrij. Er werd leuk gespeeld en veel pepernoten bevrijd uit de koekenpan.



Vrijdag 25 november
Gister speelde we het spel met de koekenpan en de pepernoten. Vandaag gingen we echte pepernoten maken. Gezellig samen aan tafel werden er pepernoten gemaakt. Iedereen vond het leuk om mee te doen, maar het belangrijkste moest nog komen…. Het opeten. Voordat dat kon gebeuren was er natuurlijk tijd over. Deze keer mochten kinderen vrij spelen. Zo kan iedereen spelen waar zijn of haar interesse ligt. Sommige spelen liever binnen, anderen buiten. Toen de pepernoten afgekoeld waren, konden ze gegeten worden. Hier werd zichtbaar van genoten. Nog iets meer dan een week en dan is het alweer pakjesavond. Aankomende week hebben we weer veel Sinterklaasspellen op het programma staan. Wij hebben er zin in!



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches