Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bommetje, viesland - lekkerland en een escaperoom in week 44 - 2022

Maandag 31 oktober
Op de eerste dag van de nieuwe week hadden we geluk met het weer, dus konden we lekker naar buiten. We speelden twee verschillende activiteiten. Aan ene helft speelde we allerlei tikspelen zoals lieveheersbeestjestikkertje, slingertikkertje en poorttikkertje. Door samen te werken en andere kinderen te bevrijden werd er fanatiek tikkertje gespeeld. De andere helft speelde levend kwartet. Er werden vier teams van twee personen gemaakt. Elk team had een eigen hoepel met daarin vier verschillende voorwerpen. Een persoon van het tweetal was de tikker en mocht de hoepel met materialen verdedigen wanneer andere het probeerde te stelen. Was je getikt, probeerde je het later nog een keer. Wanneer het team vier dezelfde had gevonden hadden ze kwartet. Wanneer alle setjes verzameld waren, werd er gekeken wie de meeste setjes had en die hadden gewonnen. De jongere kinderen speelden het net even anders; zij probeerde zo snel mogelijk in elke hoepel in setje van vier te maken. Al met al een sportieve eerste dag van de week.


Dinsdag 1 november
Ook op de tweede dag van deze week zat het weer ons mee. Vandaag speelde we wederom twee verschillende spellen: bommetje en estafette. Bommetje is een spel waarin iedereen in een kring staat en één iemand in het midden. De persoon in het midden telde tot 10 hardop, daarna tot 10 zonder hardop te tellen. In de kring gaven zo snel mogelijk de bal door. Bij 20 werd er heel hard ‘bommetje’ geroepen. Degene die de bal vast had was de tikker en mocht met de bal in de hand iedereen af gaan tikken. De estafette was een parcours waarin voetbal en tennis centraal stonden. Er werd gedribbeld, rondjes gedraaid met de bal en met een tennisracket gelopen zonder de bal te laten vallen. Er werd hard gestreden vandaag!

          

 

Woensdag 2 november
Op de helft van deze week hebben we eerst gezamenlijk gegeten en kregen de kinderen eerst de tijd om lekker vrij te spelen. Toen de eerste energie eruit was zijn we doorgegaan met de activiteiten. Twee activiteiten stonden vandaag voor de boeg: hoepelpong en overloopspelen. Hoepelpong is een spel waarbij er twee teams tegenover elkaar strijden om in elkaars hoepel te gooien. De hoepels lagen in een driehoek tegenover elkaar en om de beurt mocht er gegooid worden. Werd er in de hoepel gegooid, dan werd die hoepel weggelegd tot alle hoepels geraakt waren. Er werd op verschillende manieren gegooid: onderhands, bovenhands, laag en hoog. De ballen vlogen alle kanten op. Er zijn veel overloopspelen maar wij speelden: lekkerland-viesland en schipper mag ik overvaren. Lekkerland-viesland is een spel waar bij er twee vakken zijn: lekker land en vies land. Een persoon in het midden is de tikker en mag een product noemen. Bijvoorbeeld spruitjes. Ieder beslist voor zich of ze dit lekker vinden of vies. Loop je over dan kon je getikt worden. Was je getikt dan hielp je de tikker mee om anderen af te tikken. Niet iedereen hield overigens van spruitjes 😉

 

Donderdag 3 november
Vandaag zaten de weergoden ons helaas niet mee. Toen de kinderen werden opgehaald begon het te regenen en dit werd helaas niet minder. We hadden leuke activiteiten op het programma maar gelukkig hadden we een heel leuk alternatief. We speelde binnen in drie verschillende teams een escape room. De escape room bestond uit 14 verschillende opdrachten zoals: op leeftijd gaan staan zonder te praten, rekensommen, push-ups en sit-ups. Tot slot moest ieder team een yell verzinnen om tot het eind te komen. De uitslag was erg close. Op 14 seconden na heeft het winnende team gewonnen. Maar meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen!

 

Vrijdag 4 november
En toen was het alweer de laatste dag van de week. We begonnen de dag met gezamenlijk boterhammen eten en toen de broodtrommeltjes weer leeg waren mochten de kinderen vrij spelen. Er werd buiten gespeeld maar ook binnen gepuzzeld. Toen de laatste kinderen uit school waren gehaald en we fruit hadden gegeten, was het tijd voor de activiteit van vandaag: speuren. We hadden 10 verschillende sportmaterialen verzameld. Als eerste mochten de kinderen hun ogen dicht doen en gingen Loes en Desiree alle materialen verstoppen. De kinderen mochten vervolgens hun ogen open doen en proberen zo snel mogelijk alle materialen te vinden. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld. Groep 1 mocht de materialen verstoppen en groep 2 mocht proberen om het zo snel mogelijk te vinden. Dit deden we daarna andersom. Als laatste mochten Loes en Desiree hun ogen dicht doen en gingen de kinderen alle materialen verstoppen. De kinderen hadden veel plezier in het spel en namen alle materialen mee die ze maar konden vinden. Ook als dat materialen waren die niet bij de 10 van het spel hoorde. Het was weer een leuke week bij Sportstuif Helmond, op naar volgende week! 

        

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches