Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, archery tag en lasergamen in week 9 - 2023

Maandag 27 februari
De eerste dag na de vakantie was weer aangebroken. De kinderen mochten na een week carnavallen, skiën of andere leuke dingen weer aan de slag op school. Wij bij Sportstuif hadden voor deze week wat materiaal geleend om deze week weer vette activiteiten neer te kunnen zetten. De kinderen werden opgehaald en gezamenlijk aten we wat fruit. De activiteit van vandaag was lasergamen. Voor de kinderen is dit niet nieuw, maar wel iets wat ze heel erg leuk vinden om te doen. Vandaag scheen de zon volop en dus besloten wij om dit keer buiten én binnen te lasergamen. Zo konden de kinderen zich op meer plekken verstoppen en elkaar achterna zitten. Dit maakte het lasergamen nog leuker. De medewerkers stonden binnen en buiten klaar om de levens aan te vullen wanneer deze op waren. Zo kon iedereen de hele tijd door blijven gaan. Dit was een geslaagde eerste dag van de week! En er stonden nog meer leuke activiteiten op de planning voor de rest van de week.

 

Dinsdag 28 februari
We hadden deze week veel geluk met het weer. De zon scheen volop. Het was nog wel fris buiten dus we hielden de jassen aan. Al wilden sommige kinderen het liefst zonder jas spelen. Het was ‘veel te heet’ volgens de kinderen. Ook van de activiteiten van vandaag kregen we het niet koud. We zijn lekker sportief bezig geweest. De groep werd in tweeën verdeeld. De ene groep ging boksen en de andere groep speelde archery tag. Bij het boksen leerden de kinderen om verschillende combinaties te maken en natuurlijk mochten ze zich uitleven op de stootkussens. Ook werd er geleerd hoe je een stoot moet ontwijken. Er werd hard geslagen, maar gelukkig konden Stijn en Bram deze klappen goed opvangen. De andere groep speelde archery tag. Dit spel word normaal gespeeld in een vorm waarbij je op elkaar schiet met pijl en boog waarvan de kop van de pijl een zachte bal is. Wij gebruikte het iets anders en richtte ons meer op het idee van pijl en boog schieten. De kinderen hadden allemaal pijlen en een boog en op het veld stonden korven en pionnen die je mocht proberen te raken. Soms was het nog een beetje moeilijk maar uiteindelijk heeft iedereen kunnen schieten. De kinderen genoten van de activiteiten.

  

Woensdag 1 maart
Als we wat materiaal lenen, dan lenen we dit vaak voor de hele week. Op deze manier kunnen we het vaker gebruiken. Leuk voor de kinderen die elke dag komen, maar ook voor de kinderen die er niet zo vaak zijn. Zij kunnen dan ook gebruik maken van de materialen. Op woensdag zijn de kinderen eerder uit van school. Zij komen rond 12.30/13.00 uur aan op de BSO. We eten gezamenlijk onze boterhammen en daarna hebben de kinderen tijd om iets voor zichzelf te doen. Het was lekker weer, dus veel kinderen vlogen naar buiten. Andere bleven liever binnen om te knutselen of een spelletje te doen. De strijkkralen zijn erg in trek. We hadden vandaag dan ook veel mooie werkjes te strijken. Op woensdag eten we ook nog een keer fruit. Nadat we dit gedaan hadden gingen we van start met de activiteiten. Vandaag speelden we boksen en lasergamen. Sommige kinderen mochten nog een keer boksen, voor andere was het nieuw. Evengoed erg leuk om de kinderen bezig te zien. Zo komen ze ook in aanraking met andere sporten. Lasergamen speelden we vandaag buiten. Je kon dus niet binnen verstoppen. Hierdoor moest je nog meer wegrennen voor de tegenstanders. Wederom een geslaagde dag in het zonnetje!

  

Donderdag 2 maart
De donderdag is een drukke dag bij Sportstuif Helmond de Braak. Er komen dan veel kinderen. Kinderen van verschillende scholen leren elkaar kennen en spelen met elkaar. Bij aankomst gaan de kinderen die als eerste komen eerst nog even spelen. We wachten tot alle kinderen zijn opgehaald en dan pas gaan we fruit eten. De kinderen krijgen altijd een glaasje drinken en per tafel staan er twee bordjes met groenten en fruit. Iedereen pakt en stukje totdat de bordjes leeg zijn. Dan mogen de kinderen van tafel en hun jas aantrekken. Dan is het gelijk tijd voor de activiteit. Vandaag hadden we veel ouderen kinderen en een grote groep jongere kinderen. De oudere kinderen vind het leuk om te voetballen. Vandaar dat we vandaag twee activiteiten hadden; voetbal en archery tag. Bij het voetballen werd een partijtje gespeeld. De groep werd gemixt in jongens en meisjes. De jongere kinderen begonnen met archery tag. De boog was groter dan de kinderen zelf en het was soms nog lastig om de pijl goed weg te kunnen schieten. Met hulp lukte dit goed, zo heeft iedereen mee kunnen doen. Daarna wisselde we nog van activiteit zodat iedereen beide activiteiten gedaan had. Na het bewegen kregen de kinderen een koekje en kwamen verschillende papa’s en mama’s de kinderen al ophalen. De dag vliegt voorbij als je het leuk hebt!

  

Vrijdag 3 maart
De laatste dag van de week was aangebroken. Deze week vloog voorbij met alle leuke dingen die we gedaan hebben. Ook het weer was super deze week. Vandaag hadden de kinderen weer een korte dag op school. Bij aankomst hebben we gezamelijk gegeten en gedronken. Op vrijdag is het rustig qua aantal kinderen, dus hebben de medewerkers extra veel tijd om in de vrije tijd mee te spelen. We vinden het belangrijk om lekker sportief bezig te zijn met de kinderen. Maar ook voor de crea bea's is er genoeg te doen. Na het vrij spelen en het fruit eten was het alweer tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we buskruit. Dit spel vinden de kinderen heel leuk om te doen. Alle kinderen kunnen dan ook mee doen, leeftijd maakt niks uit. Buskruit is een soort verstoppertje waarbij een bal als centraal punt neergelegd wordt. Is de zoeker eerder bij de bal en roept hij/zij dan je naam, dan ben je af. Maar de bal mag door kinderen die nog niet af zijn weg worden geschopt. Dan begint de ronde weer opnieuw en is iedereen vrij. Dit mag maximaal drie keer per potje. Zo kun je andere kinderen weer vrij maken. Veel verstopplekken buiten om het hele gebouw heen. Ook de laatste dag van de week sloten we af in de zon. De weersvoorspellingen voor komende week zijn minder, maar deze week nemen ze ons niet meer af. Tot volgende week!

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches