Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Archery tag, buskruit en politie en boef in week 45- 2023

Maandag 6 november
De dag begon met alle kinderen ophalen van school. Na het het halen van de kinderen gingen we gezamenlijk fruit eten en een lekker bekertje ranja drinken. Toen we hier mee klaar waren gingen we lekker met alle kinderen naar buiten voor de activiteit. De kleinere kinderen gingen verschillende soorten tikspellen doen zoals: lieveheersbeestjetikkertje, daarbij was er een tikker, die zoveel mogelijk kindjes moest tikken. Werd er iemand getikt moest hij of zij op de rug gaan liggen en trappelen als een lieveheersbeestje. Als iemand die niet getikt was je om rolde dan mocht je weer meedoen. De andere activiteit was het safarispel. Daarbij was er een jager die in het midden stond. In drie hoeken stonden drie verschillende groepen kinderen. Elke groep was een wild dier bijvoorbeeld een olifant. Er was een leeg vak. Als de jou dier genoemd werd moest jou groepje zo snel mogelijk naar het lege vak rennen zonder getikt te worden door de jager. Werd je getikt door de jager dan moest je de jager helpen om de andere dieren te tikken. Diegene die als laatste overbleef won het spel. Na de activiteiten hadden alle kinderen een lekker koekje verdient en werden alle kinderen om de beurt opgehaald. Een goed begin van de week!

          


Dinsdag 7 november
De dag begon een studiedag van het peelland om 10:00 even lekker fruit eten en daarna gingen we naar monkeytown. Rond 13:30 moesten we helaas al weer terug om de andere kinderen op te ophalen. Toen alle kinderen eenmaal bij sportstuif waren hadden wij al lekker een bordje fruit en een beker ranja klaarstaan. We hadden lekker wat gegeten en gedronken om vervolgens twee hele leuke activiteit te gaan doen. De eerste activiteit was omgekeerd verstoppertje. Hierbij moest een iemand gaan verstoppen en de rest van de kinderen moest gaan zoeken. De verstopper kreeg 30 seconde de tijd om zich zo goed mogelijk te verstoppen. Na de 30 seconde moesten de andere kindjes gaan zoeken. Als de verstopper gevonden werd dan moest diegene er zo stil mogelijk bij gaan verstoppen. Zaten er vijf kinderen bij de verstopper begon het spel opnieuw. De andere activiteit was zone vangbal. We maakte eerst twee teams die heel goed moesten samenwerken.  De kinderen moesten doormiddel van over te spelen van vak naar vaak punten scoren. Het team dat de meeste punten had die had gewonnen. Na de activiteit kregen de kinderen allemaal een lekker koekje en was de dag alweer voorbij!

          


Woensdag 8 november
De dag begon zoals altijd met alle kinderen van school halen. Toen iedereen was opgehaald gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrijspelen. Tussendoor stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja op de kinderen te wachten. Daarna stond de woensdagmiddagactiviteiten die voor iedereen toegankelijk is op de planning. Gelukkig konden we deze week weer met een deel van de groep naar buiten. De eerste activiteit was binnen, namelijk verstoppertje in het donker. Hierbij hadden het we binnen helemaal donker gemaakt. Er waren twee zoekers die samen tot dertig moesten tellen en alle kinderen moesten vinden. Hiervoor kregen ze zeven minuten. Lukte het om iedereen binnen zeven minuten te vinden dan hadden de zoekers gewonnen. De andere activiteit was buiten, namelijk archery tag. Hierbij hadden we allemaal verschillende targets gemaakt waar de kinderen met de pijl en boog op moesten schieten. Als er een target geraakt werd dan kreeg je een punt. Iedereen werkte in tweetallen en kreeg drie pijlen. Als de drie pijlen geschoten waren door iedereen dan gingen we gezamenlijk alle pijlen ophalen en was de volgende aan de beurt. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

          


Donderdag 9 november
De dag begon wederom met gezellig alle kinderen van school halen. Toen dat gedaan was stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Nadat alle kinderen lekker wat fruit en een bekertje ranja op hadden gingen we lekker met alle kinderen naar buiten voor de activiteiten. De eerste activiteit was archery tag. Hierbij hadden we allemaal verschillende targets gemaakt waar de kinderen met de pijl en boog op moesten schieten. Als er een target geraakt werd dan kreeg je een punt. Iedereen werkte in tweetallen en kreeg drie pijlen. Als de drie pijlen geschoten waren door iedereen dan gingen we gezamenlijk alle pijlen ophalen en was de volgende aan de beurt. De andere activiteit was politie en boef. Er zijn twee polities zij moeten proberen de boeven te tikken. Als de boeven zijn getikt gaan ze de cel in. De andere boeven kunnen de boeven die af zijn bevrijden door zogenaamd de handboeien los te maken. Toen we klaar waren met de activiteiten was het tijd voor een koekje werden de eerste kinderen alweer opgehaald en was de dag alweer voorbij. 

          


Vrijdag 10 november
Ook bij de laatste dag van de week begonnen. Als allereerst was het tijd om de kinderen van school te halen en lekker te lunchen. Na de lunch lekker vrij spelen, Nog even de laatste kinderen ophalen en een bordje fruit en bekertje ranja. Na het fruit eten was het tijd voor de laatste activiteit van de week. De activiteit die we gedaan hebben was buskruit. Er was een zoeker en een bal als buut. De zoeker moest proberen iedereen te vinden en af te buten. Als je gebuut was dan moest je op de bank gaan zitten totdat iedereen af was of totdat iemand de bal wegschoot. Als iemand de bal wegschoot dan mocht iedereen die gebuut was weer snel gaan verstoppen. De bal mag elk potje twee keer weggeschoten worden. Na de activiteit was het tijd voor een lekker koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!!!!

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches