Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Allesbal, beat the card en verstopperje in het donker in week 3 - 2022

Maandag 17 januari

Weer een nieuwe week bij Sportstuif. Vandaag werden de kinderen opgehaald door vaste medewerkers van Sportstuif Helmond de Braak, dit zijn Luc, Nathan en Desiree. Terug bij Sportstuif was het tijd voor het dagelijkse hapje fruit. Dit is een vaste structuur die we hanteren. Daarna gingen we naar buiten voor de activiteit van vandaag. Eigenlijk was dit drijfbal, maar de fitnessbal was niet aanwezig. Daarom speelden we in plaats van drijfbal, allesbal.

Drie of vier verschillende sporten met meerdere teams. Het team dat erin komt mag bepalen welke sport er wordt gespeeld. Het team waar er wordt gespeeld moet eruit. Of, als het te lang duurt bij 2 min wisselen.

Dinsdag 18 januari

De kinderen zijn vandaag wederom opgehaald door Luc, Nathan en Desiree. Daarnaast waren stagiaire Edo en Memphis ook aanwezig. Terug bij Sportstuif was het tijd voor fruit met wat ranja. Daarna trokken alle kinderen, schoenen, jas en muts/handschoenen aan en gingen we naar buiten voor de activiteit. Vandaag waren dit niet één maar wel twee activiteiten. We speelden Harry Potter tikkertje en Beat the Card.

     

Woensdag 19 januari

Vandaag zijn de kinderen opgehaald op de volgende scholen: basisschool Dierdonk, Montessorischool, BBS de Vuurvogel, Silvester Bernadette en de Goede Herder. Terug van het halen van de kinderen gingen we boterhammen eten. De kinderen kregen daarna de tijd om vrij te spelen. Er werd vandaag wel een extra mooie hut gemaakt. Hiervoor werd de parachute en de yogamatten gebruikt. Om 14:00 gingen we lekker naar buiten voor de activiteit. Vandaag was dit ezelen. Een spel dat sowieso al vaker door kinderen zelf gespeeld word. Er werd goed gespeeld door de kinderen. Na de activiteit gingen we naar binnen voor een hapje fruit. Daarna gingen de kinderen natuurlijk weer verder met de hut. Uiteindelijk hadden ze ook nog een koekje verdiend omdat iedereen goed mee had gedaan met de activiteit.

     

Donderdag 20 januari

Een nieuwe dag! De wolken kleurde al een beetje donker. Tijdens het ophalen van de kinderen was het nog droog. Na het eten van fruit gingen we naar buiten voor de activiteiten van vandaag. Dit waren superbal en het estafettespel. Helaas! Na vijf minuten begon het hard te regenen, hierdoor moesten we naar binnen. Het regenen bleef aanhouden waardoor we een activiteit binnen gingen doen. Op verzoek van de kinderen werd dit verstoppertje in het donker. Eén van de favoriete spellen van de kinderen. Dit hebben ze nog lekker lang doorgespeeld.

Vrijdag 21 januari

Een rustige dag vandaag bij Sportstuif, door een aantal afmeldingen. Terug bij Sportstuif werd er lekker gegeten van de boterhammen. De kinderen gingen daarna vrij spelen. De Montessorischool was wat later uit, daarom hebben we gewacht met de activiteit. Vandaag was de activiteit kringtrefbal. De kinderen waren even bezig, maar stelde voor om binnen verstoppertje in het donker te doen. We vinden het belangrijk om mee te denken met de kinderen en zij daarom naar binnen gegaan om verstoppertje in het donker te spelen. Een leuke afsluiter van deze sportieve week bij Sportstuif!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches