Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, kwartet en levend stratego bij Sportstuif in week 12 -2024

Maandag 18 maart
we gingen vandaag met onze mooie blauwe auto’s op pad om de kinderen van school te halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja klaar voor de kinderen. Na het fruit eten stond de activiteit op de planning. We gingen vandaag met de kinderen acrogym spelen. We maakte vier verschillende groepen en de kinderen kregen tien mediakaarten per groep. Op deze kaarten stonden verschillende menselijke piramides die de kinderen moesten proberen na te bouwen. De kinderen vonden dit superleuk en deden vol enthousiasme mee. Na de activiteit kregen alle kinderen nog een lekker koekje en was het alweer tijd om lekker naar huis te gaan. Een top begin van de week!!

          

Dinsdag 19 maart 
Vandaag mochten de kinderen van de vuurvogel lekker de hele dag bij sportstuif spelen. Toen alle kinderen bij sportstuif waren gingen met alle kinderen fruit eten. Na het fruit eten kregen de kinderen de tijd om vrij te spelen. Om 12:00 was het tijd om lekker te lunchen, daarna nog even vrijspelen en toen was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen.  Toen alle kinderen bij sportstuif aan waren gekomen gingen alle kinderen lekker fruit eten en ranja drinken. Na het fruit eten was het tijd om lekker naar buiten te gaan voor twee supervette activiteiten. We gingen vandaag kwartetten en trefballenBij kwartetten maakte we vier teams en die kregen allemaal vier soorten materiaal. De bedoeling was om zo snel mogelijk vier dezelfde soorten materiaal te verzamelen. Dit moesten de kinderen doen door het materiaal af te pakken bij andere teams zonder getikt te worden. Werd je getikt dan moest je het materiaal terugleggen bij het team waarvan je het materiaal gepakt had. Wie had er het eerste kwartet? Bij trefbal maakte we twee teams. De kinderen moesten proberen om de tegenstanders af te gooien. Het team dat als eerste heel het andere team afgegooid had die won! Na de activiteit kregen alle kinderen een lekker koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat een top dag!

          

Woensdag 20 maart
De dag begon vandaag met een studiedag van de instroomgroep van de Wilhelminaschool. We gingen in de ochtend lekker tekenen, buiten spelen en met de lego spelen. Om 12:00 was het tijd om alle andere kinderen van school te halen. Toen iedereen was opgehaald gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrijspelen. Tijdens het vrijspelen werd er gevoetbald, tikkertje gedaan en lekker binnen gespeeld. Na het vrijspelen kregen de kinderen allemaal lekker wat fruit. Na het fruit eten was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag. Was superhelden levend stratego spelen. We deelden de groep op in tweeën en alle kinderen kregen een kaartje met verschillende superhelden erop. We hadden spiderman, Hulk, Batman en ga zo maar door! De kinderen konden doormiddel van elkaar te tikken tegen elkaar battlen op elk kaartje stond wat je kon verslaan, was je verslagen dan kan je naar de begeleider van je groep een nieuw kaartje halen. Wie had als eerste alle kaartjes van de tegenstander verzameld? Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

          

Donderdag 21 maart
We gingen vandaag weer met onze mooie blauwe auto’s op pad om alle kinderen op te halen van school. Toen dat gedaan was stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. We hadden vandaag weer een supervette activiteit fopbal. We maakte een kring met een persoon in het midden. Diegene die in het midden stond kreeg een bal en de rest van de kinderen moest met de handen achter de rug gaan staan. Het kindje dat in het midden stond moest proberen de kinderen in de kring te foppen door net te doen alsof hij/zij gooide, deden de kinderen in de kring de handen achter de rug weg dan waren ze af en moesten gaan zitten. Gooide de persoon in het midden de bal wel dan moest je de bal vangen. Lukte dit niet, dan was je ook af. Wie blijft er als laatste over?  Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 22 maart
De laatste dag van de week was alweer begonnen en het was tijd om de kinderen van school te halen. Toen we terugkwamen op de BSO gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten was het tijd om lekker vrij te gaan spelen en nog even de laatste kinderen ophalen. Toen iedereen er was gingen we nog even lekker fruit eten en ranja drinken. Daarna stond de activiteit op het programma. We konden helaas niet naar buiten vanwege het weer dus deden de activiteit binnen. De activiteit was just dance. De kinderen mochten om de beurt een liedje opzetten en daarop dansen. Als het liedje af was dan mocht een ander kindje kiezen. De kinderen vonden dit erg leuk en konden zo toch hun energie kwijt ondanks het slechte weer. Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!!!! 

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches