Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Raak & Haal, Sportcircuit en Jagerbal! Week 17 - 2021

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 17.

Maandag 26 april
Weer een nieuwe week met nieuwe activiteiten bij Sportstuif Helmond. Vandaag zijn de kinderen opgehaald op de scholen door pedagogisch medewerkers Maartje en Anouk. Eenmaal terug op de groep was het tijd om fruit te eten. Anouk ging alvast naar buiten voor het klaarzetten van de activiteit. In de zon speelde we het spel Raak en Haal. De kinderen waren opgedeeld in 2 teams, ze moesten de pionnen bij het andere team proberen om te gooien. Hadden ze deze geraakt, dan mochten ze de pion halen en in hun eigen vak neerzetten. De kinderen waren zo enthousiast, we hebben wel 3 rondes gespeeld!



Dinsdag 27 april
Koningsdag!!

Met meerdere collega's hebben wij allerlei verschillende Koningsspelen dansjes opgenomen voor jullie en achter elkaar gezet. Dans jij thuis gezellig mee? Of misschien wel met de hele klas op school?

Klik hier en dans mee! 

Woensdag 28 april
Na een zomerse koningsdag was het weer tijd voor een zonnige dag bij Sportstuif Helmond. De kinderen werden rond het middaguur opgehaald bij de scholen door pedagogisch medewerkers Bart en Martine. Toen we bij Sportstuif aankwamen hebben we enkele tafels naar buiten verplaatst zodat we gezamenlijk buiten konden genieten van onze lunch. Na de lunch hebben de kinderen vrij gespeeld in de buitenlucht, hierbij deden ze zowel sportieve als creatieve bezigheden zoals voetbal en met strijkkralen spelen. Omstreeks half 3 hebben we wederom gezamenlijk buiten fruit gegeten. Hierna was het tijd voor de sportieve activiteit waarbij we een sportcircuit gedaan hebben met een afsluitend korfspel. We begonnen een warming up waarbij voornamelijk squats en planken aan bod kwamen. Vervolgens werd er in teamverband gestreden om de winst waarbij het de bedoeling was dat je als team zo snel mogelijk 5 ballen in een korf hebt gegooid. Uiteindelijk hebben we meerdere rondes gespeeld en kon iedereen welverdiend genieten van een koekje!



Donderdag 29 april
Vandaag stonden er maar liefst 18 kinderen op de planning die lekker kwamen spelen bij Sportstuif. Alle kinderen werden met de auto of bus uit school opgehaald door pedagogisch medewerkers Mike, Roy en Desiree. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif hadden de kinderen nog heel even tijd om vrij te spelen waarna we al snel in 2 groepen fruit gingen eten en ranja gingen drinken. Toen de kinderen klaar waren met eten en drinken ging iedereen met Desiree mee naar buiten en was het tijd voor de activiteit van vandaag; Jagerbal! Er was één jager die probeerde met de bal de andere kinderen te raken. Wanneer je geraakt was ging je bij Roy staan, als er daar 3 kinderen stonden, dan mocht degene die als eerste af was weer meedoen. De kinderen hadden het spelletje al heel snel door waardoor we het al snel wat moeilijker gingen maken. Zo was er niet een jager die de kinderen af kon gooien maar waren er 3 jagers die de kinderen af probeerde te gooien. De kinderen deden allemaal goed mee en iedereen wilde wel meerdere keren jager zijn waardoor we het spel lekker lang hebben gespeeld. Nadat de kinderen goed mee hadden gedaan met de activiteit hadden ze allemaal wel een koekje verdiend.  Daarna hebben de kinderen nog lekker even vrij gespeeld. Zo werd er gevoetbald, hebben ze met de skateboards gespeeld, werden er binnen nog mooie strijkkralen kunstwerkjes gemaakt en werd er kwartet gespeeld.



Vrijdag 30 april
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week. De kinderen werden vandaag opgehaald door pedagogisch medewerkers Bart en Anouk. Bij aankomst bij Sportstuif hebben we eerst in twee groepjes de boterhammen opgegeten. Na het eten stond de activiteit op de planning. Vandaag speelde we de wolf, de schaap en de herders.

Er is een wolf, meerdere schapen en een (of meerdere) herder(s). De bedoeling is dat de wolf de schapen af gaat tikken. Als de schapen getikt zijn, kunnen zij alleen bevrijd worden door de herder. De herder moet over de schapen springen die bok staan. Als de herder is afgetikt, moet de herder buiten het vak proberen de wolf af te gooien. Als de herder raak heeft gegooid mag hij  weer mee doen

De kinderen waren enthousiast over het spel, we hebben dit spel verschillende rondes gespeeld! Na de activiteit hebben we lekker buiten fruit gegeten. Toen het fruit op was hebben nog de hele middag buiten gespeeld, er werden mooie tekeningen op de stoep gemaakt met stoepkrijt, ook werd er gevoetbald en buskruit gespeeld. Na al het harde sporten was er natuurlijk ook een koekje met een beker ranja verdiend. Het was weer een gezellige middag, nu kan iedereen lekker genieten van 2 weken vakantie. Fijne vakantie!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches