Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietengym week 49 - 2020

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 49.

Maandag

Vandaag was er een studiedag. Samen met een kindje zijn we naar de film geweest van de Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest. Wat was het gezellig. Maar dat niet alleen. Toen we terugkwamen was de Sint met zijn pieten langsgeweest met cadeaus. We hebben gewacht tot dat alle andere kinderen waren opgehaald van school. Daarna hebben we met zijn alle de cadeaus uitgepakt. Wat een sportieve cadeaus zoals nieuwe ballen en een springtouw. Daarna zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben we een pietenestafette gespeeld. 

Dinsdag

Vandaag stond pietengym op het programma. We gingen met 38 kinderen van Sportstuif Pietengymen bij de sporthal in de Paulus Potterlaan. Van balanceren tot klimmen van dak naar dak. Het kruipen door schoorstenen en het brengen van pakjes. Tussen door een lekker glaasje ranja met een handje pepernoten. Natuurlijk waren alle pieten van Sportstuif kinderopvang geslaagd. Daarom kreeg iedereen een pietendiploma mee naar huis. 

Woensdag

Woensdag was het tijd voor de actieve pepernoten bingo. Er waren vier verschillende niveaus (kleuren) waarin de kinderen raak moesten gooien om een bingo te krijgen. Iedereen speelde fanatiek mee. Het was een super leuk bedachte activiteit. Kinderen hadden het nog nooit eerder gespeeld. Natuurlijk mochten de kinderen bij een volle kaart de pepernoten lekker op eten. Het was super gezellig met zijn alle!

Donderdag

Er stond trefbal op het programma, maar niet zomaar trefbal. Het was pietentrefbal. Twee teams speelde tegen elkaar. Wanneer je iemand van het andere team afgooide werd je een speciale piet. Bijvoorbeeld: de afweer piet of de loop piet. De afweer piet mocht ballen tegenhouden met de handen. De loop piet kon lopen met de bal terwijl de andere pieten dit niet konden. Beide teams waren fanatiek om te winnen. 

Vrijdag 

Om de Sinterklaasweek bij Sportstuif kinderopvang af te sluiten stond er een speurtocht op het programma. De kinderen vonden een gedicht van Sinterklaas waarin stond dat hij de pakjes kwijt was. De kinderen moesten allemaal opdrachten uitvoeren zoals: Puzzels, raadsels, sportieve activiteiten en het zingen van een liedje. Uiteindelijk vonden ze een briefje waarop stond dat de verstop piet de pakjes had verstopt en dat Sinterklaas hier niets van wist. Gelukkig hebben de kinderen de pakjes teruggevonden en konden ze daarna lekker mee spelen. 



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches