Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, pietenpret en pepernoten bakken in week 48 - 2023

Maandag 27 november
De dag begon met alle kinderen ophalen van school. Na het halen van de kinderen gingen we gezamenlijk fruit eten en een lekker bekertje ranja drinken. Toen we hier mee klaar waren gingen we de activiteiten doen. Dit moest helaas binnen vanwege het weer. De twee activiteiten waren pepernoten bakken en schoentje tekenen. Bij het pepernoten bakken kregen de kinderen allemaal een stukje deeg die zij tot pepernoten moesten maken. Ze mochten zelf een vormpje en de grootte bepalen. Na het kneden van het deeg gingen alle pepernoten lekker de oven in en deze mochten de kinderen vervolgens mee naar huis nemen. Bij het schoentje tekenen moesten de kinderen een schoenentje uitknippen en vervolgens zo mooi mogelijk versieren. Als de schoentjes af waren mochten de kinderen deze bij de kartonnen open haart zetten. Hopelijk komen de sint en pieten langs om deze te vullen. Na de activiteit hadden alle kinderen een lekker koekje verdient en werden alle kinderen om de beurt opgehaald. Een goed begin van de week!

          

Dinsdag 28 november
De dag begon met het ophalen van de kinderen op school. Na het ophalen van de kinderen stond er een lekker bordje fruit en een lekker bekertje ranja voor de kinderen klaar. Toen was het alweer tijd voor de activiteit. Deze week gingen we met heel de groep lasergamen. Er werden twee teams gemaakt en de kinderen moesten door middel van rond lopen en schieten proberen zoveel mogelijk kindjes van het andere team af te krijgen. Als je af was dan mocht je bij de begeleider van jouw team nieuwe levens gaan halen en weer meedoen aan het spel. Deze activiteit ging super goed omdat de kinderen dit altijd een heel leuk spel vinden om te spelen. Na de activiteit kregen de kinderen allemaal een lekker koekje en was de dag alweer voorbij!

          

Woensdag 29 november
De dag begon zoals altijd met alle kinderen van school halen. Toen iedereen was opgehaald gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrijspelen. Tussendoor stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja op de kinderen te wachten. Daarna stond de activiteit klaar voor de kinderen we hadden deze keer drie hele leuke activiteiten namelijk Pietenpret. Hierbij gingen er een aantal kinderen van de BSO en kinderen die hiervoor hadden aangemeld mee naar een gymzaal om allemaal spelletjes te doen in de trant van sinterklaas. Ze gingen namelijk pakjes in de schoorsteen gooien, een stormbaan afleggen, pepernoten eten en ranja drinken, over “daken” lopen en over pakjes heen zwaaien met een touw. Tijdens het evenement kwam er ook nog een echte piet! Die ging vervolgens lekker met de kinderen meespelen. Dit vond iedereen superleuk! Na afloop van het evenement kregen alle kindjes een pietendiploma omdat ze hadden laten zien over echte pietenkwaliteiten te beschikken en mochten ze nog even op de foto met piet. De oudere kinderen bleven op de BSO om lekker te lasergamen. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

          

Donderdag 30 november
De dag begon wederom met gezellig alle kinderen van school halen. Toen dat gedaan was stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar.  Na het fruit eten zagen we een zak van sinterklaas liggen met daarin een brief. Een van de kinderen had de brief voorgelezen. Daarin stond dat de kinderen het afgelopen jaar erg goed geluisterd hadden en vooral zo moesten gaan. Ook stond in de brief dat de pieten zes cadeautjes hadden verstop voor de kinderen. De kinderen deden allemaal snel de jas aan om de cadeautjes te gaan zoeken. De eerste cadeautjes werden al snel gevonden. Op het dak, in de bosjes en zelfs in de auto lagen cadeautjes. De cadeautjes die gevonden werden moesten naar binnen gebracht worden om ze vervolgens gezamenlijk uit te pakken. Toen alle cadeautjes gevonden waren werden deze om de beurt door een kindje uitgepakt. Ze kregen een nieuwe voetbal, een spelletje, strijkkralen, pingpongballetjes en ga zo maar door. Na het speuren mochten de kinderen lekker gaan spelen met de gekregen cadeautjes en kregen zij nog een lekkere traktatie van een jarige begeleider. Daarna werden de eerste kinderen alweer opgehaald en was de dag alweer voorbij.

          

Vrijdag 1 december
Ook bij de laatste dag van de week begonnen. Toen we de kinderen hadden opgehaald en terugkwamen op de BSO gingen we lekker boterhammen eten. Na het boterhammen eten was het tijd om lekker vrij te gaan spelen. Voor de activiteit hadden we nog even een korte pauze met een lekker bordje fruit en een beker ranja. Tijdens het fruit eten werd er ineens op de nooddeur gebonkt. De kinderen snelde naar hun jassen om te gaan kijken wat het was, toen ze eenmaal buiten waren zagen ze daar twee zakken vol cadeautjes staan. Gezamenlijk werden deze zakken naar binnen gebracht om ze vervolgens samen uit te pakken. Daarna gingen we naar buiten voor de activiteit, de activiteit was deze keer levend stratego. Er werden twee teams gemaakt, de teams moesten proberen om elkaar te tikken en diegene die had hoogste kaartje had die kreeg het kaartje van de ander. Het team dat het meeste kaartjes had verzameld die had uiteindelijk gewonnen. Na de activiteit was het tijd voor een lekker koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!!!! 

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches