Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Lummelen, unihockey, emmerbal (ruby) flipperkast, ballencircuit - Week 4 - 2024

Maandag 22 januari

Woehoe! We kunnen weer buitenspelen op het kunstgrasveld en de andere voetbalvelden! De sneeuw is helemaal gesmolten, dus deze middag gingen we lekker naar buiten. 

Maar eerst aten we vers fruit, zodat onze buikjes lekker gevuld waren. Daarna trokken we de jassen aan en gingen we naar het veld. De zon scheen dus dat was al een feestje. De middag stond in het teken van verschillende balspellen. Deze balspellen dragen bij aan de ontwikkeling van de oog-handcoördinatie. Dit is het vermogen om acties uit te voeren die het gelijktijdige gebruik van onze ogen en handen vereisen. 

In twee verschillende groepen, maar wel op leeftijd gericht werden deze activiteiten gedaan. De jongste kinderen begonnen vooraan in het veld aan het spel Lummelen. Er wordt geprobeerd om de bal uit de handen te houden van de middenspeler. Lukt dit niet? Helaas.. dan wordt er doorgedraaid van positie. 

Achteraan van het veld werd een activiteit uitgevoerd door de oudere kinderen. Daar speelde ze het spel Social bal. Een spel die interactie van de kinderen blijft vragen, want ook als je af bent kun je proberen vrij te komen door de bal te pakken. Word degene afgegooid, door wie jij was afgegooid? Dan mocht je óók weer lekker meedoen!

Na de activiteiten werden de eerste kinderen opgehaald om naar huis te gaan. Voor sommige kinderen stond een voetbaltraining op de planning, zij bleven bij ons en aten het avondeten bij ons op. 

   

 

Dinsdag 23 januari

Vandaag was het studiedag voor de basisschool Dirk Hezius! Daarom kwamen de kinderen al vanaf 7:30 binnen wandelen om bij Sportstuif plezier te gaan maken. En dat gingen we zeker doen! Toen iedereen er was hadden de kinderen de keuze uit 3 uitstapjes. Ze mochten kiezen uit Monkey town, Ballorig, of bowlen bij de Weerterbergen. Uiteindelijk werd het Monkey town.

Dus in de Sportstuif auto onderweg naar de binnenspeeltuin waar ze van alles konden doen! Klimmen, bouwen met blokken, ballen uit de ballenbak schieten met een lucht kanon, voetballen, trampoline springen en natuurlijk een lekker bekertje ranja drinken. Na 3 uurtjes lekker te hebben gespeeld was het tijd om te gaan lunchen.

Dit deden we toen we terug waren gezellig met z’n alle aan tafel. Er werd toen nog even buiten gespeeld en tegen die tijd werden ook alle andere kinderen opgehaald van de scholen die geen studiedag hadden.

De bekertjes ranja werden verdeeld over de tafels en er werd gezamenlijk fruit gegeten. Na het fruit eten stond de activiteit op de planning, dat was vandaag unihockey!

Er werden 3 veldjes uitgezet, op 2 veldjes werd er gehockeyd, een veld met kleine goaltjes en een veld met grote goals. Op het andere veld werd er een partijtje gevoetbald. Er werden vooraf al teams ingedeeld, deze teams speelde tegen elkaar op alle 3 de velden zodat iedereen overal geweest was.

   

 

Woensdag 25 januari

Alle kinderen zijn op woensdag vroeg uit school, iedereen neemt zijn/ haar eigen eten en drinken mee dus dat betekent gezellig samen lunchen.

Na de lunch willen de jongens zoals bijna elke woensdag meteen naar buiten om te voetballen, de meiden bleven binnen om gezellig samen een spelletje te spelen. Maar na het voetballen en vrij spelen stond er een andere leuke activiteit met een bal op de planning. De groep werd in 4 teams verdeeld, twee teams met de grote kinderen en twee teams met de kleinere kinderen.  En toen kon de activiteit unihockey beginnen! En wat werd er goed gespeeld, zelfs de jongste kinderen wisten meermaals te scoren! Na het partijtje hebben we nog een beetje de techniek geleerd, waarbij we met de bal moesten slalommen om de hoedjes en proberen te scoren bij meester Daan in de goal.

Het waaide erg hard dus we zijn erna snel naar binnen gegaan om op te warmen en fruit te eten. Na het fruit eten hebben we nog vrijgespeeld en werd iedereen al snel weer opgehaald.

 

Donderdag 26 januari

De donderdagmiddag, een van de drukkere dagen bij Sportstuif Heeze. Dat maakt het niet minder leuk, want er worden ook deze dag volop activiteiten aangeboden en samen met de kinderen gespeeld.

Door juffen Kim en Anouk werden de spellen uitgezet, uitgelegd en begeleid. Kim had in de middencirkel van het voetbalveld het emmerbal spel klaar staan voor de kinderen. Dit is een variant van de sport Rugby. Helaas hebben wij geen rugby goals dus deden we het met emmers. Deze stonden dus ook aan de uiteindes van het speelveld. De teams moesten ervoor zorgen dat de bal in de emmer kwam. Alleen via deze manier konden ze een punt scoren. Normaalgesproken met je bij Rugby fel tegen elkaar ingaan, maar bij ons op de BSO doen we dat niet. We gaan respectvol met elkaar om en doen niemand pijn.

Bij juf Anouk gingen de jongste kinderen een flipperkast nadoen. Zij waren de flippers en probeerde via een heen en weer beweging met de armen de bal in de cirkel te houden. Lukte dit niet? Dan had de gehele groep een punt aftrek. Bleef de bal in de cirkel tijdens het tijdsbestek, dan kreeg de groep maar liefst 5 punten!

Tijdens het uitvoeren van de activiteit begon het te regen, daarna gingen we dus naar binnen om op te drogen en werden later de kinderen opgehaald om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 27 januari

De laatste dag van de week alweer, elke week vliegt zo snel voorbij. Deze dag vullen we met verschillende activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hutten bouwen, het spel Mikado, de dagelijkse activiteit en nog veel meer!

Maar wat is dan de dagelijkse activiteit? We gingen verschillende ballenspellen/sporten op hetzelfde speelveld beoefenen. Dit noemen we ook wel het ballencircuit. De groep werd in twee teams verdeeld, zij stonden op een rij naast het veld, ieder achter een pionnetje. Meester Daan stond in het speelveld, want hij was de scheidsrechter. Hij vertelde dus ook welk spel/sport we gingen doen en met hoeveel spelers we het speelde. De spellen en sporten die aan bod konden komen waren voetbal, handbal en trefbal. Bijvoorbeeld handbal met vijf spelers. De eerste vijf kinderen gingen het veld op en tikte eerst de goal aan voordat ze mochten meespelen, daarna begon de strijd!

Binnen na de activiteit werd er nog een karaoke gehouden. Het lied Engelbewaarder werd uit volle borst meegezongen! Wat een knaller om zo het weekend in te luiden!

   



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches