Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Sneeuwballengevecht, sneeuwbal bowlen, schaatsen, sneeuwbal pong en sneeuw trefbal - Week 3 - 2024

Maandag 15 januari

De eerste dag van de week en dat begint gelijk leuk, maar ook anders dan anders. Want er lag sneeuw! Voordat we de kinderen van school ophaalden gingen we langs de winkel om vers fruit te halen, ranja en koekjes, dat wordt weer smikkelen op de BSO. Ook was het tijd om de verjaardagsdoos met cadeautjes aan te vullen. Afgelopen tijd hebben we veel jarige kinderen gehad en we zijn er nog lang niet van af, want elke week is er wel iemand jarig.

Terug op de BSO maakte we de auto's sneeuwvrij en gingen we iedereen van school ophalen. Toen we allemaal op de BSO waren lag het gesneden fruit op de borden klaar, stonder de bekers met namen erop op tafel klaar. 

Helaas mogen we bij sneeuw of ijs niet op de velden spelen, toch hadden we enorm veel zin in seeuwpret en speelde we buiten op de stoep. Een sneeuwballengevecht kon natuurlijk niet ontbreken! Daarna warmde we ons op met een potje levend memory, in de kantine. Door de bewegingen die we maakte werden we warm. 

Een heerlijke winterse dag bij onze BSO zat er alweer op. 

      

 

Dinsdag 16 januari

Afgelopen nacht was er weer opnieuw sneeuw gevallen! En ook deze dag werd het krabben en moesten de auto's sneeuw en ijs vrijgemaakt worden. 
Bij binnenkomst op de BSO stond er een gezellig muziekje aan en wachtte we totdat alle kinderen op de BSO aankwamen. 

Buiten werd een activiteit klaargezet. Ook weer in de sneeuw, want buitenspelen in de sneeuw is het allerleukste wat er is! Er was een grote groep kinderen en daarom werden er twee activiteiten aangeboden die we afwisselde. Het ene spel wat we speelde was Splash, een iemand stond in het midden van een cirkel en wees iemand aan en riep SPLASH! diegene bukte snel naar beneden maar... ook de kinderen naast deze persoon moesten naar elkaar wijzen en SPLASH roepen. Wie dat als eerste deed had gewonnen. In de zomer spelen we dit spel met waterpistolen!

Het andere spel wat gespeeld werd was een estafette in de sneeuw. De Toren van Pisa estafette. Op een grote sneeuwbal stond de Toren van Pisa, opletten geblazen want de sneeuwbal was erg glad en dat maakte het extra moeilijk om de Toren van Pisa in balans te houden. 

Deze gezellige middag werd door sommige kinderen afgesloten met een kleuren challange, kleur een kleurplaat met maar drie kleuren die je 'blind' moest uitzoeken.
Andere kinderen gingen nog even chillen voordat ze naar huis gingen. 

   

 

Woensdag 17 januari

Een gezellige langere BSO middag is de woensdagmiddag. Tussen 12:15 en 12:30 uur zijn alle kinderen uit, we wachten op iedereen en gaan dan gezamelijk lunchen. We gaan aan een grote lange tafel zitten en eten onze boterhammen op, nadat je klaar bent wachten we even op elkaar. Na de lunch mogen de kinderen vrijspelen, zodat ze bij kunnen komen en kunnen ontspannen na een dag school. Op het vaste tijdstip, dus na het fruit eten gingen we de activiteit uitvoeren. 

We liepen naar het speelveld waar meerdere pionnetjes op de grond lagen en er lagen ook nog sneeuwballen bij. We gingen twee verschillende sporten in een spelcombinatie doen, namelijk sneeuwbal bowlen en schaatsen. Eerst probeerde je met een sneeuwbal een pion te raken, lukte dit? Dan pakte je het pionnetje en hield je deze bij je. Lukte het niet om een pion te raken? Dan moes je een rondje schaatsen, niet echt schaatsen, maar je moest een schaatser nadoen. 

Terug binnen werden nog mooie strijkkralen figuren gemaakt, zoals een hartje en een dier. Daarna kwamen de ouders al gauw genoeg om de kinderen op te halen. 

      

 

Donderdag 18 januari

De sneeuw en het ijs begint langzamerhand te smelteten, toch hield het ons niet tegen om niet in  de sneeuw te gaan spelen. Sterker nog, het nodigde ons juist uit voor de laatste sneeuwpret. 

Nadat we fruit hadden gegeten en wat hadden gedronken verzamelde we buiten op de stoep. Dit keer gingen we het even anders dan anders doen. Er lag nog steeds sneeuw op de velden en daar mogen we niet op spelen. Daarom liepen we het voetbal terrein af en gingen we op het openbaar veldje naast de voetbalclub. Hier lag nog erg veel sneeuw op, een echte heuse sneeuwballengevecht kon dus niet ontbreken! Wel deden we dit pas na de activiteiten, voor de geplande activiteiten hadden we ook sneeuw nodig. De groep werd in tweeën verdeeld en om en kwamen beide groepen bij beide activiteiten terecht. 

De eerste activiteit was fopbal, een balspel waarbij je gefopt kon worden door het kind wat in het midden van de kring stond. Wie lukte het om de meeste kinderen af te foppen...?!
De tweede activiteit was sneeuwbal pong een winterse variant van het pingpong spel. In twee teams strijd je tegen elkaar en probeerde je de zelfgemaakte sneeuwballen in een van de emmers, van de tegenpartij, te gooien. Wie als eerste sneeuwballen in alle emmers wist te gooien werd koning of konining sneeuwballen pong genoemd. 

Ook deze middag hadden we een feestje, HIEP HIEP HOERA!!! Met onze vaste verjaardagsliedsje zingen wij vrolijk voor de jarige en sloten deze te gekke middag gezellig af!

      

 

Vrijdag 19 januari

Om de super leuke winterse week af te sluiten werd er nadat iedereen was opgehaald gezamenlijk gegeten en er werd een leuke activiteit in de sneeuw gedaan.

Het spel was een combinatie van pion trefbal en doelen trefbal waarbij meester Koen, die in zijn eentje tegen alle andere kinderen speelde, zijn doel en pionnen moest verdedigen maar zelf niet af kon gaan. De kinderen konden alleen winnen door alle pionnen om te gooien en door vangballen te maken. Ook de kinderen hadden 3 pionnen in hun veld staan die ze moesten verdedigen, zij verloren als iedereen af was of als alle 3 de pionnen waren omgegooid door meester Koen. Dit gooi en vang gevecht speelde zich allemaal af in de sneeuw, wat het natuurlijk extra leuk maakte.

Na het eerste potje, wat het team met alle Sportstuif kinderen erin, won. Wilde meester koen natuurlijk revanche. Ook dit potje verloor hij omdat er een goede vangbal gemaakt werd!

Sommige kinderen waren nog niet uitgespeeld en wilden nog een potje voetballen, en de andere kinderen gingen lekker warm naar binnen. Het fruit werd op dat moment klaargemaakt en toen iedereen weer binnen was werd het fruit opgegeten samen met een bekertje ranja.

Er werden nog allemaal leuke en nieuwe spelletjes uit de kast getrokken en na het spelletje stoelendans werden de meeste kinderen al opgehaald door papa of mama om het weekend dan toch echt in te gaan!

      



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches