Sportstuif Heeze is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. Als Heezenaar ben ik hier trots op!

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Tienbal, het grote Pokémonspel en Halloween Minigames - Week 43 - 2023

Maandag 23 oktober

Sportstuif Heeze is wederom klaar om te knallen in een nieuwe week met grote groepen kinderen en vol leuke activiteiten. Alle begeleiders waren weer aanwezig om de kinderen op te halen van de scholen en om te zorgen voor een top dag voor de kinderen. Vandaag hebben we dat gedaan met de activiteit tienbal. Twee teams strijden tegen elkaar. Je moet proberen om tien keer over te spelen met je team. Als dat lukt, krijg je een punt. Als de bal wordt onderschept, gaat het andere team tien keer over proberen te spelen. Het team met de meeste punten wint. De kinderen waren erg gemotiveerd en dat zorgde voor een spannende pot. Na de activiteit werden er nog verschillende andere spellen gespeeld, zoals voetbal, verstoppertje en kwartet. Sommige kinderen zijn ook nog creatief bezig geweest, zoals het kleuren van een Halloween tekening of het bouwen van een hut. We zijn de week weer goed begonnen!

Dinsdag 24 oktober

Na het fruit eten konden we lekker naar buiten voor de activiteit. Vandaag stond de steen-papier-schaar estafette op het programma. We speelden met vier teams en steeds twee teams tegen elkaar. De winnaars kwamen daarna tegen elkaar. Bij deze estafette spring je zo snel mogelijk door de hoepels naar voren. Als je iemand van het andere team tegenkomt, speel je een potje steen-papier-schaar. De verliezer moet uit het veld en de winnaar springt door. Er komt een nieuwe speler van het verliezende team het veld in en dan wordt er weer een potje steen-papier-schaar gespeeld. Het team dat als eerst aan de overkant komt bij het andere team, wint het spel. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen dus speelden we meerdere potjes. Na de activiteit werd er een grote partij gevoetbald met veel kinderen. Het was super spannend en de kinderen vonden het fantastisch. Verder werd er nog lekker gekleurd, geknutseld en tikkertje gespeeld en toen zat ook de dinsdag er alweer op.

     

Woensdag 25 oktober

Vandaag waren er een weer aantal nieuwe kinderen gestart. Dat vinden wij natuurlijk super! Op deze dag hebben wij nog direct plek. Wees er snel bij voordat je misschien te laat bent! Neem telefonisch contact op via 06 – 22 42 10 15 of mail naar heeze@sportstuif.nl. We begonnen vandaag natuurlijk met de lunch. Vervolgens konden de kinderen lekker gaan vrijspelen. Er werd van alles gedaan, zoals in de zandbak gespeeld, verstoppertje, gepuzzeld en nog veel meer. Hierna was het tijd voor het fruitmoment met wat te drinken. De activiteit die vandaag op het programma stond, was politie en boefje. De boeven deden er alles aan om uit de handen van de politie te blijven, maar de politie deed ook hun uiterste best om de boeven te pakken. Hierna wisselden we nog eens van rol. Uiteindelijk werd er nog even lekker gespeeld op het veld en binnen in de kantine. Voordat de kinderen het weten, worden ze alweer opgehaald. Dat is natuurlijk een goed teken!

Donderdag 26 oktober

Er stond ons vandaag weer een drukke dag te wachten. Nadat alle kinderen van de verschillende scholen in Heeze en Leende waren opgehaald, was het tijd om even lekker bij te komen met een bordje groenten/fruit en een bekertje ranja/water. De activiteit van vandaag was het grote Pokémonspel. Bij dit spel worden er twee Pokémontrainers uitgekozen. Iedere trainer heeft een eigen pokébal (trefbal). Als de trainer een pokébal tegen een pokémon (kind) aangooit, is de pokémon gevangen en gaat hij direct door naar de Pokémon Arena door wie hij of zij is gevangen. Wie kan binnen de aangewezen tijd de meeste pokémons vangen? De kinderen gingen helemaal op in hun rol. Super leuk om te zien! We hebben de dag goed afgesloten met een potje voetbal op het veld of een spelletje in de kantine. En dan is het alweer bijna vrijdag!

Vrijdag 27 oktober

Ook de vrijdagen worden alsmaar drukker. Verzeker je nog snel van een plekje en neem telefonisch contact op via 06 – 22 42 10 15 of mail naar heeze@sportstuif.nl. De meeste kinderen worden vandaag al om 12.30 uur opgehaald op school. Na de lunch werd er veel gevoetbald door de kinderen, maar er werd ook een grote hut gebouwd. Vervolgens werden de andere kinderen nog opgehaald en werd er even pauze gehouden met een gevarieerd bordje groenten/fruit. Vandaag stonden de Halloween Minigames op het programma. Bij Sportstuif komen er verschillende thema’s voorbij gedurende het jaar en daar kan Halloween natuurlijk niet bij ontbreken. In de kantine stonden verschillende spelletjes klaar die de kinderen in een groepje van drie afgingen. De volgende minigames werden gespeeld: spookjes omgooien, spinnetjes zoeken in de voelbakken, vampieren snoepjes happen, spookjes in de lucht houden en ringgooien om heksenhoeden. De kinderen hebben een geweldige middag beleefd. Natuurlijk was er ook nog ruimte om even lekker vrij te spelen, voordat het weekend gaat beginnen. We speelden nog een potje buskruit (balverstoppertje) en er werd nog geknutseld in het thema van Halloween. We konden met een goed gevoel het weekend ingaan. Tot volgende week allemaal!

     

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches