Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Stand in de mand, waterspellen, politie en boefje en een mikspel met water - Week 23-2023

Maandag 5 juni

Het weekend zat er weer op en dat betekent dat er een gezellige week bij Sportstuif Heeze voor de boeg stond! Na een gezamenlijk overleg tussen vestigingsmanager Koen, assistent-vestigingsmanager Kim en regiomanager Luc, was het tijd om naar de BSO te gaan en onze blauwe auto’s te starten. We haalden de kinderen op en gingen kletsend naar de BSO-locatie. Al snel aten we fruit en dronken we water of ranja in het zonnetje. Het was heerlijk weer en de zon scheen volop, dus smeerden we ons goed in met zonnebrand. Zoals elke dag stond er een leuke activiteit voor de kinderen gepland. Dit keer gingen we op het kunstgrasveld het spel stand in de mand spelen.

Bij dit spel staat één kind in het midden en de rest staat daaromheen. Degene die in het midden staat heeft de bal vast en roept “Stand in de mand en de bal is voor… (naam)”. De bal wordt omhoog gegooid. Alle kinderen rennen weg van de bal, behalve het kind waarvan zijn of haar naam is genoemd. Dat kind gaat de bal pakken, wanneer hij/zij de bal heeft, zegt hij/zij “Stop”. Alle kinderen die wegrenden stoppen met rennen en gaan in spreidstand staan. Het kind met de bal probeert de bal bij een van de andere kinderen door de benen te rollen. Als dit lukt, is dat kind degene die in het midden moet staan. Na deze activiteit, was het tijd om en wat te drinken en in de schaduw bij te komen. Verder speelden we nog bingo en hadden de kinderen lekker gekleurd. Hierna werden ze opgehaald.

Dinsdag 6 juni

En ook vandaag was het weer een prachtige dag! Eerst gingen we langs alle scholen om de kinderen op te halen. Toen we compleet waren, was het tijd voor een fruit- en drinkmoment en smeerden we ons goed in tegen de felle zon. Vandaag stonden er waterspellen op het programma. We speelden in twee teams een estafette met water en waterpong. Bij de estafette met water moesten de teams zoveel mogelijk water van de emmer naar de waterkan zien te krijgen. Dit moesten ze doen met ballen die water opnemen, een soort sponsjes dus. Het team dat de kan als eerste volledig had gevuld met water was de winnaar van dit spel. Hierna gingen we nog een potje waterpong spelen. Er lagen bij beide teams hoepels op het gras. De teams moesten bij elkaar de hoepels wegspelen door er een bal gevuld met water in te gooien. Wanneer een team alle hoepels bij het andere team had weggespeeld, hadden ze gewonnen. Hierna hebben de kinderen nog lekker gespeeld met de waterpistolen en werd er nog een potje gevoetbald.

            

Woensdag 7 juni

Vanwege een aantal afmeldingen waren er vandaag geen kinderen aanwezig op de BSO. Er werden verschillende administratieve zaken verricht en er is weer veel contact geweest met geïnteresseerde families. Sportstuif Heeze groeit gigantisch snel. Voor de dinsdag en donderdag zitten we voorlopig even vol. Op de maandag, woensdag en vrijdag hebben we wel nog direct plek. Wees er snel bij en verzeker je nog snel van een plekje bij onze BSO!

Donderdag 8 juni

We hadden vandaag een drukke dag voor de boeg. Dat begon natuurlijk weer met het ophalen van de kinderen. Vandaag moesten we naar de volgende scholen: De Triangel, Sint Jan, De Parel, Merlebos, Trumakkers en Dirk Hezius. Nadat iedereen op de BSO was, zijn we lekker wat gaan eten en drinken. Vandaag hadden we politie en boefje als activiteit, een spel voor jong en oud. In een afgezet gebied begint één iemand als politie. De andere kinderen zijn de boeven. Wanneer de politie een boef tikt, wordt die boef ook politie. Zo gingen we door totdat we één iemand overhielden. De kinderen deden super fanatiek mee. Wist je dat we bij Sportstuif ook de verjaardagen van de kinderen vieren? Dat was vandaag het geval. We zongen voor de jarige job en iedereen werd getrakteerd op een heerlijk ijsje! De jarige job mocht als afsluiter nog een cadeautje kiezen uit onze verjaardagstrommel. Hierna wilden de kinderen nog even lekker met water spelen en werd er ook nog flink gevoetbald. Wederom een top dag!

Vrijdag 9 juni

Nadat we weer compleet waren aangekomen op de BSO, was het eerst tijd om even lekker te lunchen en wat te drinken. Het was weer een erg warme dag, dus de kinderen hebben zich ook weer goed ingesmeerd vandaag. De activiteit van vandaag was een mikspel. En niet zo maar een mikspel, maar een mikspel met water. De kinderen konden punten scoren door met een waterpistool of met een bal met water door de mikpunten te schieten/gooien. Dat deden de kinderen super goed! Alle mikpunten zijn wel eens geraakt, zelfs de aller moeilijkste! Hierna hebben ze nog even lekker verder gespeeld met water. Er werd ook nog getekend, gedanst en verschillende spelletjes gespeeld. Een goede afsluiter van de week!

We hadden deze week weer een aantal nieuwe kinderen die zijn gestart bij ons! Volgende week verwelkomen we weer een aantal nieuwe kinderen op onze BSO. Daar kijken we natuurlijk heel erg naar uit! Tot volgende week allemaal!

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches