Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Shuttlerun, 4-vakkenspel, inktvistikkertje en schat zoeken - Week 44 - 2023

Maandag 30 oktober

Er staat weer een nieuwe week voor de deur boordevol toffe en nieuwe activiteiten. Vandaag hadden we weer een grote groep kinderen rondlopen op de BSO van alle scholen in Heeze en Leende. We begonnen de middag met een heerlijk gevarieerd bordje met groenten en fruit en een bekertje ranja. Hierna was het weer tijd voor de activiteit en vandaag deden we een shuttlerun, oftewel piepjestest. Hierbij rennen de kinderen bij elk piepje naar de overkant. Ze proberen de overkant te bereiken, voordat het volgende piepje afgaat. De piepjes komen steeds sneller achter elkaar, dus dat maakt het steeds wat moeilijker. Veel kinderen kennen dit al van de gymlessen en ouders/verzorgers kunnen zich dit misschien nog wel herinneren van de middelbare school. De kinderen waren erg enthousiast om te laten zien wat ze konden. Wij vonden het erg knap hoe lang ze het volhielden. Hierna was het natuurlijk tijd om even lekker uit te rusten met wat te drinken en een koekje. Eenmaal uitgerust gingen de kinderen al snel weer verder met vrij spelen. Vanwege de regenval werd er lekker binnen gespeeld. De populaire spelletjes van vandaag waren: UNO (Super Mario), dino puzzels, lego en mens-erger-je-niet. Daarnaast werden er ook nog griezelige Halloween tekeningen gemaakt. We hebben de week weer goed afgetrapt!

     

Dinsdag 31 oktober

Wederom een drukke dag vandaag en iedereen had er erg veel zin in. Na het dagelijkse fruitmoment waren we weer klaar voor de activiteit van vandaag. Helaas konden we vanwege de hevige regenval vandaag niet naar buiten, maar niet getreurd! Wij zorgen voor een passend alternatief programma met vandaag: het 4-vakkenspel. Bij dit spel kan echt iedereen winnen en dat maakt het zo leuk! Er waren vier vakken gemaakt in de kantine. De kinderen verdeelden zich over de vakken en er was één iemand die de andere kant op moest gaan zitten. Hij of zij telde af van 10 naar 0. In deze tijd konden de kinderen één vak kiezen. Dan noemt het omgekeerde kind een vak op, bijvoorbeeld vak 4. Alle kinderen die dan in vak 4 staan, zijn af en gaan langs te kant zitten. We gingen door, totdat er iemand had gewonnen. De winnaar mocht kiezen wie het volgende potje het omgedraaide kind mag zijn. De kinderen vonden het erg leuk en daarom speelden we ook meerdere potjes. Hierna werd er nog even lekker gekleurd, kwartet gespeeld en weerwolven. Op naar de woensdag!

     

Woensdag 1 november

Er komen ook steeds meer kinderen bij op woensdag. Super gezellig natuurlijk, maar dat betekent wel dat je er snel bij moet zijn om nog een plekje te bemachtigen op deze dag. Voor meer informatie neem gerust telefonisch contact op via 06 – 22 42 10 15 of mail naar heeze@sportstuif.nl. We begonnen vandaag natuurlijk met de lunch. Vervolgens konden de kinderen lekker gaan vrijspelen. Er werd van alles gedaan, zoals verstoppertje, tikkertje, wie-scoort-is-keep en er werd zelfs geturnd. Hierna was het tijd voor het fruitmoment met wat te drinken. De activiteit die vandaag op het programma stond, was een voetbalparcours. De kinderen moesten met de bal aan de voet allerlei hindernissen afleggen en vervolgens proberen te scoren bij een van de Sportstuif begeleiders. Dit ging al erg goed bij de kinderen. Uiteindelijk werd er nog even lekker gespeeld op het veld en binnen in de kantine werd volop gedanst. Voordat de kinderen het weten, worden ze alweer opgehaald en staat de donderdag al voor de deur.

     

Donderdag 2 november

Ondanks de storm was het vandaag gelukkig op tijd droog om nog even naar buiten te gaan voor de activiteit van de dag. Vandaag speelden we inktvistikkertje. Dit is een tikspel waarbij de kinderen uit de handen van de inktvissen moeten blijven. De tikkers spelen de inktvis door een hoepel beet te houden en met hun andere hand (de tentakels) te tikken. Prachtig om te zien hoe kinderen op kunnen gaan in deze rol! Na een tijdje konden de kinderen nog even zelf kiezen wat ze gingen spelen. Er werd nog buiten gespeeld tot het bijna donker werd en in de kantine werden nog verschillende spelletjes gedaan met elkaar. En dan is de donderdagmiddag ook alweer voorbij en gaan we richting het weekend.

     

Vrijdag 3 november

Maar eerst staat ons nog een super sportieve en gezellige vrijdagmiddag te wachten! Ook voor de vrijdagen hebben we nog enkele plekjes beschikbaar. Verzeker je nog snel van een plekje en neem telefonisch contact op via 06 – 22 42 10 15 of mail naar heeze@sportstuif.nl. De meeste kinderen worden vandaag al om 12.30 uur opgehaald op school. Na de lunch werd er even lekker gespeeld op het kunstgrasveld van RSKV Heeze. Vervolgens werden de andere kinderen nog opgehaald en werd er even pauze gehouden met een fruit- en drinkmoment. Vandaag vierde onze vestigingsmanager Koen zijn verjaardag op de BSO, want op 4 november is hij echt jarig. De activiteit van vandaag had hiermee te maken. We gingen namelijk een schat zoeken (traktatie van Koen) door middel van verschillende aanwijzingen. Op elke aanwijzing stond een beschreven waar ze de volgende konden vinden om uiteindelijk de schat te zoeken. Na een lange zoektocht hadden de kinderen de schat gevonden onder een grote hoop bladeren in het bos. Terug in de kantine gingen we snel kijken wat er allemaal in zat. Slagroom, verschillende strooisels en wafels. Hmm… Waar zou dat toch voor zijn? We gingen met z’n allen wafels versieren! Er kwamen prachtige, maar vooral ook lekkere creaties voorbij. Wat een gezellige middag was het! En dan is het alweer tijd voor weekend. Tot volgende week allemaal!

     

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches