Wij zijn heel erg blij met deze sport BSO. Alle ruimte voor de kinderen en iedere dag een gevarieerd sportief programma. Onze jongens zijn er superblij mee en komen iedere dag voldaan terug van de BSO. Wat mij betreft een echte aanrader, omdat de kinderen alle ruimte en vrijheid krijgen die ze na een dag school zo hard nodig hebben. Ga zo door Sportstuif Heeze!

Robert Koelink Robert Koelink
5 /5
bij Google reviews

Cadeautjes zoeken, Het Kasteel van Sinterklaas en pietenpret - Week 48 - 2023

Maandag 27 november

Oh oh… wij kwamen aan bij de BSO om alle kinderen van de scholen op te halen, maar we konden onze ogen niet geloven…! Heel de kantine was een grote rommel!!! De krukken en stoelen lagen overal, zelfs op de kast! Er lagen verschillende spelletjes door de ruimte en spelkaarten over de grond verspreid. Wat is hier toch gebeurd?! We probeerde te achterhalen wie dit had gedaan, tijdens onze zoektocht kwamen we pepernoten tegen én een zak met cadeautjes, nu wisten we het zeker! Sinterklaas en pieten zijn in de nacht langs geweest.

Snel gingen we de kinderen ophalen. Met het leuke nieuws maakte we de kinderen enthousiast en was het een andere maandagmiddag dan anders. We wachten totdat iedereen er was en gingen met zijn alle naar binnen, want dit wil natuurlijk iedereen meemaken.

We liepen kantine binnen en iedereen was erg verbaasd. Ook de kinderen konden hun ogen niet geloven! We riepen iedereen bij elkaar en lazen een gedicht voor. Hierin had Rommelpiet vermeld dat hij langs was geweest en het ZO gezellig en leuk vond bij ons. Rommelpiet was te druk bezig met spelletjes spelen dat hij de tijd was vergeten. Hij moest snel door naar een ander gezin en had dus echt geen tijd om nog op te ruimen.

Dat gaf hij als taak aan de kinderen. Iedereen ging snel aan de slag en binnen no-time was het helemaal opgeruimd. Als tweede moesten we opzoek naar de cadeautjes zak. Deze was ergens verstopt. Hij kon binnen liggen, maar ook buiten! Verspreid over de ruimtes binnen en de velden buiten werd gezocht naar de cadeautjes zak. Binnen 5 minuten was die al gevonden! Echte speurneuzen hebben de kinderen hier.

De cadeautjes werden uitgepakt, het papier werd verscheurd en viel alle kanten op. Een leuke strijkkralenplank, een speel dino en een spel waarbij we zo snel mogelijk iets moeten maken. Verschillende spelmaterialen, spellen en nog veel meer hadden we gekregen bij de BSO.

De middag ging wel erg snel voorbij en iedereen werd opgehaald om naar huis te gaan.

      

 

Dinsdag 28 november

Met de auto’s rijden we weer langs de scholen, eenmaal bij Sportstuif R.K.S.V. Heeze aangekomen te zijn, stond er wat op ons te wachten… Een zak met cadeautjes én een gekleurd papiertje. Hierop stond een gedicht geschreven. De zak met cadeautjes was voor alle kinderen van Sportstuif Heeze. Dit keer kregen we stiften, deze hadden we hard nodig! Want elke dag worden er mooie tekeningen en kleurplaten gemaakt. Ze werden gelijk uit de verpakking gehaald en het kleuren ging erop los.

Nadat alle cadeautjes uitgepakt waren was het tijd om even een frisse neus te halen. Op het grote veld speelde we twee verschillende tikspellen, namelijk E.H.B.O.-tikkertje en slingertikkertje.

Bij E.H.B.O.-tikkertje was er een ziekenhuis. Werd je getikt op je arm, dan had je pijn aan je arm en moest je naar het ziekenhuis om daar beter gemaakt te worden.

Tijdens het spel slingertikkertje moest de tikker ervoor zorgen dat er een zo lang mogelijke slinger gemaakt werd. Dat lukte ook nog eens goed ook! De slinger werd als maar groter en groter! Bijna het hele 16 meter gebied was gevuld met een menselijke slinger.

Na alle actieve spellen, konden we nog even spelen met het gekregen speelgoed van Sinterklaas. Daarna werd iedereen alweer opgehaald.

   

 

Woensdag 29 november

Een uitstapje op de planning!! Een bijzonder uitstapje, we gingen namelijk met de BSO naar Het Kasteel van Sinterklaas in Heeze!

We parkeerde de auto’s en liepen de oprijlaan op van het kasteel. Vooraan bij het kasteel stonden twee politie pieten ons op te wachten. Zij wezen ons de weg naar het kasteel. Alle kregen een kaart met alle activiteiten erop, wanneer deze activiteiten gedaan waren werden ze afgestreept.

Op deze kaart stond pakjes gooien, pietengym en dans, Sinterklaas bezoeken, daklopen en spelletjes. Wat een gezelligheid met alle pieten om ons heen. Er was ook een glitter piet, zij maakte iedereen mooi met glitters op de wangen van de kinderen en zelfs de leid(st)er van ons werden mooi gemaakt met glitters.

Naast alle activiteiten die op de kaart stonden en gedaan werden, kon je ook nog andere dingen doen. In de stal stond een paard, niet het echte paard van Sinterklaas maar een ander paard, het broertje van Ozosnel!

Ook was er een inpakkamer. Drie pieten wisten niet hoe ze cadeautje moeten inpakken, aan de kinderen de kans om de pieten te laten zien hoe het wel moet!
Een erg leuke middag hadden we beleefd in Het Kasteel van Sinterklaas!

Bij terugkomst op de BSO stond er nog een zak met cadeautjes op ons te wachten en sloten we hiermee en middag vol Sint en Piet af en speelde we nog even een vrij spel.

   

   

 

Donderdag 30 november

Samenspelen is altijd fijn, dat vinden wij ook bij onze BSO. Daarom stond er dit keer een samenspel klaar. Na lekker fruit gegeten te hebben en maakte we ons klaar voor het spel. Het spel heet Carré bal, in een apart rond speelveld rende we rond, werd je getikt door de tikkers dan moest ik in de binnen cirkel staan. Daarin lag een bal, met die bal probeerde je op de tikker te gooien daarna kon je terug het speelvel in om weer mee te doen!

Door een superleuke en goede samenwerking hadden we ook nog tijd om weer opnieuw cadeautjes uit te pakken. En nee… niet de cadeautjes opnieuw, maar er lagen weer nieuwe cadeautjes klaar. Wat dachten jullie van het spel Jenga Quake! Een trillende toren, waarbij iedereen vol spanning zit en te hopen dat de toren niet omvalt wanneer jij er een steentje onderuithaalt!

Omdat het vroeger donker wordt, gingen de kinderen binnen de strijd aan met spelletjes. We speelde een potje Kwartet, speelde Mens Erger Je Niet en natuurlijk het spel Skip-BO.

     

 

Vrijdag 1 december

Nog z’n leuke BSO-middag! De laatste van deze week alweer. De bekende lunch hadden we weer op en daarna pakte we de blauwe Sportstuif auto’s om naar sporthal Strabrecht in Heeze te gaan. De kinderen trokken de schoenen en sokken uit of hun gymschoenen aan. Binnen in de sporthal werd een pietenpret door de leiding van Sportstuif klaargezet. Deze pietenpret was voor alle basisschoolkinderen uit de Gemeente Heeze-Leende bedoeld en dus konden zij zich hier ook voor opgeven.

Toen iedereen de gymzaal binnen kwam, stond er van alles klaar. Een schuine muur, waar je op moest klimmen met een pakje in je handen om die vervolgens door de schoorsteen te gooien. Over hoge daken maar ook over lage daken klommen we en van dak naar dak slingerde we via het touw. Maar voordat we ook echt meededen aan de pietenpret moesten we eerst even warm worden, dit gebeurde door een pieten stop-dans.

Tijdens de pietenpret was het een en al gezelligheid. Er stond Sinterklaas en pieten muziek op en pakjes, die waren overal te vinden. Een uurtje verder was het tijd voor DE afsluiter! De Sinterklaas vloer is lava! Dit klinkt toch al heel leuk!?

Sportstuif had voor alle kinderen die meededen aan de pietenpret een echt Sportstuif pietendiploma! Goed gedaan allemaal, jullie hebben deze verdiend!

Terug op de BSO sloten we af met een film om even bij te komen van de pietenpret.

   



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches