Sportstuif Heeze is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. Als Heezenaar ben ik hier trots op!

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Kontshockey, verjaardag, lasergamen, disco schaatsen en kind-ouder quiz - Week 5 - 2024

Maandag 29 januari

Het weekend zit er weer op en wij staan klaar voor een onwijs leuke en gezellige BSO week! Dat gaan we er ook zeker van maken, want voordat de BSO begon zijn wij langs het hoofdkantoor van Sportstuif gegaan, hier hebben wij een loods met verschillende spel en sport materialen liggen.

We namen knotshockey mee, een hockeystick met hieraan een grote knots eraan, mee naar de BSO. Deze is van zacht foam gemaakt. Dus ideaal om een activiteit mee te doen.

’s Middags toen alle kinderen op de BSO waren, aten we eerst met zijn alle fruit. Trokken de jassen aan en gingen snel naar buiten voor de activiteit! Een potje knotshockey zat er natuurlijk in! Naast deze sport werd er nog een spel gegeven, het steen, papier, schaar spel. Wie verslaat elkaar het snelste en weet het winnend team te worden?!

      

 

Dinsdag 30 januari

Woehoe het is feest! Niet een iemand is jarig, maar zelf drie jarige vandaag! Twee kinderen en meester Stan. Eerst doen wij altijd de activiteit op het voetbalveld uitvoeren en pas daarna maken wij een enorm leuk feestje voor de jarige. Ook deze dag hadden wij de knotshockey sticks nog op de BSO liggen. Een partij tegen de meesters en juffen, om ze uit te schakelen 😉 Verder werd een nieuw tikspel aan de kinderen geïntroduceerd, namelijk Fortnite tikkertje. Hierdoor werden de kinderen enorm enthousiast en vloog te tijd voorbij.

Een feestje bij Sportstuif is altijd gezellig, het kind mag een feesthoed uitzoeken, gaat voor de groep zitten. Er wordt een speciaal liedje aangezet “… (naam van het kind), dit is je verjaardag!”. Daarna worden er nog andere verjaardagsliedjes gezongen en om het af te maken mag het kind een cadeautje uitzoeken en zelf trakteren! Een echte Sportstuif verjaardag dus!

      

 

Woensdag 31 januari

Vandaag werden net zoals alle andere woensdagen de kinderen vroeg opgehaald van school. Met eigen lunchpakketjes die ze mee hadden van thuis werd er gezellig gegeten samen met de juffen en meesters. Hierna werd er genoten van het goede weer tijdens een potje voetbal buiten op het kunstgras veld. De kinderen die binnen bleven gingen gezellig samen een spelletje spelen.

Na het spel en het potje voetbal stond het fruit alweer klaar en werd er aangeschoven aan tafel. Op het fruit menu stond vandaag appel, mandarijn, peer, komkommer, paprika en wat tomaatjes.

Na deze heerlijke vitamientjes werd de activiteit klaargezet met behulp van de kinderen, want er stond een super gave activiteit op het programma! De kinderen gingen met stoelen, kliko’s en goals met dekens erin schuilplekken maken voor de activiteit, lasergamen!

Na dat alles klaar stond en alle lasergeweren klaar waren voor gebruik konden de kinderen beginnen. Als warming-up werd er lieveheersbeestje tikkertje gespeeld. Als je af getikt bent moet je op je rug gaan liggen en spartelen als een lieveheersbeestje, om iemand te bevrijden kan je diegene die op zijn rug ligt omdraaien naar zijn buik zodat hij/zij weer mee mag doen. Hierna werd het lasergamen gespeeld. Iedereen heeft vier levens op zijn lasergeweer en als je op je geweer geraakt wordt gaat er een leven af. Zijn al je levens op moet je weer levens gaan halen bij je team.

Na deze gave activiteit werd er nog wat ranja gedronken en werden de kinderen langzaamaan weer opgehaald door papa, mama, opa of oma.

 

Donderdag 1 februari

Hiep hiep hoera! Onze Pedagogisch Medewerker Stan is jarig! Afgelopen dinsdag hadden we al een feestje op de BSO gevierd, deze dag viert Stan namelijk zijn verjaardag met zijn familie en is hij afwezig.
Maar niet getreurd, alle andere Pedagogisch Medewerkers Koen, Kim, Anouk en Daan waren deze dag wel aanwezig en stonden te popelen om iedereen weer op te halen van school en om er een te gekke BSO middag van te maken!

Er werden twee totaal verschillende activiteiten gedaan. Levend Koning memory, waarbij we de juiste koningen bij elkaar moesten vinden. Rennend naar de Koning om zo als eerste ervoor te zorgen dat de memorie compleet werd. De tweede activiteit was een Lasergame battle, we gingen de strijd met elkaar aan en probeerde het andere team uit te schakelen. Sluipend, rennend, ontwijkend en vol spanning gingen we van de ene kant van het speelveld naar de andere kant van het speelveld en tussendoor konden de kinderen zich verstoppen en verschuilen achter attributen om niet geraakt te worden. Het lasergamen was zo in trek bij de kinderen, het werd gespeeld totdat de ouders zijn of haar kind(eren) kwamen ophalen!

   


Vrijdag 2 februari

Deze dag opende de deuren op de BSO om 7:30 uur. Er was namelijk een studiedag van basisschool de Parel. In de ochtend wachtte we totdat alle kinderen er waren en vertrokken met onze blauwe auto richting Eindhoven. Hier gingen wij in de ochtend ons vermaken met disco schaatsen! De warme kleding ging aan net als de schaatsen en helmen. Het was even wennen om op het glibberige ijs te staan maar even wat ondersteuning van een speciaal rekje ging het ons goed af, daarna lukte het ook nog om zonder het speciale rekje te schaatsen!

De tijd vloog voorbij en we gingen alle andere kinderen van school ophalen. Bij de BSO aangekomen, pakte de kinderen de lunchpakketten en aten we onze boterhammen op. In de middag was er veel keuze voor de kinderen, zo konden ze meedoen met lieveheersbeest tikkertje of mee naar Mierlo om daar samen met meester Daan ene leuke activiteit in de sporthal te doen.

De afsluiter van de BSO was een grote battle tussen drie teams, een lasergame battle. Alleen dit keer niet buiten, maar binnen! Het werd donker gemaakt waardoor de laserguns goed tot zijn recht kwamen en de lichten duidelijk zichtbaar was. Hierna werden de kinderen opgehaald, maar voor ons als leid(st)ers zat het er nog niet op.

De bekende kind-ouder activiteit stond gepland. Een quiz dit keer, waarbij verschillende gezinnen de strijd met elkaar aangingen om te winnen! Het was een spannende avond, iedereen was erg fanatiek en wisten veel vragen goed te beantwoorden. Vragen over sport, vrije tijd, natuur, Sportstuif Heeze, Sportstuif algemeen en nog veel meer!

Wat een gezellig en geslaagde avond!

      



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches