Een superleuke BSO waarbij kinderen zich uit kunnen leven door middel van sportieve activiteiten! Enthousiast team die elke dag weer klaar staan voor zowel de kinderen als de ouders!

Jessica Jessica
5     /5
bij Google reviews

Teambal, herfstspeurtocht en toneelstukjes opvoeren Week 44 2023

Maandag 30 oktober

De nieuwe week is weer begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor een hoop leuke activiteiten. Maar eerst rijden we met onze blauwe Sportstuif auto’s naar alle scholen toe om de kinderen op te halen van school. Zodra we aankomen op de BSO is het tijd om even lekker wat fruit te eten. De activiteit die vandaag op de planning staat is teambal. De groep wordt in twee teams verdeeld, waarna het de bedoeling is dat je als team probeert om de bal minstens tien keer over te gooien zonder dat de tegenpartij ertussen komt. De kids zijn erg fanatiek en proberen daarom zoveel mogelijk punten te halen als team. Na de activiteit krijgen de kinderen een koekje, want dat hebben ze wel verdiend! En zo is de eerste dag van de week alweer voorbij, wat gaat de tijd toch snel als we lekker bezig zijn.

Dinsdag 31 oktober

Op de dinsdag geeft de weer app helaas wat minder goed nieuws. Het regende veel, dus de spellen die op het programma stonden zijn helaas niet doorgegaan. Wel hebben we binnen in de kantine leuke spelletjes gedaan zoals ‘UNO’ en ‘wie ben ik’. Ook hebben we veel teken/knutsel spulletjes waar volop gebruik van werd gemaakt. Vervolgens hebben we met sommige kinderen ook wat acrogym gedaan met leuke uitdagende poses. Ondanks dat we binnen moesten blijven, hebben we ons wel vermaakt en was de dag weer zo voorbij.

Woensdag 1 november

Vandaag is het voor de meeste scholen weer een korte schooldag en dus rijden we al op tijd aan naar de scholen om de kinderen op te halen. Aangekomen op de BSO is het tijd om te lunchen. De kinderen halen hun eigen boterhammen tevoorschijn en gaan gezellig samen aan de ronde tafels eten. Zodra de boterhammen op zijn, is het tijd om naar buiten te gaan. Het is vandaag natuurlijk woensdag dus dat betekent dat er een woensdagmiddag activiteit op de planning staat. De woensdagmiddag activiteit is voor alle kinderen van de BSO , maar ook kinderen die nog niet bij de BSO zitten kunnen zich hiervoor aanmelden. Vandaag was de activiteit het lopen van een herfstspeurtocht. De kinderen kregen een blaadje met allemaal dingetjes die je buiten kan vinden tijdens de herfst (bijvoorbeeld paddenstoelen, eikels, etc.). Het is de bedoeling dat ze zoveel mogelijk dingen vinden die op het blaadje staan. Eenmaal terug op de BSO is het nog even tijd voor een fruitmoment.

Donderdag 2 november

Vandaag is een regenachtige dag en stormt het zelfs. Er is dus gekozen om de activiteiten van buiten niet door te laten gaan. In plaats daarvan werd de groep opgedeeld in 4 teams. Elk team had een kwartiertje om een toneelstukje voor te bereiden. Iedereen nam het heel serieus en uiteindelijk zijn er vier super leuke toneelstukjes neergezet op ons podium 😊. Sommige kinderen vonden het een beetje spannend, maar toen ze eenmaal op het podium bezig waren zaten ze helemaal in hun rol!

Na de optredens mochten de kids nog even zelf wat doen. De grotere kinderen maakten hun huiswerk en de kleinere kinderen vermaakte zich met lego en knutselen.

Vrijdag 3 november

De vrijdag was een rustige dag met weinig kinderen. Nadat de kinderen opgehaald zijn, hebben ze even geluncht op de BSO in Geldrop. Daarna zijn we gezellig naar Sportstuif Brandevoort gereden om daar mee te doen met de activiteiten. Er is gevoetbald, gehockeyd en het spelletje kat en muis gespeeld. Door de locaties samen te voegen hadden de kinderen meer vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en was het uiteindelijk een geslaagde dag! Aan het einde van de middag zijn we terug gereden naar Sportstuif Geldrop om daar nog even vrij te spelen tot de kinderen werden opgehaald. En zo komt er al weer een einde aan deze leuke week vol met verschillende leuke activiteiten.



Ons team

Rudy Wolters
Rudy Wolters Vestigingsmanager
Ymke Lustermans-Janssen
Ymke Lustermans-Janssen
Bas Cuppen
Bas Cuppen
Juul den Tuinder
Juul den Tuinder

Pedagogisch coaches