Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Waterspelletjes, XL 4 op en rij Week en levend memorie Week 36 2023

Maandag 4 september

De tweede week van school is alweer begonnen en het beloofd een warme week te worden. De dag wordt gestart met het vers inslaan van groente en fruit voor de gehele week. Vanwege het warme weer is er deze week wat extra’s toegevoegd aan het fruit moment, namelijk een lekkere sappige watermeloen! Als activiteit staat vandaag ‘levend memorie’ op de planning, maar voordat we aan de BSO dag beginnen worden eerst alle kinderen opgehaald van school met de blauwe Sportstuif auto’s.

De kinderen komen aan op de BSO en kunnen eerst even wat energie verzamelen tijdens het fruitmoment. Vervolgens is het tijd voor de activiteit. Er zijn vier groepjes met hun eigen hoepel. In elke hoepel liggen vier verschillende materialen. Met je groepje spreek je af welk van die materialen je gaat verzamelen. Bij het startsignaal mag je bij de andere groepjes het materiaal proberen weg te pakken. Ben je getikt, dan moet je het teruggeven. Welk groepje heeft als eerst kwartet?!

Dinsdag 5 september

De ochtend staat in het teken van het ophalen van materialen op het hoofdkantoor zodat er de rest van de week leuke activiteiten gedaan kunnen worden. Dinsdag is altijd de drukste dag van de week, dus willen we de kinderen opties geven wat betreft de activiteiten. Vanwege het warme weer kunnen de kinderen kiezen tussen het sliden op de waterbaan of een andere activiteit zoals voetballen. De waterbaan was voor de meeste wel de favoriet 😉. Na de activiteit zijn we even tot rust gekomen in de schaduw met een lekker verantwoord koekje en hebben we vooral veel water gedronken. We sluiten de drukke warme dag af met vrij spelen.

Woensdag 6 september

Op woensdag zijn de meeste kinderen al op tijd uit en worden ze opgehaald van school. Op de BSO hebben ze dan de tijd om even rustig te lunchen, voordat we naar buiten gaan. Ook vandaag was het een warme dag, dus hebben we voor de kinderen die het leuk vinden de waterbaan neergelegd op het veld om tussendoor even te kunnen afkoelen. Op woensdag hebben we voortaan ook de woensdagmiddag activiteit. Deze activiteit is voor kinderen van de BSO, maar ook kinderen die nog niet bij Sportstuif zitten kunnen zich hiervoor aanmelden. De activiteit die deze keer op de planning stond was ‘XL vier op een rij’. Er waren nog niet zoveel aanmeldingen deze keer, maar desalniettemin heeft iedereen het enorm naar zijn/haar zin gehad. Dus meld je vooral aan voor de komende woensdagmiddag activiteiten!!

Donderdag 7 september

De donderdag begint met een overleg met de kantinebeheerder over de gang van zaken. Dit was een heel positief overleg waarbij de kantinebeheerder ons zelfs meer ruimte ter beschikking geeft voor extra materialen en leuke spelletjes! Ook mochten we gebruik maken van de sproeiers op het hoofdveld om deze warme dagen wat plezieriger te maken. Na het overleg was het alweer tijd om in onze Sportstuif auto’s te springen om de kinderen op te gaan halen van school. Na het fruitmoment was het tijd voor een activiteit. De activiteit van vandaag viel bij de kinderen erg in de smaak. We hebben namelijk een vorm van trefbal gedaan met sponzen en emmers water. De Sportstuif medewerkers kregen het flink te verduren 😊.

Vrijdag 8 september

De laatste dag van de week is aangebroken en de meeste kinderen worden weer lekker op tijd opgehaald van school. Nadat de kinderen rustig hebben kunnen lunchen op locatie Sportstuif Geldrop, hadden we een verassing in petto voor deze dag. We gaan namelijk naar de speeltuin ‘Helmond-West’. Dit is een hele leuke speeltuin in Helmond waar ze van alles hebben. Van grote glijbanen, kabelbanen tot aan een watergedeelte! Uiteraard was dit uitje ook voorzien van ranja/water en lekkernijen zoals een koekje/fruit. Dit uitje was de perfecte manier om deze week, vol met leuke waterspellen en andere leuke activiteiten, af te kunnen sluiten.

 



Ons team

Rudy Wolters
Rudy Wolters Vestigingsmanager
Ymke Lustermans-Janssen
Ymke Lustermans-Janssen
Bas Cuppen
Bas Cuppen
Juul den Tuinder
Juul den Tuinder

Pedagogisch coaches