A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Week zes van de voorbereidingen bij Sportstuif Eindhoven DSC week 38-2023

Maandag 18 september

Zoals gewoonlijk begonnen wij onze dag weer met het wekelijkse overleg. De nieuwe aanmeldingen en interesses zijn weer besproken en ook onze wachtlijst met kinderen die nog geen vier jaar zijn maar toch vast willen aanmelden wordt steeds groter. Wist je dat als je nog geen vier bent maar zeker weet dat je het leuk vindt op onze BSO je je toch vast kan aanmelden? Wij zetten je dan op onze wachtlijst, dit maakt de kans groter dat als je vier word je ook meteen kan starten. Uiteraard gaan kinderen die wel al vier zijn voor maar wij proberen iedereen zo snel mogelijk een plekje aan te bieden op onze BSO. Wil je meer informatie? Mail dan naar eindhoven@sportstuif.nl

Maandagmiddag was het weer tijd om naar de BSO te gaan, vandaag stonden wij bij Veldhoven RKVVO en Schijndel. Bij Schijndel hadden we een rustige middag, er waren maar 12 kinderen op de BSO. Na het ophalen van alle kinderen was het tijd voor een lekker bordje fruit, dit ging er goed in bij de kinderen. Hierna konden we met nieuwe energie beginnen aan de activiteit, we speelde hoepeldans. Ken je stoelendans? Dat speelde wij alleen dan met hoepels, de muziek ging aan en wij begonnen met rennen en dansen. Als de muziek stopte moest je zo snel mogelijk in een van de hoepels gaan staan, natuurlijk was er een hoepel te weinig. Het kind dat helaas geen hoepel had was af en mocht aan de zijkant verder dansen. Het ging er fanatiek aan toe, na een paar rondjes waren de rode wangetjes bij de kinderen goed zichtbaar. Uiteraard had iedereen hierna wel een lekker koekje verdiend.

 

Dinsdag 19 september

Dinsdagochtend hadden wij een afspraak bij het Summa College. Summa Sport zit tegenover onze BSO, de studenten zien wij dan ook regelmatig voorbijlopen. Tijdens dit gesprek hebben wij het gehad over wat wij voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst.

Ben jij of ken jij een student van bijvoorbeeld het Summa College of Fontys en ben jij opzoek naar een leuke stageplek? Er zijn verschillende stagemogelijkheden in de omgeving Eindhoven, voor meer informatie kijk op www.sportstuif.nl of stuur een mailtje met je cv en motivatie naar info@sportstuif.nl.

In de middag gingen wij weer naar de BSO, ook vandaag in Schijndel en bij Meerhoven DBS. Er werd een nieuwe activiteit gespeeld namelijk ‘Rainbow Friends’, dit hebben de kinderen zelf bedacht. Het spel is afkomstig van een game wat ze bijna allemaal kennen, hier hebben ze zelf een versie op bedacht om in het echt te spelen. Dit vinden wij natuurlijk super creatief en leuk, zolang het voor alle kinderen leuk is juichen wij dit dan ook alleen maar toe.

 

Woensdag 20 september

De dag begon rustig, vanochtend waren wij vooral thuis aan het werken. Achter de schermen zijn wij bezig met van alles en nog wat voor de opening van de BSO. Ook komende er verschillende andere leuke dingen aan, zo zijn wij bezig met het opzetten van een lessenreeks peutergym.

Peutergym is een beweegactiviteit waarin allerlei grondvormen van bewegen aan bod komen, zoals rollen, duikelen, gooien, vangen, springen, rennen en balanceren. Deze grondvormen van bewegen, verwerkt in een speelse, muzikale beweeg les, dragen bij aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek, het zelfvertrouwen, het leren samen spelen en de kinderen ervaren hoe het is om met leeftijdsgenoten buiten te spelen. Wil je meer informatie of ben je enthousiast geworden en wil je samen met je peuter inschrijven voor de lessenreeks? Neem dan snel een kijkje op www.samenbijsportstuif.nl/eindhoven-dsc.

In de middag stond er weer wat leuks op de planning. In het kader van de Nationale Sportweek werd er vandaag een colorrun georganiseerd bij Meerhoven DBS. Bij de colorrun zijn niet alleen de kinderen van de BSO welkom maar ook kinderen uit de omliggende wijken, iedereen kan meedoen! De BSO-locatie veranderde in een mooi kleurenpalet met alle kleurtjes van de regenboog. De 200 deelnemers hebben een geslaagde middag gehad en wij ook!

Donderdag 21 september

Deze ochtend begon met onze blauwe Sportstuif auto naar de Apk-keuring te brengen. Wij vinden het belangrijk dat onze auto’s veilig zijn, wij controleren dan ook regelmatig de auto’s. Wij checken dan onder andere het oliepeil, ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en de bandenspanning. Ook de Apk-keuring hoort hier natuurlijk bij. Na het ophalen van de auto bij de garage was het tijd om naar de BSO te vertrekken.

Deze middag waren wij weer bij Meerhoven DBS en Schijndel, het was erg regenachtig weer waardoor wij onze activiteit naar binnen moesten verplaatsen. We bouwden een net van stoelen waardoor we ballonvolleybal konden spelen. De groep werd verdeeld in drie teams, een team begon op de bank de andere twee elk aan een kant van het net. De ballon moest naar de overkant geslagen worden zodat die bij het andere team terecht kwam. Dit team kon de ballon dan weer terugslaan. Als de ballon op de grond viel had het andere team een punt en werd er gewisseld met het team op de bank. De kinderen vonden het super leuk, er werden mooie rally’s gemaakt en punten gescoord. Na de activiteit werd er vooral binnen gespeeld, er werden spelletjes gespeeld en heel veel tekeningen gemaakt. Ook de juf kan natuurlijk niet achterblijven met tekenen.

 

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches