Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbaltraining, safarispel en Crazy 88 in week 41-2023

Maandag 9 oktober

Het is weer maandag, we begonnen met het wekelijkse overleg. De nieuwe aanmeldingen en interesses zijn weer besproken en de planning voor komende week ligt weer klaar. Na het overleg was het tijd om boodschappen te halen voor op de BSO. Elke dag eten wij met alle kinderen een lekker bordje fruit en na de activiteit krijgt iedereen een koekje. Toen ook de boodschappen binnen waren was het tijd om naar de BSO te vertrekken.

Het was een gezellige bedoeling vandaag, met alleen maar jongens. We hebben daarom ook de activiteit aangepast op de behoeften van de kinderen. Het zijn namelijk allemaal voetbaltalentjes die in de auto naar de BSO alleen maar over voetballen hebben gekletst. Dus je kan wel raden wat voor activiteit wij hebben gedaan… voetbal! We begonnen met een spelletje waarbij er één iemand de bal ging afpakken van de anderen. Als je bal werd afgepakt werd jij de nieuwe afpakker en zo ging het door. Daarna werd er geslalomd tussen de pionnetjes en op goal geschoten en we sloten af met twee partijtjes. Eerst tegen elkaar en na een korte drinkpauze nog een partijtje de jongens tegen de meisjes, want de juffen moesten natuurlijk ook hun voetbaltalent laten zien. De jongens hadden natuurlijk gewonnen van de juffen! Na het voetballen werd er nog flink buiten gespeeld en net toen we even wilde gaan uitrusten binnen werden de eerste kinderen alweer opgehaald. We hebben een hele fijne middag gehad!

 

Dinsdag 10 oktober

Dinsdag is onze drukste dag van de week, vandaag hebben we al acht kinderen die bij ons komen spelen. Deze kinderen zitten op drie verschillende basisscholen in Acht en Blixembosch, De Vuurvlinder, St. Antonius Abt en de Spaaihoeve. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald was het tijd om fruit te eten, tijdens het fruit eten kletsen we altijd over van alles en nog wat. Zo leren wij de kinderen beter kennen en hebben de kinderen de mogelijkheid om te vertellen over hun dag.

Ook hadden we vandaag bezoek van twee stagiaires van het Summa college, zij kwamen even kennismaken. Vanaf na de herfstvakantie komen zij stagelopen bij ons op de dinsdag, dat vinden wij natuurlijk mega leuk! We hebben de twee stagiaires dan ook meteen laten zien hoe goed wij kunnen sporten tijdens het safarispel. Bij het safarispel zijn er vier dierenverblijven, één in elke hoek van het veldje. De kinderen worden verdeeld over deze dierenverblijven, één verblijf blijft leeg. In het midden staat de jager, de jager wil de dieren natuurlijk pakken. De jager wijst aan welke dieren er moeten rennen, deze dieren rennen dan zo snel als ze kunnen naar het lege dierenverblijf. Onderweg kunnen ze dus gepakt worden door de jager, oppassen dus! Als het dier gepakt wordt helpt hij of zij de jager mee, zo wordt het steeds een beetje moeilijker voor de dieren. Na al dat rennen was het tijd om zelf te gaan spelen, zo werd er gevoetbald, getekend, gedanst en gepuzzeld. Ook hebben we nog een heerlijk koekje gegeten en toen was de middag alweer bijna voorbij.

 

Woensdag 11 oktober

Onze woensdag begon al wat eerder dan de andere dagen, de kinderen van St. Antonius Abt zijn namelijk al wat eerder uit. We begonnen daarom onze middag op de BSO met het eten van onze boterhammen. Nadat alle boterhammen op waren konden we gaan spelen, er werden een aantal spelletjes uit de kast gehaald. Ook de juf deed een paar spelletjes mee, natuurlijk wonnen de kinderen.

De kinderen van de Vuurvlinder waren om 14:15 uit, nadat we deze kinderen hadden opgehaald was het tijd om op pad te gaan. We gingen namelijk op bezoek bij Sportstuif Veldhoven RKVVO, zij hadden een leuke woensdagmiddag activiteit op de planning staan. Vooral de jongens waren onder de indruk dat we bij een echte voetbalclub op bezoek waren, het voetbalveld werd dan ook direct getest. Na het eten van wat fruit was het tijd voor de activiteit, Crazy 88! Bij Crazy 88 zijn er maar liefst 88 opdrachten, met je groepje probeer je zoveel mogelijk van deze opdrachten uit te voeren. Het groepje dat de meeste opdrachten weet uit te voeren wint het spel. Dat hoefde we geen twee keer uit te leggen, de kinderen gingen meteen fanatiek aan de slag met de opdrachten. Zo werden er koprollen gemaakt, levende piramides gebouwd, ballonnen opgeblazen tot dat ze knapte en nog veel meer! Na al dat spelen was iedereen een beetje moe geworden en was het tijd om weer terug te gaan naar onze eigen locatie. Hier hebben we nog een lekker koekje gegeten en werden de meeste kinderen alweer opgehaald.

 

Donderdag 12 oktober

Op donderdag hebben wij altijd een rustige middag, met twee kindjes. Nadat we ze van school hadden gehaald was het tijd om wat fruit te eten. De bordjes waren goed gevuld maar met een beetje hulp van de juffen gingen de bordjes helemaal op! Omdat het buiten regende hebben we gekozen om lekker binnen te blijven en een activiteit binnen te doen.

In de kast lag een erg leuk spel wat we mooi konden doen met dit weer. Het spel heeft Twister, dat kennen de meeste vast wel. Er werd aan het rad gedraaid, die vertelde ons waar onze handen en voeten heen moesten. Een hand op geel, een voet op groen en zo verder, ondertussen mogen onze billen de grond niet raken. Dat was wel een uitdaging maar het ging super goed en we bleven heel lang staan.

Na het Twisteren was het tijd om lekker zelf te gaan spelen, zo werd er volop getekend. Er werden hartjes getekend, regenbogen, slingers en mooie kleurplaten gemaakt. Na het tekenen werden er nog een paar rondjes verstoppertje gespeeld en gedanst op muziek van Frozen en K3. Net toen we een beetje moe begonnen te worden stonden de papa’s en mama’s alweer op de stoep.

 

Vrijdag 13 oktober

De laatste dag voor het weekend én voor de herfstvakantie. De kinderen waren erg blij dat ze volgende week lekker vakantie hebben en werden ook al verschillende plannen gemaakt voor wat ze allemaal kunnen doen. Vele van jullie zien wij gelukkig volgende week gezellig op de BSO. Wij hebben veel leuke dingen op de planning staan, maar wat dat precies is zie en lees je volgende week.

Nadat alle kinderen op de BSO aangekomen waren was het tijd om weer lekker fruit te eten. Dit keer lag er ook weer appel, peer, druiven, banaan en komkommer op het bordje. Er werd goed gesmikkeld en de bordjes gingen dan ook helemaal op. Na het fruit eten was het tijd om even naar buiten te gaan, ondanks dat het weer een beetje tegenzat konden we toch even naar buiten om te tennissen, korfballen en te voetballen. Na al dat sporten was het tijd om weer lekker naar binnen te gaan. De kinderen hadden vooral zin om lekker binnen te puzzelen of te kleuren. Dit hebben we dan ook de rest van de middag gedaan. Toen de papa’s en mama’s binnen kwamen stromen was het tijd voor de kinderen om vakantie te gaan vieren. Wij zien jullie volgende week!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches