A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verstoppertje in het donker, superbal en bowlen in week 16-2024

Maandag 15 april

Nog een weekje tot de meivakantie, dus maken we er nog een leuke week van. Helaas waren de weersvoorspellingen niet zo goed in tegenstelling tot de week ervoor. Toch maken we er elke dag een feest van dus gingen we vol goede zin aan de slag met het klaarmaken van de BSO. Het fruit werd gesneden en de bekers werden klaargezet. Daarna konden we op pad om alle kinderen van school te halen. Met de blauwe auto’s haalden we alle kinderen op en brachten iedereen veilig naar de BSO. Toen konden we aan tafel om lekker fruit te gaan eten, de appels, bananen, komkommers en nog veel meer gingen er goed in. Toen al het fruit op was, was het tijd voor de activiteit van vandaag.

Door de regen speelden we vandaag binnen een activiteit. De lampen gingen uit en de rolluiken naar beneden, zo werd het helemaal donker. We gingen namelijk verstoppertje in het donker spelen. 1 iemand ging tellen, tegelijkertijd ging de rest zich verstoppen. Na het tellen mocht diegene iedereen gaan zoeken, dat was best moeilijk want doordat het zo donker was zag je bijna niks. Toen alle kinderen gevonden waren werd er een nieuwe zoeker gekozen en kon iedereen weer opnieuw gaan verstoppen. Zo speelden we een aantal rondjes tot dat we het tijd vonden om zelf te gaan spelen. Het was gelukkig iets minder hard gaan regenen waardoor een paar bikkels toch naar buiten gingen om te voetballen en te steppen. Ondanks het slechte weer hadden we toch weer een fijne middag gehad.

 

Dinsdag 16 april

Ook vandaag vielen er weer genoeg regendruppels naar beneden, gelukkig zijn wij niet van suiker en met een klein beetje regen kunnen we alsnog naar buiten. Maar voordat het zover was werden eerst de kinderen opgehaald op school, iedereen zocht een plekje in een van de auto’s. Eenmaal aangekomen op de BSO werd er nog even gespeeld tot dat alle kinderen er waren. Iedereen ging zijn of haar handen wassen en ging daarna aan tafel zitten om lekker fruit te eten. Het fruit eten ging in een rap tempo en dus stonden we vliegensvlug buiten voor de activiteiten van vandaag. Ja je leest het goed activiteiten, de groep werd namelijk opgesplitst in twee groepen.

De jongere kinderen speelden een leuk tikspel, namelijk knakworsttikkertje met meester Jorn. De oudere kinderen speelden superbal met juf Janne. Superbal is al een bekend spel op de BSO maar blijft superleuk en de kinderen worden er altijd lekker fanatiek van. Bij superbal kan je elkaar afgooien met de bal, word je geraakt dan ben je af en ga je aan de zijkant staan. Je moet dan goed onthouden door wie je bent afgegooid want wordt hij of zij ook afgegooid dan mag jij weer terug in het spel. Zo gaat het spel bijna altijd eindeloos door, want als jij iemand afgooit komt er vaak weer iemand terug in spel in. We speelden fanatiek de verschillende activiteiten tot dat het tijd was om zelf te gaan spelen. Er werd gevoetbald met de meesters en binnen werden er mooie tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld. Zo kwam de dinsdag ook alweer tot een einde.

 

Woensdag 17 april

De middag begon gelukkig droog met hier en daar zelf een zonnetje. Na het eten van onze boterhammen gingen we daarom ook lekker naar buiten. Er werd gevoetbald en met de hoepels en stapstenen werden parcourtjes gemaakt. Voor we het wisten was het alweer tijd om fruit te gaan eten. We aten snel ons fruit op want na het fruit stond er een hele leuke activiteit op het programma. De weersvoorspellingen zagen er namelijk niet zo goed uit dus besloten we om een leuke activiteit binnen te gaan doen. Met z’n allen liepen we naar de overkant van de straat richting de bowlingbaan!

We gingen namelijk lekker bowlen! De kinderen werden verdeeld over 2 bowlingbanen en na het invoeren van alle namen konden we beginnen. Er werden heel veel bowlingkegels omgegooid en zelfs een paar strikes. Ook konden we de ballen van de glijbaan laten rollen, wat natuurlijk heel leuk was. De kinderen werden er steeds beter in en elke ronde werden er weer meer kegels om gegooid. Wat een leuke middag hadden wij, de tijd vloog voorbij en voor we het wisten was onze bowlingtijd helaas voorbij. Eenmaal terug op de BSO werd er nog lekker gespeeld, we bouwden een hut van de matjes en maakten mooie tekeningen. Al snel hierna stonden de papa’s en mama’s alweer voor de deur en was het tijd om naar huis te gaan.

 

Donderdag 18 april

Het is alweer donderdag, het weekend en de vakantie staan voor de deur. Maar niet voordat we er nog een gezellige donderdag van maken. Nadat al het fruit gesneden was en de waterkan gevuld was konden vertrekken richting de kinderen. Toen we allemaal weer terug waren op de BSO konden we aan tafel. De bordjes vol met fruit en groente gingen iedereen langs. Toen al het fruit op was konden we lekker naar buiten. Het zonnetje scheen af en toe heerlijk dus hadden we zin in weer een leuke activiteit.

We speelden vandaag weer in 2 groepen de activiteiten, de oudere kinderen speelden rupsbal en de jongere kinderen gingen makers en krakers spelen. Rupsbal is een soort slagbal vorm waarbij er in plaats van een bal geslagen wordt een bal het speelveld in geschopt wordt. 1 team is het veld team en 1 team begint met het schoppen van de bal. Als je de bal hebt geschopt ren je zo snel als je kan van pion naar pion. Hoe meer pionnen je weet te bereiken hoe meer punten je hebt. Het team dat in het veld staat moet zo snel mogelijk de geschopte bal pakken en teruggooien naar het beginpunt. Is de bal terug dan stopt de tijd en kan er dus niet meer gerend worden. Beide teams mochten een paar keer schieten en in het veld staan, zo kwam iedereen een paar keer aan de beurt. Het was een groot succes en het ging zelfs zo goed dat we het spel wat moeilijker konden maken. Ook de kleinere kinderen speelden fanatiek mee met makers en krakers. De rest van de middag werd er nog veel gevoetbald en gestept tot dat het alweer tijd was om naar huis te gaan.  

 

Vrijdag april

Wat een feest vandaag op de scholen, vandaag hadden de kinderen Koningsspelen. Iedereen had mooie oranje kleren aangetrokken en een aantal hadden zelfs rood, wit, blauwe vlaggetjes op de wangen. Ondanks dat de kinderen er al een drukke dag op hadden zitten hadden ze toch nog zin om lekker te gaan spelen op de BSO. Na de bordjes fruit vroegen we vandaag aan de kinderen wat ze wilde doen. Ze wilde vooral lekker zelf gaan spelen en dus kozen we ervoor om vandaag geen activiteit te doen.

Tijdens het vrij spelen mogen kinderen zelf kiezen wat ze doen, zo werd er getekend en geknutseld. Daarnaast werd er buiten gevoetbald en werden er spelletjes zoals kwartet en monopoly gespeeld. Aan het einde van de middag merkte we dat het toch wel een drukke dag was geweest voor de kinderen en werd er nog met de matjes gespeeld en uitgerust op de matjes. Hierna stonden al snel de papa’s en mama’s op de stoep en was het tijd om naar huis te gaan en vakantie te gaan vieren.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches