A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelen met water, superbal en naar Billy Bird in week 18-2024

Maandag 29 april

We begonnen de week weer vol energie, ook de kinderen hadden genoeg energie vandaag en er werd dan ook lekker veel buiten gespeeld. Er werd fanatiek gevoetbald en ook de bak met buitenspeelgoed kwam tevoorschijn. In deze bak zit allerlei speelgoed waar de kinderen mee kunnen spelen, zo vervelen wij ons nooit. Al snel was het tijd voor ons eerste fruit moment, gezellig met z’n allen aan tafel aten we van de bordjes fruit. Toen het fruit op was gingen we allemaal naar buiten voor een leuke activiteit. Deze ochtend speelden we noodletikkertje, er werden twee tikkers gekozen en beide kregen een zwembadnoodle. Met deze noodle ging je tikken, je had dus een extra lange arm om mee te tikken. De tikkers gingen rennen en probeerden ze veel mogelijk kinderen te tikken, werd je getikt dan bleef je even stil staan. Een ander kindje kon jou dan komen bevrijden door samen een noodle na te doen. Dat was heel grappig en we hadden de grootste lol. Na de activiteit mochten de kinderen weer zelf gaan spelen.

Er werd nog heel de dag lekker gespeeld, binnen werd er getekend en werden er spelletjes gespeeld en buiten speelden we met al het verschillende speelgoed. Tussendoor aten we onze boterhammen en daarna weer snel verder spelen. In de middag stond er nog een tweede activiteit op het programma. We speelden steen, papier, schaar estafette, er werden twee groepjes gemaakt en een parcours klaargezet. Het ene groepje begon aan de ene kant en het andere groep aan de andere kant. De eerste van beide groepjes leggen het parcours af, in het midden komen ze elkaar tegen. Er wordt dan een potje steen, papier, schaar gespeeld, degene die wint mag door met het parcours de verliezer stapt uit. Bij het team van het kindje dat verloren heeft start nu de volgende met het parcours afleggen totdat ze elkaar weer tegenkomen. Zo speel je totdat iemand het einde bereikt en een punt verdient. Super leuk en we speelden lekker fanatiek. We sloten de dag af met lekker spelen en hebben alweer zin in morgen.

 

Dinsdag 30 april

Het was weer heerlijk weer vandaag, direct bij binnenkomst gingen een aantal naar buiten om te voetballen. Dit hielden ze lang vol tot dat er fruit werd gegeten, van al dat voetballen en spelen hadden we trek gekregen dus was het fruit zo op. Na het fruit gingen we zoals gewoonlijk weer met z’n allen naar buiten voor een activiteit. Maar niet voordat iedereen werd ingesmeerd, het zonnetje scheen namelijk flink en dan moeten we goed insmeren. Na het smeren konden we dan eindelijk van start met superbal! Een populair spelletje wat we dan ook regelmatig spelen, Weet je nog hoe het moet? Met de trefbal kan je elkaar afgooien, heb je de bal dan kan je proberen om iemand te raken. Lukt dat, dan is de ander af en hij of zij gaat dan langs de kant staan. Je onthoudt dan goed wie jou geraakt heeft want wordt hij of zij afgegooid dan mag jij weer terug het spel in. Het spelletje gaat vaak eindeloos door en omdat we het zo leuk vinden spelen we extra lang.

Na de activiteit werd er weer lekker zelf gespeeld, potjes tafelvoetbal, spelletjes en bouwen met de Kapla bijvoorbeeld. Maar ook buitenspelen met hoepels, ballen en touwtje springen. We hadden een heerlijke middag en vermaakten ons goed. ’S Middags vonden we het tijd om een wandeling te gaan maken naar de winkel. Het was namelijk zulk lekker weer dat we daar wel een ijsje bij vonden passen. Dus liepen we met z’n allen richting de supermarkt om daar heerlijke ijsjes te kopen en deze aten we gezellig op een bankje op. Na de lekkere ijsjes wandelden we weer terug naar de BSO om nog lekker te gaan spelen totdat de papa’s en mama’s ons alweer kwamen ophalen.

 

Woensdag 1 mei

Wat een stralende dag was het vandaag, het begint eindelijk een beetje zomers te worden en daar worden wij heel blij van. Met dit lekkere weer konden we dan ook volop buitenspelen en we aten zelfs buiten fruit. Op onze picknickbankjes konden we lekker buiten zitten en genieten van ons fruit. Na het fruit gingen we acrogymmen, omdat dit vorige week zo leuk was deden we dit nog een keertje. De kinderen die er vorige week bij waren konden de andere kinderen goed helpen. Er werden weer allerlei gave trucjes gedaan en piramides gebouwd met elkaar. We probeerde steeds moeilijkere trucjes en doordat we goed samenwerkten lukte het ons ook. Na een tijdje mochten de kinderen zelf gaan spelen maar een paar kinderen wilden nog even verder oefenen. Dus werd er buiten lekker gespeeld door iedereen. 

Na al dat spelen hadden we wel zin gekregen in een boterham, dus aten we lekkere boterhammen. Met nieuwe energie konden we nog even spelen tot dat het alweer tijd was voor activiteit 2 van vandaag. Op de planning stond eigenlijk een ander spelletje maar omdat het zulk lekker weer was gingen we een activiteit doen met water. We maakten een grote kring met 1 kindje in het midden. Het kindje in het midden ging tot 20 tellen, tegelijkertijd gaf de rest een splashballetje door met water. Was het kindje in het midden bij 20 dan riep hij of zij bommetje! Had je op dat moment het balletje vast dan mocht je het balletje met water uitknijpen over je hoofd, je armen of benen. Dat was lekker verkoelend dus dat vonden we super leuk. Na het spel gingen we weer lekker spelen, nu een beetje rustiger omdat het toch wel warm was op het veldje. We aten nog een lekker ijsje en toen was de dag alweer voorbij.

 

Donderdag 2 mei

Vandaag stond er een superleuke dag op de planning, vandaag gingen wij namelijk naar Billy Bird park Hemelrijk in Volkel. Een super gaaf attractiepark met grote speeltuinen, verschillende attracties en nog veel meer om te gaan ontdekken. We wilden optimaal genieten van onze dag dus was iedereen vandaag vroeg van de partij zodat we op tijd konden vertrekken. Van te voren hadden we al fruit gesneden en lunchpakketjes gemaakt voor iedereen zo konden we heel de dag blijven. Na een stukje rijden kwamen we aan bij het park, daar stonden onze vrienden van Sportstuif Veldhoven Rood-Wit, Sportstuif Bergeijk, Sportstuif Beek en Donk en Sportstuif Gemert al te wachten. Met z’n allen gingen we er namelijk een super leuke dag van maken. Bij binnenkomst werd er gelijk van alles ontdekt, we klommen een mega grote rots op waar we helemaal tot het topje konden en we speelden in de speeltuin. Ook was er een waterglijbaan waar je met een bootje naar beneden ging.

In een ander gedeelte van het park waren er allerlei circus attracties zoals een circustent waar we in konden klimmen en klauteren, maar ook draaimolens een kleine zweefmolen en een groot springkussen. Voor de grotere kinderen was er zelf een achtbaan te vinden in het park en dus gingen de juffen met een aantal stoere kinderen in de achtbaan. Tussen het spelen door werd er regelmatig iets gegeten en genoeg gedronken, af en toe een rondje insmeren en dan konden we weer op pad. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt heel de dag en konden er geen genoeg van krijgen, en wij stiekem ook niet. Aan het einde van de middag waren we allemaal erg moe geworden en was het dan ook tijd om terug te gaan naar de BSO. In de auto konden we lekker uitrusten en op de BSO speelden we nog even rustig. Al snel stonden de papa’s en mama’s op de stoep en konden we moe maar voldaan naar huis.

 

Vrijdag 3 mei

Het is alweer de laatste dag van de vakantie, volgende week moeten de kinderen weer naar school. Op deze laatste dag maken we er, ondanks de regen nog een fantastische dag van. We hadden nog een laatste uitje op de planning staan en dat was spelen bij Ballorig in Veldhoven. We reden eerst langs Sportstuif Veldhoven RKVVO want we gingen gezellig met z’n allen. Nadat we er allemaal klaar voor waren gingen we richting Ballorig. We zijn hier al vaker geweest en dus wisten de kinderen direct waar ze heen moesten. We gingen dan ook meteen lekker spelen, er werd geklommen in de grote klimtorens, gegleden van de glijbanen en gebouwd met de grote Lego blokken. Na al dat spelen hadden we honger gekregen dus aten we samen een lekker broodje.

De rest van de middag speelden we nog heerlijk, er was genoeg te doen en we verveelden ons dan ook geen moment. Aan het einde van de middag keerde we weer terug naar de BSO, we aten nog een lekker bordje fruit en hadden nog even tijd om zelf te spelen. Het kleurboek is flink gebruikt afgelopen twee weken en ook nu weer werd er nog lekker gekleurd. Er werd tussendoor nog een lekker koekje gegeten en langzaam kwam er een einde aan de laatste vakantiedag.

Wij hopen dat alle kinderen weer een hele fijne vakantie hebben gehad bij ons, maar aan alle blije gezichtjes te zien is dat wel goed gekomen.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches