Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw in week 3-2024

Maandag 15 januari

Een nieuwe week bij Sportstuif, we begonnen zoals gewoonlijk met het klaarmaken van het fruit en het water. Toen dit allemaal klaarstond konden we onze jassen aandoen en in de auto’s stappen, op weg naar de scholen. Onderweg begon het steeds harder te sneeuwen, zo werd onze blauwe auto langzaam wit. Toen we alle kinderen hadden verzameld trotseerden we de sneeuw om lekker warm de auto in te stappen op weg naar de BSO. Eenmaal aangekomen op de BSO gingen we aan tafel voor een bordje fruit. We kletsten over het weekend en over de sneeuw. Na het fruit trokken we onze jassen aan om in de sneeuw te gaan spelen.

De kinderen vonden het fantastisch in de sneeuw en er werden sneeuwpoppen gemaakt en sneeuwballen gegooid. We hebben ons goed kunnen vermaken en omdat iedereen zo fijn aan het spelen was besloten we om lekker lang door te gaan. Toen het na een tijdje toch een beetje koud begon te worden besloten een aantal kinderen naar binnen te gaan. Een aantal kinderen bleven nog buiten om optimaal van de sneeuw te genieten. Wat een leuke, winterse middag hadden wij!

 

Dinsdag 16 januari

Ook vandaag lag er nog genoeg sneeuw op de velden van DSC, dus dat beloofde weer een leuke middag te worden. Maar voordat het zover is werden eerst de kinderen opgehaald, we reden vandaag naar Basisschool de Vuurvlinder, Basisschool St Antonius Abt en de Basisschool de Spaaihoeve. Toen we allemaal compleet waren smikkelden we snel ons fruit op want we konden niet wachten om de sneeuw te trotseren. Jassen aan, sjaals om, mutsen op en handschoenen aan want die sneeuw is toch wel koud. Goed aangekleed gingen we naar buiten om lekker in de sneeuw te spelen.

Ook vandaag werden er weer sneeuwballen gegooid en zelfs sneeuwengeltjes gemaakt. Ook de juffen en de meesters moesten eraan geloven en waren het leukste doelwit voor de sneeuwballen. Een aantal gingen aan de slag met een sneeuwvulkaan en andere hadden zelf een spelletje bedacht in de sneeuw. Zo vermaakten we ons weer goed buiten en kregen we het zelfs een beetje warm van al dat spelen. Uiteindelijk vertrokken een aantal kinderen naar binnen om lekker warm te tekenen of spelletjes te spelen. Sommige bleven nog even buiten om verder te werken aan de sneeuwcreaties.

 

Woensdag 17 januari

We zitten alweer op de helft van de week, vandaag stond voor een aantal kinderen weer een extra lange dag op de planning. We begonnen daarom weer met het eten van onze boterhammen. Toen de boterhammen op waren was het tijd om te gaan spelen en vlogen een aantal kinderen naar de gang om hun jas te pakken. Ze konden niet wachten om naar buiten te gaan en in de sneeuw te gaan spelen. Ook de kinderen van de Vuurvlinder werden opgehaald en nadat we compleet waren konden aan tafel. De bordjes fruit waren weer goed gevuld en gingen iedereen langs zodat we allemaal stukje konden pakken. Toen het fruit helemaal op was gingen we met z’n allen naar buiten.

Omdat er nog steeds heel veel sneeuw lag gingen we weer lekker in de sneeuw spelen. Sneeuwengeltjes, sneeuwpoppen en sneeuwballen alles kwam weer voorbij. Ook werden de juffen weer bekogelt want dat blijft natuurlijk het allerleukste. Ook zijn we nog even naar het andere veldje gelopen waar de sneeuw nog onaangeraakt was. Je kon dus precies zien waar we hadden gelopen. Deze sneeuw was ook perfect voor sneeuwengeltjes en het bouwen van sneeuwkastelen. Uiteindelijk vonden een aantal kinderen het wel weer mooi geweest en gingen lekker naar binnen. Binnen werd er getekend en geknutseld maar we speelden ook spelletjes en vouwden vliegtuigjes. De kinderen die buiten bleven gingen nog even door met sneeuwballen gooien en kwamen uiteindelijk toch naar binnen toen ze hoorden dat we koekjes gingen eten. We sloten de middag af met verstoppertje en potjes memory.

 

Donderdag 18 januari

Ook vandaag lag “ons” sportpark er nog wit bij, de sneeuw blijft op de korfbalvelden goed liggen. Dat belooft veel goeds voor deze middag want de kinderen blijven het leuk vinden in de sneeuw. Maar voordat er in de sneeuw gespeeld kan worden moeten eerst de kinderen opgehaald worden. Dus snel de auto’s in en onderweg naar de scholen. Vandaag reden we langs maar liefst vier scholen, Basisschool de Vuurvlinder, Basisschool de Boschuil, Basisschool de Achtbaan en Basisschool St Antonius Abt. Kinderen die naar deze basisscholen gaan kunnen wij net wat makkelijker een plekje aanbieden op onze BSO. Al worden de plekjes bij ons steeds minder want wij groeien snel en daar worden wij heel vrolijk van!

Na het fruit eten konden we eindelijk met z’n allen naar buiten om in de sneeuw te gaan spelen. Er lag genoeg sneeuw om sneeuwballen te gooien en er werden zelfs sneeuwballen gekopt. Met een aantal pionnen maakten we ook mikpunten, zo konden kinderen die dat wilden mikken op een pion met een sneeuwbal. Dat was wel moeilijk maar heel leuk om te doen, als het goed ging dan kon je zelfs een stapje verder weg gaan staan. Zo hebben we ons weer goed kunnen vermaken met dit winterse weer. Eenmaal terug binnen werden de tekenspullen uit de kast gehaald, werden er spelletjes gespeeld en bouwden we met de Lego. We hadden weer een fijne middag op de BSO!

 

Vrijdag 19 januari

Onze ochtend begon wat eerder dan normaal. Vanavond staat namelijk een feestje op het programma om het nieuwe jaar in te luiden. Samen met alle kinderen, papa’s, mama’s, broertjes en zusjes gaan we er een gezellig feestje van maken. Maar hiervoor moet het een en ander voorbereid worden. Dus begonnen wij deze ochtend met het voorbereiden van wat hapjes en het klaarmaken van de BSO. Toen alles klaar was konden we de kinderen gaan ophalen van school. Eenmaal op de BSO aangekomen aten we gezellig met z’n allen fruit en gingen we naar buiten om fijn in de sneeuw te spelen.

Wederom een groot succes bij de kinderen, wij hebben afgelopen week optimaal genoten van het winterse weer. Na wat sneeuwballen gevechtjes en het maken van sneeuwengeltjes was het tijd om binnen op te warmen. Er werd getekend, spelletjes gespeeld en gebouwd met de Lego. Ondertussen werden ook de laatste voorbereidingen voor de nieuwjaarsborrel getroffen. Vanaf 17:00 was iedereen welkom en langzaam stroomden de eerste ouders en kinderen binnen. We deden de normale lampen uit en de discolampen aan en zo veranderden de BSO in een gave glow in the dark disco. Het was een heel gezellig feestje, iedereen kreeg in glow stick om rond de arm te doen en we speelden spelletjes. Ondertussen konden alle ouders met elkaar kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook voor de kinderen stond er wat lekkers klaar, een lekker bekertje ranja, fruitspiesjes en spekjes. Het was een geslaagde middag met maar liefst 40 kinderen, ouders, broertjes en zusjes zijn wij het nieuwe jaar goed begonnen!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches