A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sinterklaas activiteiten, Schipper mag ik overvaren en DippieDoe in week 49-2023

Maandag 4 december

De week gaat weer van start, wij hebben er weer zin in. Er staan al weer verschillende leuke dingen op de planning voor deze week. Wij beginnen daarom vol enthousiasme aan de nieuwe week, we snijden vast het fruit en zetten de bekertjes klaar. Zo kunnen de kinderen bij binnenkomst op de BSO direct wat te drinken pakken en aan tafel voor een lekker bordje fruit. Als alles klaar staat kunnen we de auto’s starten en de kinderen gaan halen. Nadat we allemaal op de BSO zijn, lekker fruit hebben gegeten en de jassen hebben aangetrokken kunnen we naar buiten voor de activiteit van vandaag.

We speelde vandaag een spel helemaal in thema van Sinterklaas, namelijk een Pietenestafette. We werden verdeeld in 2 groepjes en elk groepje kreeg een paar materialen zoals een tennisracket, pittenzakjes en een pionnetje. De kinderen legde om de beurt het parcours af met een van deze materialen. Aan het einde van het parcours legde je het materiaal neer, als alle spulletjes aan overkant zijn ga je met je groepje van de materialen een pietje maken. Het groepje dat dit als snelste deed had gewonnen. Zo speelde we een aantal rondjes en probeerden we het ook voor een paar kindjes wat moeilijker te maken, door bijvoorbeeld op één been het parcours af te leggen. Na de activiteit was het tijd om lekker zelf te gaan spelen. Bij binnenkomst vonden we tot onze grote verbazing nog cadeautjes! De pieten hadden waarschijnlijk gezien hoe goed wij hadden gerend en hadden een mooi cadeau achtergelaten. We kregen weer een leuk leesboekje en een spelletje die we gelijk gingen spelen.

 

Dinsdag 5 december

Wat een spannende dag was het vandaag, de kinderen stonden te springen want vanavond was het pakjesavond. In de auto werden de verlanglijstjes en de plannen voor die avond al gedeeld. Eenmaal aangekomen op de BSO lag daar de eerste verassing al op ons te wachten. Ook vandaag had Sinterklaas iets leuks voor ons achtergelaten. Twee cadeautjes en een gedichtje, daarin stond dat het alweer de laatste dag was dat Sinterklaas in Nederland is en dat dit dan ook de laatste cadeautjes zijn. Wij zijn heel blij en dankbaar voor alle cadeautjes die Sinterklaas en de Pieten afgelopen tijd voor ons hebben achtergelaten.

Na het fruit eten gingen we lekker naar buiten, waar al van alles klaar stond. Er stond vandaag een echte Pietengym op het programma! We pakte een oefencadeautje, sprongen over de daken heen, kropen door de schoorsteen en nog veel meer om uiteindelijk ons cadeautje in de schoorsteen te gooien. Onze hulppietjes deden het super goed en de cadeautjes vlogen de schoorsteen in. Wij hopen dat de Pieten hebben gezien hoe goed wij dit deden zodat ze ons volgend jaar misschien wel vragen om te helpen met cadeautjes rondbrengen. Na al dat balanceren, kruipen en springen was het tijd om zelf te gaan spelen. De middag vloog voorbij en de meeste kinderen werden al wat vroeger opgehaald zodat ze op tijd thuis waren voor de komst van Sinterklaas.

 

Woensdag 6 december

Onze ochtend begon vroeg vandaag want wij hadden een studiedag. Basisschool de Vuurvlinder, St Antonius Abt en de Spaaihoeve waren een dagje vrij vandaag. Dat bracht ons op het idee om wat leuks te gaan doen met z’n allen. Na aankomst op de BSO pakte we onze spullen en stapte we auto’s in. We gingen vandaag namelijk een dagje spelen bij DippieDoe! Bij binnenkomst keken we onze ogen uit, een grote glijbaan, een mega klimtoren, vulkaan waar we op konden klimmen en nog veel meer. We konden haast niet wachten tot dat we konden spelen dus snel de jas en de schoenen uit en gaan. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt en konden lekker spelen. Ook de juffen gingen mee van de glijbanen en klommen mee in de klimtoestellen. Na een aantal uurtjes gespeeld te hebben was het tijd om weer terug te keren naar de BSO. Eenmaal in de auto merkte we dat iedereen wel moe geworden was van al dat spelen. Bij terugkomst op de BSO hebben we daarom lekker rustig aan gedaan. Er werd getekend, gepuzzeld en spelletjes gespeeld tot dat de papa’s en mama’s voor de deur stonden. Wij hadden een hele leuke dag bij DippieDoe! 

 

Donderdag 7 december

Onze donderdag begon erg leuk, bij binnenkomst op de BSO zagen wij dat de hele BSO al mooi in kerstthema versierd is. Zo komen wij al langzaam in de kerststemming. Vol goede zin gingen we op weg om de kinderen van school te gaan halen. Wij stapte onze mooie blauwe auto’s in om onderweg te gaan naar de scholen. Toen wij alle kinderen hadden verzameld konden we op de terugweg naar de BSO. Waar we bij aankomst aan tafel gingen voor een bordje fruit en wat drinken. Daarna hup onze jassen aan en mutsen op zodat we lekker naar buiten konden voor de activiteit van vandaag.

We speelde het spelletje ‘schipper mag ik overvaren?’, veel van de kinderen kennen dit spel al en het blijft dan ook een groot succes. Er werd één kindje uitgekozen om te beginnen als schipper aan de overkant van het veldje. De rest begon met het zingen van het liedje, ‘schipper mag ik overvaren ja of nee, moet ik dan een cent betalen ja of nee?’. Van de schipper kregen we dan het antwoord, ja of nee. Was het antwoord nee, dan rennen we zo snel als we kunnen naar de overkant zonder getikt te worden door de schipper. Was het antwoord ja, dan kregen we een opdracht van de schipper. Dit kon bijvoorbeeld zijn, als een kikker naar de overkant of op één been. Dat maakte het extra lastig om niet getikt te worden. De activiteit was een groot succes en hebben daarom flink wat rondjes gespeeld. Hierna vonden we het tijd om fijn zelf te gaan spelen, een aantal gingen naar binnen voor een puzzel of om te tekenen en een aantal bleven buiten om te voetballen en lekker te rennen. Zo hadden wij weer een hele leuke middag bij Sportstuif.

 

Vrijdag 8 december 

Het is alweer de laatste dag van de week. Dat het een drukke week is geweest vanwege Sinterklaas merkte we goed aan de kinderen. De meeste waren een beetje moe en keken al uit naar het weekend. Toch hebben we er een gezellige dag van gemaakt met zijn allen. Bij aankomst op de BSO hebben we eerst lekker fruit gegeten en even gekletst. Daarna besloten we dat de kinderen lekker zelf mochten spelen vandaag en er even geen activiteit op het programma stond. Dat vonden de kinderen erg fijn, sommige trokken alsnog hun jas aan om naar buiten te gaan en andere bleven fijn binnen. Buiten speelde de kinderen tikkertje, werden er koprollen en handstanden gemaakt en werden de rollen omgedraaid waarbij de kinderen even de juffen waren. Binnen werden er spelletjes tevoorschijn gehaald en ook de puzzels waren populair. Later op de middag werd er ook nog flink gedanst op ‘Let it go’ van Frozen en K3 om vervolgens de middag fijn af te sluiten met tekenen. We hebben weer een leuke week gehad op de BSO.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches