Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Reactierovertje, olifantentikkertje en makers en krakers in week 9-2024

Maandag 26 februari

We zitten alweer in de laatste week van februari, maar dat de lente er langzaam weer aankomt was vandaag nog niks van te merken. De hele ochtend regende het flink en het zag er niet naar uit dat het veel beter zou worden vandaag. Natuurlijk waren wij niet van plan om de regen onze dag te laten verpesten, we maken er altijd een feestje van. We gingen eerst op pad om alle kinderen op te halen op school. Gelukkig konden we lekker in de warme, droge auto’s stappen en kwamen we redelijk droog aan op de BSO. We aten met z’n allen lekker veel fruit en groente en dronken een bekertje water. Hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag, want ondanks de regen spelen we toch met z’n allen een leuk spel.

De activiteit van vandaag was reactierovertje, een spelletje waarbij we goed moeten luisteren en snel moeten reageren. We maakten tweetallen, alle kinderen gingen samen met een ander kindje wat ongeveer even groot was of even oud. Elk tweetal kreeg één pion en deze pion kwam in het midden te staan met aan de ene kant het ene kindje en aan de andere kant de andere. Toen iedereen er klaar voor stond konden we beginnen, juf Janne gaf elke keer een opdracht zoals handen op je hoofd, handen op je knieën, spring in de lucht. Deze opdrachten voerden iedereen netjes uit, maar een opdracht kon ook zijn pak de pion. Als dit geroepen werd moest je zo snel mogelijk de pion pakken, degene van het tweetal die dit zo snel mogelijk deed kreeg een punt. Het ging er fanatiek aan toe en het was ook wel een beetje grappig om alle opdrachten uit te voeren. We speelden een aantal potjes tot dat we het tijd vonden om lekker te gaan spelen. Een paar fanatieke jongens konden het niet laten en wilden toch graag naar buiten ondanks de regen. Maar de meeste bleven droog binnen om fijn te spelen met de Lego of tekeningen te maken.

 

Dinsdag 27 februari

Vandaag scheen de zon en daar worden wij heel blij van! Perfect weer voor een leuke Sportstuif middag, dus stapte wij snel de auto’s in om alle kinderen te gaan halen. Een aantal kinderen wilden bij aankomst op de BSO al direct naar buiten maar eerst moest er fruit gegeten worden. Vol nieuwe energie konden we hierna lekker naar buiten om te gaan rennen. De jassen moesten wel nog even aan want ondanks de heerlijke zon was het toch nog een beetje frisjes. Vliegensvlug stond iedereen buiten klaar om te luisteren naar meester Tijn. Op dinsdag geven namelijk de stagiaires van het Summa College de activiteit en dan luisteren wij altijd extra goed.

We gingen weer een heel leuk spelletje doen, namelijk olifantentikkertje. Er werden twee tikkers gekozen, zij waren de olifanten en maakte met hun armen een olifantenslurf. Met deze slurf konden ze gaan tikken, werd je getikt door een olifant dan verander je ook in een olifantje. De getikte olifantjes gingen meehelpen met tikken en zo veranderden langzaam alle kindjes in olifanten. Er werd flink gerend en langzaam verschenen de rode wangetjes op de gezichten. Na de activiteit konden we zelf gaan spelen, er werd veel buiten gespeeld. Voetballen is dan altijd populair maar er werd ook gespeeld met een frisbee en tikkertje gespeeld. Binnen werden er spelletjes gespeeld, geknutseld en tekeningen gemaakt. Wij hadden weer een hele leuke middag vandaag!

 

Woensdag 28 februari

Vandaag stonden wij weer op tijd paraat op de schoolpleinen, hier wachten wij altijd totdat alle kinderen er zijn. Met z’n allen lopen we dan naar onze mooie Sportstuif auto, gordels vast en dan kunnen we vertrekken. Eenmaal aangekomen op de BSO eten we op woensdag altijd eerst boterhammen. Gezellig met iedereen aan tafel kletsen we over van alles en nog wat, maken we grapjes en vragen we aan elkaar wat iedereen op zijn of haar boterham heeft. Na het boterhammen eten konden we gaan spelen. Er werd veel buiten gespeeld, de voetbal kwam tevoorschijn, er werd gestept en er werden nog andere spelletjes gespeeld. Toen het tijd was om fruit te gaan eten kwamen we even naar binnen. Dit duurde niet lang want na het fruit vlogen we weer naar buiten voor de activiteit van vandaag.

We speelden boter, kaas en eieren estafette vandaag. De groep werd verdeeld in twee teams, elk team kreeg een aantal pionnen in dezelfde kleur. Om de beurt legde de eerste van elk team een klein parcourtje af om bij een raster van hoepels uit te komen. De pion van jouw kleur legde je dan in een van deze hoepels, daarna rende je zo snel mogelijk terug voor de volgende. De bedoeling was dat er uiteindelijk drie pionnen op een rij lagen, horizontaal, verticaal of diagonaal. Als jouw groep drie op een rij had dan had je een punt verdient. Het ging super goed en iedereen werd goed aangemoedigd door zijn of haar team. Nadat we een paar rondes hadden gespeeld was het een gelijkspel tussen beide teams. Dat vonden wij een mooi moment om lekker zelf te gaan spelen. We eindigden de middag met voetballen, steppen, overgooien, tekenen, spelletjes spelen en nog veel meer.

 

Donderdag 29 februari

We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Ondanks dat het toch een beetje regende deden we toch een leuke activiteit buiten.

We speelden het spel makers en krakers, hierbij wordt de groep verdeeld in twee teams. De teams gaan tegenover elkaar staan op de zijlijnen van het veld. In het midden van het veld liggen allemaal pionnen, deze pionnen staan allemaal netjes rechtop. Maar dat duurt niet lang want een van de teams gaat proberen al deze pionnen om te draaien. Op het startteken starten de teams, het ene team begint dus met het omdraaien van de pionnen. Het andere team probeert al deze omgedraaide pionnen zo snel mogelijk weer terug te draaien. Het team dat na een paar minuten de meeste pionnen goed heeft liggen wint. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met het omdraaien en terugdraaien. Er werd nog een aantal keer gewisseld van rol tot dat het helaas wat harder begon te regenen en we lekker naar binnen gingen. Binnen werd er flink gespeeld met Lego, spelletjes gespeeld en tekeningen gemaakt. Het was weer een fijne middag op de BSO.  

 

Vrijdag 1 maart

De laatste dag voor het weekend maken we er nog een gezellige middag van. Ook was het vandaag een speciale dag want op 1 maart is het complimentjes dag, een dag waarbij we wat liefs zeggen tegen elkaar. We begonnen de middag met het eten van fruit, we hadden lekker veel want aan het einde van de week moet al het fruit op. Nadat alle bordjes helemaal leeg waren konden we onze jassen aantrekken en naar het veld gaan. Er stond ons weer een leuke activiteit te wachten.

De activiteit die vandaag op de planning stond was flipperkast! Een leuk spelletje waarbij we met z’n allen in een kring gingen staan met onze rug naar het midden en met de benen uit elkaar. Zo kon je onder je benen door kijken, naar één kindje die in het midden van de kring stond. Degene in het midden moest proberen de bal te ontwijken, de kinderen in de kring sloegen de bal heen en weer en probeerden zo het kindje in het midden te raken. Als het lukte om het kindje in het midden te raken werd er gewisseld. Het was een beetje een moeilijk spelletje maar langzaam ging het steeds beter. Hierna speelden we nog iemand is hem, niemand is hem en werd er nog gevoetbald. Binnen werden er kleurplaten gemaakt die te maken hadden met complimentjes dag en schreven we complimentjes op voor de papa’s en mama’s. Zo eindigden we onze week lekker positief en ging iedereen met een blij gevoel het weekend in.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches