Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pyjama dag, de vloer is lava en spelen bij Coppelmans in week 7-2024

Maandag 12 februari

Het carnavalsweekend is voorbij en het is weer tijd voor een nieuwe week. Onze ochtend begon rustig, langzaam stroomde de kinderen binnen en gingen direct richting de kast. Er werden spelletjes gespeeld en tekeningen gemaakt. Na het eerste fruitmoment van vandaag was het tijd voor een creatieve activiteit. Buiten alle sportieve activiteiten die wij spelen is er ook ruimte voor creativiteit. We gingen tekeningen maken met kraspapier, dat is heel speciaal papier. Het papier is namelijk zwart in plaats van wit, met een stokje maak je een tekening door de zwarte laag weg te krassen. Onder de zwarte laag zit namelijk een verassing, er verschijnt dan een tekening in zilver, roze met glitters of in de regenboog kleuren. Dit geeft een heel mooi effect en de kinderen vinden het heel bijzonder. Na het maken van onze mooie tekeningen werd er nog even zelf gespeeld tot het tijd was om te gaan lunchen. We aten lekkere boterhammen en kletsten met elkaar.

Na de lunch was het tijd om op pad te gaan, we trokken onze jassen aan en stapte de auto in. We gingen namelijk op bezoek bij onze vrienden van Sportstuif Veldhoven RKVVO. Hier speelden we lekker veel buiten op het grote veld. Er werd gevoetbald en nieuwe spelletjes ontdekt. Er werd ook binnen gespeeld met de leuke spelletjes en er werden tekeningen gemaakt. De middag vloog voorbij en toen was het helaas alweer om terug te keren naar onze eigen BSO. Hier werd nog een lekker koekje gegeten en nog flink gespeeld tot dat alle kinderen werden opgehaald.

 

Dinsdag 13 februari

Vandaag stond er weer een leuke dag op de planning. We hadden namelijk een pyjama dag, iedereen mocht vandaag in zijn of haar pyjama komen. Ook namen sommige kinderen hun knuffel mee om de outfit helemaal af te maken. In onze pyjama’s gingen we eerst lekker spelen, er werd buiten gespeeld en binnen werd er getekend en gebouwd met Lego. Na het fruit eten gingen we met z’n allen naar buiten voor een activiteit. We speelden verschillende tikspellen, we begonnen met poorttikkertje. Er werden tikkers gekozen en zij gingen de andere kinderen proberen te tikken. Als je getikt werd ging je met je benen open staan, zo kon iemand anders jou komen bevrijden. Door onder de benen door te kruipen van iemand die getikt was maakte je dat kindje weer vrij. We speelden een aantal fanatieke rondjes om vervolgens nog een ander tikspel te spelen. Het tweede tikspel was Sportstuif tikkertje, bij Sportstuif tikkertje zijn er weer een aantal tikkers die iedereen proberen af te tikken. Ben je getikt, dan blijf je staan met de armen wijd. Andere kinderen komen je dan bevrijden door je arm naar beneden te doen, bij de ene arm zeg je “sport” bij de andere arm zeg je “stuif”. Dat was natuurlijk een groot succes en er kwamen verschillende rode wangetjes tevoorschijn. Na lekker gerend te hebben vertrokken de meeste kinderen weer naar binnen om even uit te rusten.

Na de lunch was het tijd voor het middagprogramma van de pyjama dag, we gingen namelijk cupcakes versieren. Iedereen kreeg een cupcake met een beetje slagroom en op tafel stonden bakjes met allerlei lekkere dingen zoals hagelslag, confetti en snoepjes. Iedereen kon daarmee zijn of haar cupcake zelf versieren met wat je lekker vind. Ondertussen werd op het grote scherm een film klaargezet. Want bij een pyjama dag hoort natuurlijk een leuke film, dus met onze heerlijke, zelfgemaakte cupcakes gingen we klaar zitten in onze bioscoop. We keken de grote slijmfilm en aten ondertussen onze lekkere cupcakes op. Na de film werd er nog even gespeeld, helaas was het toen alweer tijd om naar huis te gaan. Maar wat hadden wij een leuke dag gehad vandaag!

 

Woensdag 14 februari

Het is alweer woensdag, we zitten helaas al op de helft van de vakantie maar we hebben nog genoeg leuke dingen gepland staan. Zo ook vandaag, de kinderen stroomde langzaam binnen en gingen zelf aan de slag met knutselwerkjes, tekeningen en bouwwerken. Na een tijdje kregen we bezoek en stond Sportstuif Veldhoven RKVVO voor de deur. Zij kwamen vandaag gezellig bij ons spelen. We aten eerst met z’n allen fruit en vertrokken daarna naar buiten voor een activiteit. We speelden inktvistikkertje, een spelletje wat wij nog niet eerder hadden gedaan. Er werden twee tikkers gekozen, zij kregen een hoepel wat de inktvis voorstelt en zelf waren ze de armen van de inktvis. Als er iemand getikt werd pakte hij of zij ook de hoepel vast en kreeg de inktvis dus meer armen. Er werd flink gerend en er ontstonden heel veel inktvisjes op ons veld. Na een tijdje begon het helaas te regenen en besloten we naar binnen te gaan.

Na de boterhammen stond de tweede activiteit van vandaag op de planning, hiervoor moesten we naar de buren. We hadden namelijk een woensdagmiddagactiviteit in de gymzaal georganiseerd. Bij deze activiteit konden er ook kinderen van buitenaf aansluiten, het was daarom gezellig druk. Er waren verschillende materialen klaargezet voor drie verschillende spellen. We begonnen met levend airhockey, daarna speelden we de vloer is lava en we sloten af met 10 tellen in de rimboe. Vooral de vloer is lava is altijd een groot succes. Hiervoor waren er drie tikkers, deze tikkers gingen iedereen proberen te tikken. Er was alleen één probleem, de vloer is namelijk lava! Niemand mag daardoor op de vloer komen en moet via de materialen zoals matjes, kasten, hoepels en banken zich verplaatsen. Dit was super leuk en er werd fanatiek gerend door iedereen. Met rode wangetjes sloten we de activiteit af, we zwaaide alle kinderen uit die voor de activiteit waren gekomen. We sloten de middag af met tekenen, wedstrijdjes voetbaltafel en bouwen met de Lego.

 

Donderdag 15 februari

We hadden weer zin in een nieuwe dag bij Sportstuif. We begonnen de ochtend rustig met lekker spelen. De kinderen verzinnen zelf spelletjes maar er werd ook getekend en tafelvoetbal gespeeld. Na een tijdje spelen was het tijd om aan tafel te gaan voor een bordje fruit, er werd goed gesmikkeld. Toen het fruit helemaal op was gingen we even naar buiten, gelukkig was het net even droog en konden we daarom lekker buitenspelen. We speelden stopdans, de muziek ging aan en er werd flink gedanst en gerend op de muziek. Toen de muziek stopte stonden we allemaal stil als een standbeeld. Daarna ging de muziek weer aan en danste en rende we weer verder. Toen het toch weer begon te regenen gingen we lekker naar binnen om daar verder te spelen.

Na de lunch hadden we nog een leuk uitje op de planning staan, we aten daarom snel onze boterhammen op. Daarna trokken we onze jassen aan en stapte we de auto’s in. Uiteindelijk kwamen we uit bij Coppelmans in Nuenen! Hier gingen we op safari, verspreid door de winkel kwamen we verschillende dieren tegen. Zo waren er apen, beren, olifanten en giraffen te vinden in de winkel. Ook zagen we nog echte vissen, een papagaai en konden we zelfs konijnen aaien. Aan het einde van onze safari kwamen we bij een grote speeltuin, hier speelden we nog flink. Met bezweten hoofdjes keerden we aan het einde van de middag terug naar de BSO, daar ruste we wat uit en aten we nog een lekker koekje. Er werd nog even gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alweer op de stoep stonden.

 

Vrijdag 16 februari

Het is helaas alweer de laatste dag van de carnavalsvakantie, op deze laatste dag besloten we daarom om nog wat leuks te gaan doen. Maar voordat het zover was speelden we eerst even op de BSO. Er werden tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld tot dat het tijd was om fruit te eten. Aan tafel kletsten we over de vakantie en het weekend terwijl de lekkere stukjes fruit in onze monden verdwenen. Na het fruit was het tijd om lekker naar buiten te gaan, het was gelukkig even gestopt met regenen. Buiten speelden we pionnenroof, de politie moest zijn of haar diamanten beschermen. De boeven kwamen de diamanten stelen, maar als je getikt werd door de politie moest je de diamant teruggeven aan de politie. We speelden lekker fanatiek en er werd flink gerend. Toen we naar binnen gingen begonnen weer te regenen, gelukkig waren we net op tijd weer binnen.

Na de boterhammen was het dan eindelijk tijd om op pad te gaan, dit keer hoefden we niet in de auto te stappen. We konden namelijk lopend omdat het niet zo ver weg was. We gingen namelijk lekker bowlen! We kregen mooie schoenen aan die speciaal voor het bowlen zijn en hadden een eigen bowlingbaan. Toen was het tijd om te gaan beginnen, we pakte de zware bal en die rolde we over de baan. De bal rolde helemaal tot het einde en kwam tegen alle kegels aan. Het bowlen ging super goed en werden zelfs een paar strikes gegooid. Helaas ging de tijd super snel en was het na een uurtje alweer tijd om terug te wandelen. Toen we terug kwamen op de BSO aten we nog lekker wat fruit en sloten we de middag af met lekker spelen. Toen was de vakantie helaas alweer afgelopen en moeten de kinderen volgende week weer gewoon naar school.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches