Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pokémon tikkertje, tienbal en verstoppertje in het donker in week 11-2024

Maandag 11 maart

De maandag is weer aangebroken, wat betekend: een nieuwe week bij Sportstuif, yes!! Het zonnetje van vorige week is helaas vandaag niet te zien maar we gaan er alsnog een vette dag van maken. Vandaag was het studiedag van basisschool de Vuurvlinder. Deze kinderen zijn vanaf 07:30u welkom op de BSO. Met hun broodtrommel in de tas stromen ze langzaam binnen.

De ochtend verliep goed met heel veel spelletjes vanwege de regen. In de middag gingen wij natuurlijk de andere scholen halen want die hadden geen studiedag. Het fruit is gesneden en alles is klaar voor de middag! Tijd om de kinderen op te halen in onze mooie blauwe auto’s. Heb jij ze al wel eens gespot? Op onze parkeerplaats of op de weg?

We bouwde de hoogste torens met kapla. Dit zijn houten blokjes waar je van alles mee kan bouwen. Er werden prachtige kunstwerken gemaakt en we speelden verstoppertje in het donker! Eng? Nee helemaal niet, super vet juist! We maakten alles donker en deden de rolluiken naar beneden voor een extra effect. Alle kinderen gingen verstoppen in de ruimte en een kind ging tellen. De gekste plekken werden bedacht en soms schrok er wel iemand want je zag helemaal niks, oeps! De kinderen vonden het echt een super leuk spel en ze vragen hier ook regelmatig om, dus ondanks de regen een succesvolle middag!

 

Dinsdag 12 maart

Het is dinsdag en wij gingen weer klaarzetten voor de BSO. Het was een beetje druilerig weer maar af en toe was het droog. Ook al vinden de kinderen het erg leuk om in de regen buiten te spelen! Ondertussen hebben wij ook een paasactie op onze Instagram en Facebook. Kan jij raden hoeveel paaseitjes er in de vaas zitten? Diegene die het dichtstbij zit wint twee kaartjes voor Bounce Valley

Onze drie auto’s gingen onderweg om de 17 kinderen op te halen die vandaag naar Sportstuif Eindhoven DSC komen. Eenmaal allemaal aangekomen eten wij lekker wat fruit, drinken wij wat water en trekken wij de jas aan om lekker naar buiten te gaan. Vandaag stond er Pokémon tikkertje op de planning, maar wat is dat eigenlijk? Bij Pokémon tikkertje heb je twee Pokémon trainers en zij hebben beide een Pokébal (trefbal). Met deze Pokébal mogen ze Pokémons gaan vangen, dit zijn de andere kinderen. Ben je geraakt met een Pokébal? Dan ben je gevangen en ga je in het vak staan van de Pokémon trainer die jou heeft afgegooid. Als je aan het einde de meeste Pokémons hebt gevangen dan heb jij gewonnen! De kinderen vonden het geweldig aangezien Pokémon erg populair is.

Het was daarna nog even droog dus er werd flink gevoetbald. Na een tijdje werd het regenachtig en zijn de kinderen naar binnen gekomen om lekker spelletjes te doen.

 

Woensdag 13 maart

Het was vandaag heel de dag droog, yes! Dit is altijd een goed teken voor de BSO want dat betekend, veel buitenspelen! Op woensdag eten de kinderen van St Antonius Abt en de Spaaihoeve lunch bij ons op locatie aangezien ze vroeg uit zijn. Ze nemen dan de lekkerste lunch mee waar wij jaloers op worden. Heerlijke boterhammen, wraps, pasta noem het maar op. Wij hebben op de woensdag nog plek voor kinderen van bovenstaande scholen. Heb je interesse? Vraag vooral naar de mogelijkheden via Eindhoven@sportstuif.nl.

Na het eten zijn we lekker buiten gaan spelen en zijn de andere kinderen opgehaald die continurooster hebben. In de middag hebben we tienbal gedaan. Hierbij was het belangrijk om met je team samen te werken. Er werden twee teams gemaakt en die moesten proberen om tien keer met elkaar over te gooien zonder dat de bal onderschept werd door het andere team want dan ging de beurt naar het andere team. Er werden vele punten gescoord en er werd fanatiek verdedigd. De rest van de middag werd er nog fanatiek buiten gespeeld.

 

Donderdag 14 maart

Het is alweer donderdag, wat vliegt de tijd. Vandaag scheen de zon, wat een feestje!! We hadden vandaag ook een jarige. Dit betekent dat wij met zijn allen gaan zingen en dat de jarige een cadeautje mag uitzoeken uit onze cadeautjesbak. Hier zitten allerlei leuke dingen in zoals: Auto’s, slijm, puzzeltjes etc.

In de middag zijn we heerlijk veel buiten geweest met de muziek, de kinderen hebben echt heel de middag buiten gespeeld in het zonnetje. We begonnen de middag met de stopdans. Er lagen allemaal hoedjes verspreid in het veld. Als de muziek aan ging mocht je lekker gaan rennen en dansen maar als de muziek stopte moest je zo snel mogelijk een hoedje zoeken. Had je er geen? Was je helaas af. We hebben vele potjes gespeeld en genoten van de zon. Aan het einde van de middag hadden we nog een heerlijke traktatie en gingen de kinderen langzaam naar huis.

 

Vrijdag 15 maart

De vrijdag is aangebroken, de laatste dag van de week bij Sportstuif. Al het fruit werd opgesneden, het water werd klaargezet, de wasknijpers werden klaargelegd en alles werd netjes gemaakt. Wist je dat wij werken met wasknijpers met de namen van de kinderen erop? Zo kunnen ze die op hun beker zetten en weten ze de hele dag welke beker van wie is. Zo pakken ze niet elke keer een nieuwe beker. Slim he!

De kinderen zijn opgehaald en de auto’s staan geparkeerd voor het weekend. Na het fruit eten zijn wij naar buiten gegaan maar hebben wij de kinderen vrij laten spelen. Eens kijken wat ze zouden kiezen als ze zelf iets mogen gaan doen buiten. Er werd voetbal gespeeld, parcours gebouwd, tikkertje gedaan etc. Leuk om te zien wat ze kiezen als wij geen activiteit geven.

Eenmaal uitgespeeld ging het wat regenen dus besloten wij om naar binnen gedaan. Hier werden de mooiste dieren gevouwen: haaien, kikkers, konijntjes noem het maar op. Meester Jorn kan namelijk heel goed origami vouwen. De kids waren helemaal geboeid om het te leren. Snel daarna was het koekjes tijd en werden de kinderen weer opgehaald. Fijn weekend allemaal!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches