Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pionnenroof, zeekomkommer tikkertje en iemand is hem niemand is hem in week 2-2024

Maandag 8 januari

De vakantie is helaas weer voorbij en alle kinderen zaten deze ochtend weer in de klas. Gelukkig gaat zo’n eerste dag na de vakantie altijd snel en was het binnen no time alweer tijd om de kinderen op te halen van school. We stapte onze blauwe auto’s in, op weg naar de scholen. Als eerste waren de kinderen van Basisschool de Vuurvlinder uit. We wachtte de kinderen op in de aula en toen alle kinderen gearriveerd waren was het tijd om door te rijden naar de volgende school. St Antonius Abt is een half uurtje later uit, ook daar wachten we totdat we alle kinderen hebben verzameld. Eenmaal aangekomen op de BSO aten we met z’n allen een lekker bordje fruit en kletsten we over de vakantie. Toen het fruit op was trokken we onze jassen aan en zette we onze mutsen op want brrr wat was het koud vandaag.

We speelden vandaag het spelletje pionnenroof, hierbij wordt de groep verdeeld in tweeën. Een groepje krijgt een pion, die zetten ze op de witte lijn en de andere groep gaat naar de overkant. De groep zonder pion gaat proberen om te pionnen te stelen van de groep met pion. De pion kan verdedigd worden door de dief met de pion af te tikken. als het lukt om zonder getikt te worden de overkant te bereiken met een pion dan is er een punt verdient. Het ging er fanatiek aan toe en door dat harde rennen warmden we gelukkig ook een beetje op. Na de activiteit was het tijd om zelf te gaan spelen. Een aantal bikkels bleef buiten om te voetballen, andere gingen warm naar binnen om te kleuren of een spelletje te spelen. 

 

Dinsdag 9 januari

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif, we begonnen onze middag zoals gewoonlijk met het vullen van de waterkan en het snijden van het fruit. Toen alles helemaal klaarstond konden we op pad om alle kinderen te gaan halen. Met maar liefst drie auto’s gingen we vandaag op pad om iedereen op te halen. Toen alle drie de auto’s weer terug waren op de BSO en alle kinderen dus aanwezig waren konden we aan tafel. Op onze bordjes lagen vandaag weer heerlijke stukjes, appel, peer, banaan, komkommer, paprika en druif. Nadat we alles heerlijk hadden opgesmikkeld konden we weer naar buiten voor de activiteit van vandaag. Ook vandaag was het erg koud dus mutsen op, handschoenen aan en jassen dicht.

We speelden vandaag een heel leuk spelletje wat we nog niet eerder hadden gespeeld. Het spel heet Zeekomkommer tikkertje en bij het horen van de naam moesten we al heel hard lachen. Bij dit spelletje waren er twee tikkers, deze kinderen gingen de andere kinderen tikken. Als je getikt werd bleef je staan en ging je met je armen in de lucht, heen en weer zwaaien als een zee plantje. Iemand anders kon jou dan bevrijden door elkaars handen vast te pakken en van links naar rechts te zwaaien. Terwijl je dit deed riep je samen heel hard, zeekomkommer, zeekomkommer, zeekomkommer. Als dit gelukt was mocht je weer meedoen. Nou dit was een heel grappig spelletje en de kinderen genoten er heel erg van. Na de activiteit werd er weer gevoetbald buiten en binnen werd er getekend, spelletjes gespeeld en gebouwd met de Lego. Zo vloog onze dinsdagmiddag weer voorbij.

 

Woensdag 10 januari

Onze BSO middag begon vandaag weer wat eerder met het eten van boterhammen. Een aantal kinderen hebben op woensdag altijd een kortere schooldag. Na het ophalen van de kinderen aten we daarom met z’n allen onze boterhammen. Er werd flink gekletst en grapjes gemaakt aan tafel. Toen onze boterhammen op waren konden we gaan spelen. buiten werd er wederom gevoetbald en binnen speelden kinderen een spelletje. Zo vloog de tijd en was het alweer tijd om de andere kinderen te gaan halen. We aten gezamenlijk een bordje fruit waarna het tijd was voor de activiteit van vandaag.

Op het programma van vandaag stond iemand is hem niemand is hem. Een spelletje waarbij je met de bal iemand kan afgooien. Heb je de bal dan ben jij degene die kan afgooien maar heeft iemand anders de bal dan moet je oppassen dat je zelf niet wordt afgegooid. Als je afgegooid werd ging je even langs de kant staan en als er iemand anders afgegooid werd mocht degene die er al stond weer meedoen. Het ging heel erg goed en het lukte iedereen om iemand af te gooien. We gingen lekker lang door want het rennen en gooien zorgden ervoor dat we het lekker warm kregen. Na een tijdje besloten we om zelf te gaan spelen en dus vertrokken er een aantal naar binnen om te puzzelen, spelletjes te spelen en te bouwen. Er bleven er ook een aantal buiten om te voetballen en te spelen.
 

 

Donderdag 11 januari

Onze donderdag begon met een bezoekje langs twee nieuwe scholen. Vanaf deze maand halen wij namelijk ook kinderen op bij Basisschool de Achtbaan en Basisschool de Boschuil. Wij zijn even langsgegaan zodat wij precies weten waar we moeten zijn als we de kinderen gaan halen. Hierna was het tijd om terug te keren naar de BSO om alles klaar te zetten. We sneden het fruit en pakte alle bekers en wasknijpers. Hierna was het alweer tijd om naar de scholen te vertrekken. Uiteindelijk waren alle kinderen op de BSO en konden we de bordjes met fruit rond laten gaan. De kinderen pakken een stukje fruit van het bordje en schuiven het bordje door naar de buurman of buurvrouw. Zo kunnen alle kinderen bij het bordje en kan iedereen pakken wat hij of zij lekker vindt. Na het fruit trokken we onze jassen weer aan en gingen we richting het veld voor de activiteit van vandaag.

Er werden twee tikspellen gespeeld, we begonnen met lieveheersbeestjes tikkertje. Twee tikkers probeerden de kinderen te tikken, als dat lukte veranderde het kindje in een lieveheersbeestje. Het lieveheersbeestje moest op de rug op de grond gaan liggen en spartelen met de armen en benen. Dat lijkt precies op een lieveheersbeestje wat op z’n rug is beland en dus niet meer kan lopen. Je kon bevrijd worden als een ander kindje het lieveheersbeestje terug op zijn of haar pootjes duwde. Op die manier kon het lieveheersbeestje weer lopen en weer meedoen met het tikspel. Hierna speelden we nog een potje knakworsttikkertje, waarbij je met je armen wijd moest gaan staan als je getikt werd. Als er twee anderen jou armen naar beneden deden en ‘knak’ en ‘worst’ zeiden was je weer vrij om mee te doen. Er werd lekker hard gerend door iedereen en het was zo leuk dat we lekker lang doorgingen.

 

Vrijdag 12 januari

De laatste dag van de week is alweer aangebroken, wat vliegt de tijd als je het leuk hebt! Vandaag was Jorn voor het eerst bij ons aan het werk, hij komt team Sportstuif Eindhoven DSC versterken! Hij zal zich binnenkort nog even voorstellen op onze socials.

Het fruit is gesneden, het water staat klaar dus het is tijd om de kinderen op te halen met onze mooie auto’s. Leuk dat alle kinderen de auto’s ook beginnen te herkennen en met trots praten over ‘de grote blauwe auto’. Zie jij ons wel eens rijden? Zwaai gerust!

Als al het fruit is opgegeten is het tijd voor schipper mag ik overvaren? Er worden de gekste manieren verzonnen om naar de overkant te gaan, huppelend, achteruit, op een been, draaiend en zelfs op een been achteruit! Het kon niet gek genoeg. Terwijl de kinderen overvaren moet de schipper de kinderen tikken, ben je getikt? Dan wordt jij de nieuwe schipper. Er werd luidkeels gezongen, erg leuk! Na de activiteit werd er binnen nog flink gedanst, gepuzzeld, getekend en gebouwd. Er wordt altijd van alles uit de spelletjeskast getoverd en de kinderen zijn zo creatief dat er ook vaak zelf spelletjes worden verzonnen. De week is weer omgevlogen en wij zien jullie graag volgende week, fijn weekend!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches