A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monstertikkertje, pionnentrefbal en Pokémon tikkertje in week 4-2024

Maandag 22 januari

Het belooft weer een leuke week te worden bij Sportstuif. Er staan weer allerlei activiteiten op het programma en de temperaturen stijgen een beetje. Daardoor kunnen we deze week weer lekker veel naar buiten om te rennen en plezier te maken. Allereerst was het tijd om alle kinderen op te halen op school en met z’n allen fruit te eten. Het fruit eten is altijd erg gezellig, we zitten met z’n allen aan tafel en kletsen met elkaar over bijvoorbeeld het weekend of de schooldag. Ook de juffen en meesters zitten aan tafel en kletsen ook gezellig mee. Als het fruit op is kunnen we naar buiten en dat doen wij altijd in 3 stappen. Stap 1: een beetje water drinken, we merken dat kinderen er vaak niet aan denken om wat te drinken omdat ze te leuk aan het spelen zijn, dit doen wij daarom direct na het fruit eten. Stap 2: naar de wc, zo hoeven we niet tijdens de activiteit en voor de kleinere kindjes die het soms even vergeten is dit een goed moment om naar de wc te gaan. Stap 3: jassen aan en naar buiten, ondanks dat het niet meer vriest zoals vorige week is een jas nog zeker nodig buiten.

Als we de stappen hebben doorlopen zijn we helemaal klaar voor de activiteit. We speelden vandaag monstertikkertje, dat klinkt spannend he? Er zijn 2 monsters, dat zijn de tikkers en zij gaan proberen alle kinderen te tikken. Als het lukt om iemand te tikken veranderd diegene ook in een monster en mag dan ook monster geluiden maken. Gelukkig is er een toverheks in het spel, de heks kan met zijn of haar toverspreuk de kinderen weer terug veranderen in zichzelf. Als de toverspreuk is gelukt kan je weer gewoon meedoen. De heks heeft het geluk dat hij of zij niet afgetikt kan worden waardoor het spelletje lekker lang door kan blijven gaan. Dat deden we dan ook, we speelden een paar rondes tot dat de meeste kinderen een keer tikker of heks waren geweest. Hierna was het tijd om zelf te gaan spelen, zo vertrokken er een aantal naar binnen om te tekenen, spelletjes te spelen of te puzzelen. Er bleven ook een paar kinderen buiten om te voetballen of om lekker uit te razen.

 

Dinsdag 23 januari

Ook vandaag starten we onze dag zoals gewoonlijk met het snijden van het fruit, het klaarzetten van alle bekers en het vullen van de watertap. Zo staat alles helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Drie man sterk gingen we op pad om alle kinderen op te halen, op maandag, dinsdag en donderdag zijn wij namelijk met 3 pedagogisch medewerkers. Vanaf januari is Jorn ons team komen versterken en daar zijn wij heel blij mee. Met Jorn erbij hebben we weer nieuwe kinderen kunnen aannemen waardoor we elke dag een gezellige club met kinderen hebben rondlopen. Doordat er steeds meer kinderen bij komen kunnen we ook weer andere activiteiten gaan aanbieden. Zo speelden vandaag ook weer een spel wat wij nog niet eerder hadden gedaan.

We speelden namelijk pionveroveraar, het doel van het spel van vandaag was om alle pionnen van de tegenstanders te stelen. De groep werd namelijk verdeeld in twee groepen, elke groep kreeg een aantal pionnen en een eigen vak. Op het startsein ren je naar het vak van de tegenstander om een pion te stelen, deze pion breng je dan zo snel mogelijk naar je eigen vak. Dit moet natuurlijk zo snel als je kan want het andere team doet hetzelfde bij de pionnen van jouw team. Na een paar minuten stopt het spel en tellen we welk team de meeste pionnen heeft. Dit was een heel leuk spelletje, alle kinderen deden heel goed mee en omdat het zo leuk was speelden we extra lang door. Op het laatste deden we nog een rondje alle kinderen tegen de juf, dat was het leukste want de juf verloor natuurlijk. Hierna gingen we fijn zelf spelen en sloten we de middag rustig af.

 

Woensdag 24 januari

We zitten alweer op de helft van de week, gelukkig hebben we nog een paar dagen om leuke dingen te beleven. We begonnen de woensdag lekker sportief met buitenspelen, er werd gevoetbald en tikkertje gespeeld door een aantal kinderen. Andere kinderen speelden binnen met de Lego of gingen aan de slag met het vouwen van vliegtuigjes. Nadat alle kinderen aanwezig waren op de BSO konden we aan tafel voor de bordjes fruit. We smikkelden van al dat heerlijke fruit en toen onze buikjes gevuld waren konden we naar buiten voor de activiteit van vandaag.

We speelden pionnentrefbal, daarvoor hadden we een aantal pionnen nodig en trefballen. Toen dit allemaal klaarstond konden we beginnen, de kinderen werden verdeeld in twee groepen en elke groep kreeg 4 pionnen. Met de trefballen probeerden ze om de pionnen van het andere team om te gooien. De pionnen mochten beschermd worden door de bal met je handen af te weren. Als je de bal ergens anders raakten dan je handen was je even af. Er werd fanatiek gespeeld en steeds meer pionnen werden omgegooid. Het was weer een leuk, nieuw spelletje wat we zeker nog een keer gaan spelen. Na de activiteit mochten de kinderen weer zelf kiezen wat ze gingen doen. Een paar kinderen bleven buiten en andere gingen naar binnen. Terwijl de kinderen fijn aan het spelen waren werd de BSO nog mooi versierd. Carnaval komt er bijna aan en het leek ons daarom leuk om alvast een beetje in de feeststemming te komen. We hebben daarom leuke slingers, ballonnen en serpentines opgehangen in de kantine van DSC.

 

Donderdag 25 januari

Vandaag staat een gezellige dag op de planning, maar liefst 16 kinderen komen bij ons spelen. Dat is een nieuw record, dus dat vinden wij supercool. Toen alle kinderen aangekomen waren op de BSO konden we aan tafel voor het fruit. We hadden lekker veel fruit gesneden zodat er voor alle kinderen genoeg is. De bordjes gingen iedereen langs en al het fruit verdween in de mondjes van de kinderen. Hierna konden we ons klaarmaken voor de activiteit van vandaag. We dronken eerst wat water, gingen nog even naar de wc en trokken onze jassen aan. Helaas miezerde het een beetje maar dat hield ons niet tegen, vol goede zin stonden wij klaar om te luisteren naar de uitleg.

We speelden vandaag Pokémon tikkertje, een heel leuk spelletje wat we wederom nog niet eerder gespeeld hadden. Er waren drie Pokémon trainers, zij hadden alle drie een bal om Pokémons mee te vangen. Met de bal konden de Pokémon trainers de andere kinderen afgooien, als dat lukte was dat kindje dus gevangen. Als je gevangen werd door een Pokémon trainer ging je in het vakje staan van degene die jou heeft afgegooid. Als er drie Pokémons in een vak stonden mocht de eerste weer meedoen. De kinderen vonden dit spelletje erg leuk en er werd dan ook goed gespeeld door iedereen. Zelfs de juf en de meester wilden een keer Pokémon trainer zijn, wat het natuurlijk extra spannend maakt. Na de activiteit gingen we met rode hoofdjes terug naar binnen om warm en droog te gaan spelen.

 

Vrijdag 26 januari

In tegenstelling tot gisteren hadden we vandaag een wat rustigere dag. Op vrijdag komen er wat minder kinderen bij ons spelen maar dat betekent wel dat wij op vrijdag nog plekjes vrij hebben! Ben jij of ken jij iemand die nog op zoek is naar een sportieve buitenschoolse opvang voor op de vrijdag, neem dan contact met ons op!

Voor de laatste keer deze week stapte wij in onze blauwe Sportstuif auto’s om alle kinderen te gaan halen. Eenmaal compleet op de BSO was het tijd voor een lekker bordje fruit, ook maakten we grapjes en kletsen we over wat we het weekend allemaal gaan doen. Toen alle druiven, appels, peren, komkommers en paprika’s op waren gingen we naar buiten voor de activiteit.

We speelden Anna-Maria Koekoek, een populair spelletje bij ons op de BSO. De kinderen zijn altijd erg enthousiast om dit spelletje te spelen. We konden snel beginnen want alle kinderen wisten al precies hoe dit spelletje werkt. Een kindje ging aan de overkant van het veld staan en riep heel hard “Anna-Maria koekoek”. De andere kinderen renden zo snel als ze kunnen naar de overkant toe, maar moeten zorgen dat ze op tijd stil staan. Op het moment dat het kindje aan de overkant klaar is met roepen draait hij of zij zich om en moet iedereen blijven staan als een standbeeld. Het kindje dat als eerste de overkant bereikt wint en mag nu Anna-Maria Koekoek roepen. We speelden zo een aantal rondjes tot dat alle kinderen twee keer waren geweest. Hierna gingen we lekker zelf spelen, we hadden vandaag een echte tekenclub want we zaten gezellig met z’n allen aan tafel te kleuren. Er werden prachtige huizen en computer getekend en zelfs hele boekjes gemaakt. Wij hadden een fijne laatste dag voor het weekend.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches