Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend kwartet, pionnendans en bommetje in week 5-2024

Maandag 29 januari

Vandaag stond een leuke dag op de planning, we hadden namelijk een studiedag! Basisschool de Vuurvlinder en St. Antonius Abt hadden een vrije dag en speelden daarom heel de dag bij ons. Op studiedagen proberen we altijd iets speciaals doen om deze dag extra leuk te maken. Dus ook vandaag hadden wij iets leuks op de planning staan. Maar eerst was het tijd om alle kinderen rustig te ontvangen, een voor een stroomden iedereen binnen. Een aantal gingen direct aan de slag met het maken van een mooie tekening en andere haalden een leuk spelletje uit de kast. Toen alle kinderen waren gearriveerd op de BSO konden we onze jassen aantrekken en in de auto’s stappen. We gingen namelijk op uitstapje naar Het Parktheater in Eindhoven!

We kregen een rondleiding door het theater, we zagen de grote zalen met de mooie stoelen en mochten zelfs op het podium! Daarna keken we nog even in de kleine zaal en in de kleedkamers waar de artiesten zich altijd klaarmaken. De mevrouw van het Parktheater legde alles super goed uit en beantwoorden al onze vragen. We keken onze ogen uit want dit was wel heel bijzonder om een keertje te zien. We voelden ons echte artiesten op dat grote podium en deden zelfs een klein dansje. Op het einde kregen we allemaal nog een verassing van het theater en konden we voldaan terug naar de auto’s.  

Eenmaal terug op de BSO aten we onze boterhammen en konden we weer zelf gaan spelen. Tussendoor werden nog een paar andere kinderen opgehaald die wel naar school waren geweest. Na het fruit eten gingen we nog met z’n allen naar buiten voor de activiteit van vandaag. We speelden levend kwartet, iedereen werd verdeeld in 4 groepjes met allemaal een aantal verschillende materialen. Het doel was om met jouw groepje 4 dezelfde materialen te verzamelen, bijvoorbeeld 4 blauwe pionnen. Dit kon je doen door bij de andere groepjes de materialen te stelen. Maar ondertussen kwamen de andere groepjes ook materiaal stelen van jouw groepje. Je moest dus goed samenwerken met je groep en slim nadenken. Na de activiteit speelden we nog even zelf en werd iedereen langzaam alweer opgehaald.

 

Dinsdag 30 januari

Vandaag stond er weer een normale schooldag voor alle kinderen op de planning. Dus gingen wij weer op pad naar de scholen om alle kinderen op te halen. Voordat het zover was sneden we eerst het fruit en vulde we de kan met water. Eenmaal op de BSO aangekomen konden de kinderen meteen wat te drinken pakken. Nadat we helemaal compleet waren gingen we aan tafel voor het fruit. De bordjes met lekkere appels, bananen, peren, druiven en nog veel meer gingen weer iedereen langs. Na al dat lekkere fruit was het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan. Het zonnetje scheen waardoor het perfect weer was voor een leuke activiteit.

We speelden vandaag het safari spel, waarbij alle wilde dieren ontsnapte. De kinderen werden in drie groepen verdeeld, elke groep was een ander dier. Zo hadden we een groep olifanten, tijgers en apen. Ook waren er twee jagers, zij gingen de dieren tikken op het moment dat ze ontsnapten. De dieren begonnen allemaal in een eigen dierenhok, in een hoek van het veld. Eén van deze dierenhokken bleef nog leeg. Er werd één groep dieren genoemd die gingen ontsnappen, deze ontsnapte dieren rennen zo snel als ze kunnen naar dat lege dierenhok. De jagers proberen deze diertjes te vangen door ze te tikken. De dieren die het lukte om zonder getikt te worden naar het lege dierenhok te rennen zijn veilig, de andere gaan nu meehelpen met tikken. Dit was een heel leuk spelletje en we speelden daarom lekker lang door. Na de activiteit werd er nog buiten gevoetbald en tikkertje gespeeld. Binnen werd er getekend, vliegtuigjes gevouwen en spelletjes gespeeld. Zo kwam er weer een einde aan onze dinsdagmiddag.

 

Woensdag 31 januari

Het is alweer de laatste dag van januari en weer een gezellige, lange dag bij Sportstuif. We haalden de eerste kinderen op om bij ons boterhammen te komen eten. Gezellig met z’n allen aan tafel smikkelden we onze boterhammen op. Er werden moppen getapt en besproken wat iedereen op zijn of haar boterham had. Na het eten was er tijd om te gaan spelen, er werden mooie kleurplaten ingekleurd en spelletjes gespeeld. Toen alle kinderen op de BSO aangekomen waren aten we wat fruit en groente zodat we weer genoeg energie hadden voor de rest van de middag.

Buiten speelden we vandaag pionnendans, de muziek ging aan waardoor we lekker konden dansen, springen en rennen. Op het moment dat de muziek stopte moest iedereen zo snel mogelijk bij een van de pionnen gaan staan. Dat was heel erg leuk want we moesten goed opletten en snel reageren. Nadat we lekker gedanst hadden gingen we met rode wangetjes terug naar binnen om een beetje op te warmen. Binnen werden er weer heel wat vliegtuigjes gevouwen maar ook tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld. We sloten de middag af met stoelendans, we dansten om de stoelen heen en ging snel zitten als de muziek stopten. We hadden weer een hele fijne middag op de BSO.

 

Donderdag 1 februari

Vandaag zijn we alweer 4 maanden open! We zijn afgelopen maanden al flink gegroeid en hebben er ook al een extra pedagogisch medewerker bij. We hopen komende maanden alleen nog maar verder te groeien en alle kinderen leuke, sportieve middagen te bezorgen bij Sportstuif. Ook vandaag stond er weer een gezellige middag op het programma, daarvoor moesten we eerst de kinderen ophalen van school. Eenmaal terug op de BSO aten we lekker wat fruit en dronken we wat water. We hadden er zin in vandaag want binnen no time stond iedereen met zijn of haar jas aan buiten te wachten voor de activiteit.

De activiteit van vandaag was bommetje! Een nieuw spelletje voor de kinderen dus er moest eerst goed geluisterd worden naar de uitleg. Iedereen gaat in een grote kring staan en één iemand staat in het midden van deze kring. Degene in het midden telt in zijn of haar hoofd tot 20, ondertussen geven de kinderen in de kring een bal door. Als degene in het midden bij 20 is roept hij of zij heel hard bommetje! Het kindje in de kring dat op dat moment de bal in zijn of haar handen heeft is de tikker samen met degene in het midden. Samen probeer je met de bal alle kinderen af te gooien. De kinderen vonden het een heel leuk spelletje vooral toen de meesters en de juffen mee gingen doen. Zo speelden we een aantal rondjes tot dat de rode wangetjes tevoorschijn kwamen. Een aantal kinderen wilden nog door spelen en bleven lekker buiten, de rest ging rustig naar binnen om daar fijn te spelen. We sloten de middag tekenend, voetballend en spelend af.

 

Vrijdag 2 februari

Op de laatste dag van de week begonnen we lekker rustig, we haalden alle kinderen op en aten met z’n allen fruit. Ondertussen werd er gekletst over de weekendplannen en over de carnavalsvakantie die al bijna voor de deur staat. Nadat we lekker fruit hadden gegeten was het tijd om naar buiten te gaan. We stonden snel paraat voor de laatste activiteit van de week.

Vandaag speelden we memory estafette, we verdeelden iedereen in twee groepen met elk een eigen parcours. Om de beurt start er iemand van elk team, hij of zij legt het parcours af en draait aan het einde van het parcours twee memory kaarten om. Als het dezelfde kaarten zijn mag je ze meenemen naar je team. Als de kaarten niet hetzelfde zijn draai je ze weer terug en ren je snel terug naar je groepje. Als je de volgende een high five geeft kan de volgende in de rij vertrekken. Het groepje dat als eerste alle memory setjes heeft omgedraaid heeft gewonnen. We speelden het spelletje lekker fanatiek en ondanks de kou kregen we het toch een beetje warm van al dat rennen. Na de activiteit gingen we lekker zelf spelen, buiten werd er nog gespeeld met de bal en binnen werd er getekend. Na het koekje speelden iedereen lekker binnen en werd er twister gespeeld, zo kwam aan onze vrijdag langzaamaan een eind.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches