Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Leeuwentikkertje, pionnenvoetbal en slingertikkertje in week 50-2023

Maandag 11 december

De kerstvakantie komt al steeds dichterbij, maar we hebben nog 2 hele leuke weken te gaan. Dus stonden we vanmiddag weer vroeg paraat om alles klaar te zetten voor de kinderen. Nadat de BSO er klaar voor was konden we de kinderen gaan halen. In de auto terug naar de BSO kletsen we altijd gezellig over het weekend en de schooldag. Zo ging de autorit extra snel voorbij en voor we het wisten waren we bij de BSO. Snel de jassen en de tassen ophangen, de handen wassen en aan tafel. De heerlijke bordjes met fruit en groente gingen iedereen langs en daar smullen wij altijd goed van. Hierna was het uiteraard tijd om naar buiten te gaan waar de activiteit van vandaag al op ons lag te wachten.

We speelden een spannend spelletje namelijk, leeuwentikkertje. Er was één leeuw, die leeuw lag heerlijk te slapen. Maar… kon ineens wakker worden met heel veel honger. De leeuw ging dan proberen de andere kinderen te vangen. De kinderen moesten dus goed opletten wanneer de leeuw wakker werd zodat ze zo snel mogelijk naar een dierenhok konden rennen. In een dierenhok waren ze veilig maar werd je toch getikt dan ging je de leeuw helpen. Vol enthousiasme werd dit spelletje gespeeld, soms werd het zelfs wat moeilijker als er ineens een dierenhok verdween. Iedereen wilde graag een keer de leeuw zijn dus hebben we heel wat rondjes gespeeld. Na al dat rennen was het tijd om zelf te gaan spelen. De meeste kinderen gingen naar binnen omdat het toch wat koud was en we wat druppeltjes voelden. Binnen speelde we met de Kapla, knutselde we kersthuisjes en speelde we spelletjes. Zo sloten we onze middag lekker rustig af.

 

Dinsdag 12 december

De tweede dag van de week begonnen we weer vol enthousiasme met het klaarmaken van de bordjes fruit, alle wasknijpers voor op de bekers verzamelen en de watertap vullen. Als de kinderen dorst hebben kunnen ze zelfstandig een beker pakken, water uit te tap halen en een wasknijper met hun eigen naam op de beker doen zodat we precies weten van wie de beker is. Dat kinderen zoveel mogelijk zelf doen vinden we belangrijk voor de zelfstandigheid van de kinderen. Daarnaast kunnen kinderen veel meer dan dat we soms denken. We moedigen ze dan ook aan om zelf dingen te komen vragen als ze iets willen en bijvoorbeeld zelf de rist van de jas dicht te doen. Natuurlijk zijn wij er altijd om te helpen maar als het ze dan ook zelf lukt is de succesbeleving extra speciaal. 

De activiteit van vandaag was net een beetje anders dan we gewend zijn. Vandaag gaf meester Koen, stagiaire van het Summa College de activiteit. We speelden een spelletje wat wij nog niet eerder hadden gedaan namelijk, muurtikkertje. Er werd een tikker gekozen, de tikker ging in het midden staan. De andere kinderen gingen rennen naar de overkant en probeerden om niet getikt te worden. Werd je toch getikt dan ging je in de muur staan, door met armen en benen gespreid te gaan staan. Uiteindelijk kwamen er steeds meer kinderen in de muur en werd de muur steeds langer. Zo krijgen de kinderen die nog niet getikt zijn steeds minder ruimte om over te steken. We vonden het een erg leuk spelletje en er werd goed meegedaan. Na al dat rennen was het tijd om naar binnen te gaan waar er nog een knutselactiviteit op de planning stond.

We gingen kerstkaarten knutselen om deze te geven aan senioren die met kerst alleen zitten. Op deze manier hopen wij deze mensen een fijne kerst te bezorgen. Er werd flink geknutseld en er ontstonden prachtige kerstkaarten.

 

Woensdag 13 december

We zijn alweer halverwege de week, dat betekend dat er een aantal kindjes vroeger uit zijn. We begonnen dus zoals gewoonlijk met het eten van onze boterhammen. Nadat we deze op hadden konden we gaan spelen, er werden mooie tekeningen gemaakt en er werd gebouwd met de Kapla. Toen ook de andere kinderen van school waren gehaald konden we aan tafel voor een bordje fruit. De appels, peren, druiven, komkommers en nog veel meer gingen er goed in. Vol nieuwe energie konden we naar het veld voor de activiteit van vandaag.

Op de planning vandaag stond pionnen voetbal, meeste kinderen kennen het spel als blokjes voetbal. Alle kinderen kregen een pion, die pion mochten ze ergens in het veld neerzetten. Toen alle pionnen een plekje hadden gekregen kwam de voetbal in het spel en konden we beginnen. Met de bal ging je proberen om een pion om te schieten van een van de andere kinderen. Je moest dus goed op je pion letten en ondertussen proberen een pion om te schieten met de bal. Dat was wel moeilijk maar met een beetje hulp hier en daar van de juf lukte het goed. De fanatiekelingen gingen zelfs nog extra lang door. Binnen werd er nog getekend en zijn verschillende spelletjes gespeeld. Voor we het wisten stonden de papa’s en mama’s op de stoep en was onze woensdagmiddag alweer voorbij.

 

Donderdag 14 december

Op de een na laatste dag voor het weekend begonnen we zoals gewoonlijk weer met het klaarmaken van de BSO. Nadat alles klaarstond was het tijd om alle kinderen weer te gaan halen op school. Onze auto’s reden eerst naar Basisschool de Vuurvlinder waar we het eerste deel van de kinderen ophaalden. Daarna werd er nog doorgereden naar de St. Antonius Abt, waar we ook nog kinderen meenamen. Eenmaal terug op de BSO waren we compleet en gingen we aan tafel voor het fruit. We kletsten over de schooldag, buitenspelen en nog veel meer. Nadat al het fruit op was konden we naar buiten, het was gelukkig prima weer dus jassen aan en gaan.

We speelden vandaag slingertikkertje, bij de naam van het spel werden de kinderen al nieuwsgierig. Dus legde we snel uit wat de bedoeling was zodat we konden gaan beginnen. Er wordt één tikker gekozen, de tikker probeert de andere kinderen te tikken. Als dat gelukt is pakt de tikker de hand vast van het kindje dat getikt is. Zo vormen zij een slinger, ze gaan nu samen verder tikken. Wordt er weer iemand getikt, dan sluit hij of zij ook aan bij de slinger. Zo wordt de slinger steeds langer, wat het ook moeilijk maakt. Het is bij dit spelletje belangrijk om goed samen te werken en rekening te houden met elkaar. Dat ging de kinderen goed af, er werd afgesproken wie ze gingen tikken en de oudere kinderen hielden rekening met de jongere kinderen. Na de activiteit stond binnen nog een andere activiteit op ons te wachten. We gingen weer kerstkaarten versieren voor de eenzame senioren in het verzorgingstehuis. De mooiste kaarten werden gemaakt met stickers, glitter papier en stiften. Daar zullen de mensen vast erg blij mee zijn. Hierna was er ook nog tijd om zelf te gaan spelen, een aantal gingen terug naar buiten maar er werden ook binnen spelletjes gespeeld.

 

Vrijdag 15 december

Onze vrijdag begon net iets anders dan normaal, door omstandigheden op school hadden een paar kindjes vandaag geen school of maar een halve dag. Dit is natuurlijk lastig voor de ouders die gewoon moesten werken. Gelukkig hadden wij de mogelijkheid om wat eerder klaar te staan. Flexibiliteit vinden wij erg belangrijk bij Sportstuif, wij proberen dan ook bij dit soort onverwachte situaties mee te denken met de ouders. Vandaar dat wij vandaag vanaf 12 uur open waren voor de kinderen die geen of een halve schooldag hadden. Dat wij ineens een wat langere middag hadden was een perfect moment om wat leuks te gaan doen. Na de boterham stapte we de auto in om naar de kinderboerderij te gaan. Daar zagen we allerlei dieren zoals varkentjes, geitjes, schapen, herten, alpaca’s en nog veel meer. We konden zelfs de geitjes en de schapen aaien als ze dichterbij kwamen. Ook was er nog een speeltuin met een gave piratenboot waar we op konden spelen. Wij hadden het superleuk en komen zeker nog een keertje terug.

Helaas was het alweer tijd om terug te keren naar de BSO waar de andere kinderen al op ons zaten te wachten. We aten met z’n alle fruit waarna we besloten om lekker te gaan tekenen. We hadden mooie kerst kleurplaten dus daar gingen wij geconcentreerd mee aan de slag. Na dat mooie kleuren werden er nog puzzels gemaakt, met de Lego gespeeld en gedanst op K3. Wij sloten de laatste dag van de week positief af en hebben alweer zin in de laatste week voor de kerstvakantie.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches