Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Laatste week van de voorbereidingen bij Sportstuif Eindhoven DSC week 39-2023

Maandag 25 september

We begonnen deze week een keertje niet met het vestigingsoverleg, deze is voor een keertje verplaatst naar de dinsdag. Daardoor hadden wij een rustige ochtend, die we begonnen met werken bij onze vestiging DSC.

Maandagmiddag gingen wij weer op pad naar de BSO, dit is de laatste week dat wij bij andere vestigingen helpen. Vanaf volgende week gaan wij open en hebben wij direct elke dag kinderen op de BSO. Vandaag waren wij nog te vinden bij Meerhoven DBS en Meerhoven Strijp. Bij Meerhoven Strijp vieren ze deze week hun jubileum, ze bestaan maar liefst 3 jaar. Om dit te vieren hebben ze de hele week leuke activiteiten op de planning staan. Vandaag konden de kinderen spelen met de XXL Twister, XXL 4 op een rij en de panna kooi. De kinderen werden verdeeld in drie groepen, elke groep begon bij een van de spellen. Na een tijdje spelen werd er doorgedraaid, zo kwam iedereen bij elk spel aan de beurt. Na al dat spelen konden de kinderen zelf nog kiezen wat ze wilden doen. Zo werd er nog fanatiek gevoetbald in de panna kooi en werd de lenigheid getest met potjes Twister.

 

Dinsdag 26 september

De ochtend begon bij Meerhoven Strijp met het vestigingsoverleg. We hebben de laatste dingen besproken voor de opening volgende week. Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben er zin in!

Na het overleg was het tijd om naar de BSO te vertrekken.

Bij Schijndel begonnen we voor het ophalen van de kinderen met een rondje flyeren. Op die manier kunnen wij nog meer mensen kennis laten maken met Sportstuif. Na het flyeren was het tijd om de kinderen te gaan halen met de mooie blauwe Sportstuif auto’s. De activiteiten die deze middag op het programma stonden waren sport estafette en tikspellen. Iedereen deed fanatiek mee met de activiteit, ook na de activiteit werd nog een leuk spel gespeeld. De kinderen in Schijndel hebben een eigen spel bedacht wat ze super graag spelen. Het spel heet ‘Rainbow Friends’, wij waren wel benieuwd hoe dit spel werkt dus werd er fanatiek meegespeeld. Op deze manier vloog de middag weer voorbij en werden de kinderen alweer opgehaald.  

 

Woensdag 27 september

Op woensdag hadden we een gezellige, lange middag op de BSO. Bij Helmond de Braak waren alle kinderen al op tijd uit waardoor we begonnen met het eten van onze boterhammen. Toen deze op waren was het tijd om te gaan spelen, er werd gevoetbald, getekend, spelletjes gespeeld en loom armbandjes gemaakt. Nadat de kinderen een tijd zelf hadden gespeeld was het tijd voor de activiteit. De groep werd verdeeld in twee groepen, dit deden wij vandaag op interesse. Er waren namelijk heel wat kinderen die het leuk vonden om te voetballen. De kinderen die dit niet zo leuk vonden gingen een ander spel doen. Zo werd er met de ene helft van de kinderen een voetbaltraining gedaan, waarbij ze trucjes leerden, op goal mochten schieten en afsloten met een partijtje. De andere kinderen gingen een bootcamp doen, er lagen twee loopladders klaar. De kinderen begonnen met verschillende oefeningen te doen met de loopladders. Eerst in elk vakje een voet, daarna met beide voeten in het vakje en ook nog zijwaarts lopen. Er werd fanatiek gesport door alle kinderen, na de activiteit was het dan ook tijd voor een lekker koekje. Na het koekje mochten de kinderen weer lekker zelf spelen. Een aantal waren nog niet uit gevoetbald dus er werd nog een fanatiek partijtje gespeeld. Ook de juffen en meesters doen graag mee, want het is toch super leuk om een panna te maken bij de meester of een goal te scoren bij de juf?

Donderdag 28 september

Onze ochtend begon weer met werken achter de laptop, zo zijn alle activiteiten voor volgende week bedacht en zijn alle intakeformulieren weer verwerkt. Gelukkig mochten we al snel achter onze laptop vandaan komen om weer naar de BSO te gaan.

In de middag waren wij weer te vinden bij Meerhoven DBS en Meerhoven Strijp. In Meerhoven Strijp was het nog steeds feest, er stonden weer hele gave activiteiten op het programma. Er waren echte nerfgeweertje, daarmee konden de kinderen richten op mikpunten die waren klaargezet. Dit vonden alle kinderen super gaaf om te doen natuurlijk.

Vrijdag 29 september

Vrijdagochtend zijn we begonnen met alle spullen die we afgelopen tijd verzameld hebben in de kast te leggen. Bij DSC hebben wij een mooie kast gekregen waar wij al onze spelletjes, knutselspullen en lego in kunnen opbergen. Nadat we de kast netjes hadden ingedeeld was het tijd om nog even te werken aan administratieve taken van de BSO, toen was het snel tijd om naar de BSO te gaan.

’s Middags waren wij op de BSO in Best en bij Meerhoven DBS. De kinderen werden met de mooie blauwe Sportstuif auto opgehaald, ook werden een aantal kinderen gebracht door een taxi. Taxi’s worden ook regelmatig ingezet bij Sportstuif, op die manier kunnen wij zoveel mogelijk kinderen veilig naar de BSO laten komen.

Na het fruit eten was het tijd voor een leuke activiteit, we speelde Levend Stratego! Dat is een super gaaf spel waarbij de kinderen worden verdeeld in twee teams, met elk een eigen vlag. Elk team krijgt een stuk van het sportpark, daar kan de vlag verstopt worden. Als je de vlag goed hebt verstopt met je team krijg je een kaartje. Op dit kaartje staat welk dier je bent en welk nummer. Na het aftellen is het tijd om op zoek te gaan naar de vlag van het andere team, onderweg kom je de anderen spelers tegen en kan je elkaar tikken. Als je getikt bent laat je je kaartje aan elkaar zien en degene met het beste kaartje wint en krijgt beide kaartjes. Als je geen kaartje meer hebt moet je terug naar het beginpunt voor een nieuw kaartje. De ander kan verder op zoek naar de vlag, lukt het om de vlag te vinden? Dan moet je zo snel als je kan terugrennen naar je beginpunt zonder dat je getikt wordt. Als je veilig terug bent met de vlag dan heeft jouw team gewonnen. Super leuk toch? Dat vonden de kinderen ook, we zijn daarom ook lekker lang doorgegaan.

 

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches