Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kat & muis, monstertikkertje en diamantenroof in week 47-2023

Maandag 20 november

Het is weer tijd voor een nieuwe week, wij hebben weer allerlei leuke activiteiten bedacht voor deze week. We proberen elke dag een nieuwe activiteit aan te bieden, zo blijft het leuk en uitdagend voor de kinderen. Zo stond er ook vandaag weer wat nieuws op de planning, al kende sommige kinderen het spelletje al wel. We speelde vandaag kat & muis tikkertje, daar hadden de kinderen wel zin in. Er werd één kat gekozen, dit was de tikker. De rest van de kinderen waren muisjes en kregen een hesje als staart. Dit hesje stopte we een beetje in de achterkant van onze broek, zo leek het net of we echt staartjes hadden. De kat ging op jacht om de staartjes van de muizen af te pakken. Als dat gelukt was en het muisje dus geen staart meer had, ging je meehelpen met de kat. Er werd flink gerend en heel wat staartjes werden afgepakt. Iedereen wilde graag een keer de kat zijn dus speelde we een aantal potjes zodat de meeste kinderen aan de beurt waren gekomen.

Toen we na al dat rennen toch wel een beetje moe waren geworden zijn we lekker naar binnen gegaan. Binnen zijn nog een aantal vlaggetjes gekleurd voor Sinterklaas maar ook werden er spelletjes gespeeld en puzzels gemaakt. Door al dat spelen waren we bijna vergeten dat we ook nog een koekje kregen. Dus snel de handen wassen en een heerlijk koekje uitkiezen uit de koekjestrommel. Toen ons koekje op was konden we nog even verder spelen tot dat de papa’s en mama’s alweer kwamen.

 

Dinsdag 21 november

De mooie vlaggetjes lijn die we met alle kinderen hebben geknutseld hangt inmiddels voor het raam. Nu kan Sinterklaas ons vast niet meer missen, wij wachten in spanning af. Nadat alle kinderen van school zijn gehaald en hun vlaggetje hadden bewonderd zijn we aan tafel gegaan om fruit te eten. De bordjes lagen weer vol met lekkere appels, peren, bananen, druiven, paprika’s en komkommers. De kinderen zijn echte fruit en groente eters want de bordjes gaan altijd helemaal op. Vol nieuwe energie konden we naar buiten voor de activiteit van vandaag. jassen aan, sjaals om en ritsen dicht want het begint steeds kouder te worden.

We speelde vandaag monstertikkertje, dat klinkt spannend hé? Bij monstertikkertje is de tikker veranderd in een monster, dit monster mag zelf kiezen hoe hij of zij eruit ziet. De tikker mag kiezen welke kleur monster hij of zij is en wat voor geluid het monster maakt. Zo ontstonden er groene apen monsters, regenboog olifanten monsters, blauwe beren monsters en nog veel meer. Wat was dit grappig, over heel het veld hoorde wij de geluiden komen van de monstertjes.

Na een tijdje hebben we de kinderen maar weer terug veranderd naar zichzelf en gingen we naar binnen om even bij te komen.

Toen we binnen kwamen stond daar ineens een verassing op ons te wachten! We konden onze ogen niet geloven maar er lagen zomaar twee cadeaus op tafel met een brief, van wie zou dat zijn? De kinderen kwamen al snel met de conclusie dat Sinterklaas en de Pieten waren langs geweest. Sommige kinderen hadden zelfs een Piet zien lopen bij de BSO. Uit het gedicht bleek inderdaad dat Sinterklaas en de Sport Piet waren langs geweest. Snel werden de cadeaus uitgepakt, een mooi boekje om te lezen of om voor te lezen op de BSO en Kapla! Twee dingen die wij ook op ons verlanglijstje hadden gezet, dus daar zijn wij super blij mee. Wij zijn benieuwd of ons komende tijd nog meer te wachten staat.

 

Woensdag 22 november

Woensdagochtend stond in het teken van de derde les van de peutergym lessenreeks. Er stonden weer verschillende spelletjes klaar in het teken van een nieuwe beweegvorm. Zo speelde we eerst een aantal spelletjes met muziek, bijvoorbeeld rennen tot dat de muziek stopt en het zoeken van de juiste kleur op het moment dat de muziek is gestopt. Daarna hebben we met de grote parachute gespeeld. Eerst gingen we wapperen en maakte we grote golfjes, daarna gingen we omhoog en omlaag met de parachute. Ook konden we er nog onderdoor rennen en hebben we heel veel ballen op de parachute gelegd. We sloten af met voetballen en spelen met de bal. Volgende week is alweer de laatste les en gaan we er nog een keer een feestje van maken.

We zitten alweer op de helft van de week en begonnen daarom met het eten van boterhammen. Toen ze allemaal op waren konden we gaan spelen en direct vlogen er een aantal naar buiten. Gelukkig was het droog en konden we lekker rennen buiten. Om 14:15 waren ook de andere kinderen uit en waren we compleet voor vandaag. Omdat we een lange middag hadden wilde we wat leuks gaan doen. Na de activiteit zijn we daarom naar de beweegboog gelopen bij Op Noord. De beweegboog is een grote boog waar geluid uitkomt, de boog heeft allerlei verschillende spelletjes die je kan spelen. We hebben een aantal leuke spellen gespeeld zoals commando, waarbij je zo snel als je kan de opdracht van de boog moet uitvoeren. Ook hadden we dancebattle en was er zelfs een spel met rekensommen. Dit was echt mega leuk, maar na een tijdje begonnen we het toch een beetje koud te krijgen en zijn we teruggelopen naar de BSO. Op de BSO konden we lekker opwarmen onder het genot van een koekje. We hebben onze middag afgesloten met potjes monopoly, tekenen en bouwen met de nieuwe Kapla.

 

Donderdag 23 november

Onze middag begon erg bijzonder, toen we binnen kwamen viel ons direct iets op. De hele BSO was een grote rommel, de stoelen stonden op de tafel, de spelletjes lagen door de ruimte heen en zelfs de koekjestrommel was uit de kast gepakt. Toen wij eens goed gingen kijken lag er een briefje op de tafel met daarop, “groetjes van Rommel Piet”. De Rommel Piet had er dus een grote rommel van gemaakt. Nadat we onze jassen en tassen hadden weggehangen besloten we toch maar om de rommel samen op te ruimen. Gelukkig ging het opruimen erg snel door onze goede samenwerking. Toen we alles netjes in de kast terug hadden gezet kwamen we in de kast nog 2 cadeaus tegen! Rommel Piet had ook nog wat leuks voor ons achtergelaten. Maar voordat we de cadeaus konden openen was het eerst tijd om fruit te eten en naar buiten te gaan.

De activiteit van vandaag was geluksestafette, we verdeelden de kinderen in twee teams en elk team kreeg een rij van 6 pionnen. We hadden een grote dobbelsteen waarmee we gingen gooien. Het getal waar de dobbelsteen op eindigde was het nummer van de pion waar we naar toe moesten rennen. Deze pion draaide je dan om en daarna rende je terug naar je groepje zodat de volgende mocht gooien. Als al je pionnen omgedraaid waren had je gewonnen. De kinderen konden heerlijk rennen en de dobbelsteen was ook erg leuk om mee te gooien. Na een paar potjes wilde ze graag nog het spelletje spelen wat we gisteren ook hadden gedaan. De kinderen kennen het als politie en boefje maar wilde er graag een Sinterklaas variant van maken waardoor het Sinterklaas en Piet werd. De pietjes gingen de pepernoten stelen van Sinterklaas en Sinterklaas probeerden zijn pepernoten te beschermen door de Pietjes te tikken. Doordat we twee activiteiten hadden gedaan zijn we extra lang buiten geweest, de kinderen waren hierdoor al weer vergeten dat er nog 2 cadeaus op ons stonden te wachten. Eenmaal binnengekomen werden de cadeaus snel uitgepakt, een mooie puzzel van Jungle Boek en een spelletje kwamen tevoorschijn. Daar waren we heel blij mee en de nieuwe spullen werden dan ook meteen getest.

 

Vrijdag 24 november

Het is alweer vrijdag, de laatste dag voor het weekend. Het weer was een beetje wisselvallig dus het was nog even afwachten of we naar buiten konden vandaag. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald begon het ineens heel hard te regenen. Dus snel naar binnen om niet te nat te worden. Eenmaal binnen hingen we onze jas op, waar tot onze verbazing een verassing op ons stond te wachten. Bij de kapstok lagen 2 cadeaus voor ons klaar! Wat een leuk begin van onze middag, snel gingen we aan tafel voor het fruit om daarna de cadeaus open te maken. We hebben een doos met 3 puzzels van Nemo en een gaaf spel gekregen van Sinterklaas.

Gelukkig was het hierna droog geworden en konden we snel nog even buitenspelen. We speelde vandaag dierentuin tikkertje, de tikker was de dierenverzorger en de andere kinderen waren de diertjes. Als je getikt werd door de verzorger moest je een dier naar keuze na doen om weer mee te mogen doen. Zo hadden we ineens allemaal aapjes, olifanten, flamingo’s en unicorns op het veld lopen. Na een tijdje kregen we het een beetje fris en zijn we lekker naar binnen gegaan om spelletjes te spelen, te puzzelen en te tekenen. Een geslaagde laatste dag van de week!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches