Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jumpsquare, schaatsen en Ballorig in week 52-2023 en week 1-2024

Woensdag 27 december

Nadat de BSO maandag en dinsdag gesloten was in verband met de kerstdagen was het vandaag weer tijd om iedereen te verwelkomen. Wij hebben er zin in want we hebben allerlei leuke activiteiten op de planning staan. We begonnen deze ochtend met het klaarzetten van de bekers en de waterkan, we opende de spelletjes kast en we zette de gezellige kerstlampjes aan. Toen we er helemaal klaar voor waren stroomde de kinderen langzaam binnen. De ochtend begon rustig met een spelletje en tekenen. Rond half 11 was het tijd voor een bordje fruit, in de vakantie eten wij altijd twee bordjes fruit per dag. Na het fruit eten kregen wij bezoek, Sportstuif Veldhoven RKVVO stond op de stoep en kwamen gezellig bij ons spelen vandaag. Met z’n allen gingen we een leuke activiteit doen, namelijk wafels versieren. Er stonden verschillende bakjes met hagelslag, fruit en andere dingen om de wafels mee te versieren. Iedereen kreeg een wafel met een beetje slagroom en toen konden we aan de slag. Er ontstonden hele lekkere wafels, die we maar meteen hebben opgesnoept.

In de middag stond er nog een andere leuke activiteit op de planning, we gingen namelijk naar Jumpsquare. Wij hebben het geluk dat dit op loopafstand is dus gingen we gezellig met z’n allen lopen. Bij Jumpsquare hadden we een fantastisch leuke tijd, we sprongen op de trampolines, maakte salto’s en legden het ninja parcours af. Wat een feest was dit, we kregen er geen genoeg van. Het uur springen vloog helaas voorbij en aan de rode hoofdjes te zien was dit een mooi moment om rustig terug te lopen naar de BSO. Hier konden we even uitrusten van al dat springen met een bekertje water en wat fruit. We sloten onze eerste vakantiedag rustig af met tekenen en spelletjes spelen.

 

Donderdag 28 december

Vol nieuwe energie stonden wij deze ochtend weer klaar voor alle kinderen. Nadat ook de BSO er weer klaar voor was, kwamen de eerste kinderen binnen. We begonnen met een potje tafelvoetbal die ze helemaal ontdekt hebben. Er werden verschillende wedstrijdjes gespeeld waarbij er steeds van team gewisseld werd. Zo kwam iedereen een keertje aan de beurt en had uiteindelijk ook iedereen een keer een wedstrijdje gewonnen. Na het tafelvoetballen gingen we knutselen, er werden happertjes gevouwen. Deze werden mooi versierd en aan de binnenkant schreven we verschillende tekstjes, zoals vandaag wordt een leuke dag of je bent lief. Na al dat knutselen hadden we trek gekregen dus gingen we aan tafel voor de boterham. Tijdens het eten van onze boterhammen vertelden we over planning van de middag. Bij het horen van de activiteit werden de kinderen erg enthousiast, kan jij raden wat wij gingen doen vandaag?

We stapte de auto in om uiteindelijk uit te komen bij de schaatsbaan! Voor alle kinderen was het de eerste keer dat ze gingen schaatsen, dat was wel een beetje spannend. Maar vol goede moed trokken we onze schaatsen aan en gingen we richting het ijs. In het begin was het een beetje wennen maar al snel ging het hartstikke goed. Af en toe verloren we even ons evenwicht of was het ijs toch iets te glad waardoor we op onze billen belanden, maar over het algemeen lukte het ons om een paar rondjes te schaatsen. Na al dat schaatsen hadden we wel wat lekkers verdient, we hadden geluk want we kregen een heerlijk bekertje warme chocomelk met slagroom! Mmm dat was genieten zeg, wederom hadden wij een hele leuke middag. Op de terugweg in de auto waren de kinderen zo moe geworden dat ze even de ogen sloten om bij te komen. Terug op de BSO stonden vrij snel de papa’s en mama’s al voor de deur. Zo eindigde ook onze tweede dag van de vakantie alweer.

 

Vrijdag 29 december

Vandaag is het de laatste BSO-dag van dit jaar! Wij zijn natuurlijk nog maar een paar maandjes open maar wij kijken zeer geslaagd terug op afgelopen jaar. Wij zijn al erg gegroeid de afgelopen maanden en gelukkig blijven we nog even doorgroeien. Na de vakantie start er een nieuwe pedagogisch medewerker bij ons op de groep. Daardoor kunnen wij weer nieuwe kinderen aannemen en kunnen we steeds meer kinderen opvangen na school. Wie deze nieuwe aanwinst is hoor je binnenkort, maar houd vooral onze social media pagina’s in de gaten.

Voor de laatste dag hadden we nog een gave activiteit op de planning staan. Voordat we konden vertrekken maakten we de lunchpakketjes klaar, zodat we deze meekonden nemen. Daarnaast sneden we ook wat groenten en pakten we de bekers is. Helemaal voorbereid konden we op pad richting Geldrop. Hier hadden onze collega’s van Leef! Een gaaf evenement georganiseerd namelijk de Kids Jump Fair XL. In de gymzaal stonden allerlei springkussens, stormbanen en zelfs een rodeostier. Snel deden we onze jassen en schoenen uit want wij konden niet wachten om al deze leuke springkussens te ontdekken. We klommen in de klimtoren, we gleden van een hoge glijbaan en maakten een rondje op de rodeostier. Rond lunchtijd hadden we even een korte pauze om onze boterhammen op te eten en wat te drinken, maar daarna was het weer tijd om te spelen. Zo hebben we ons een aantal uur goed kunnen vermaken. Toen we aan het einde van de middag merkte dat we een beetje moe geworden waren was dat een goed moment om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO speelden we nog even een spelletje en werd er nog mooi getekend. Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan en zat deze laatste dag van het jaar er alweer op.

 

Dinsdag 2 januari

Gisteren waren wij gesloten in verband met nieuwjaarsdag, wij hopen dat iedereen een fijne jaarwisseling heeft gehad en wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Vandaag verwelkomen wij alle kinderen weer en hebben we weer een leuk uitstapje op de planning staan. Maar voordat het zover was werd er eerst even gespeeld, zo werd er getekend, gebouwd met de Kapla en een aantal fanatiekelingen gingen ondanks het slechte weer toch even naar buiten. De ochtend vloog voorbij waardoor we alweer aan tafel gingen voor de boterhammen. Iedereen kreeg een boterham en kon kiezen uit verschillend beleg zoals kaas, kipfilet, salami en boterhammenworst. Er werd goed gegeten want vanmiddag hebben wij al deze energie nodig om lekker te kunnen spelen. Na de boterhammen was het tijd om onze jassen aan te trekken en de auto’s in te stappen.

We stapte uit bij Ballorig in Veldhoven! Ballorig is een mega grote binnenspeeltuin, hier kunnen we klimmen, glijden, springen en nog veel meer. Toen wij dit zagen keken we onze ogen uit en konden we niet wachten om te gaan spelen. Dus snel vertrok iedereen om te gaan ontdekken. De kinderen vonden het fantastisch en konden hun energie goed kwijt. Ook de juffen moesten er ook aan geloven en gingen mee van de glijbaan en over het survivalparcours. Gelukkig waren de kinderen erbij om ons te helpen, want anders was het ons niet gelukt. Na even gespeeld te hebben namen we even pauze om wat ranja te drinken en even uit te rusten. Maar al snel konden we weer op pad om lekker te gaan spelen. Helaas was het rond half 4 alweer tijd om terug te rijden naar de BSO. Op de BSO werd er nog fijn gespeeld met de voetbaltafel, werden er nog spelletjes gespeeld en mooie tekeningen gemaakt. Zo sloten wij onze eerste dag van het nieuwejaar af.

 

Woensdag 3 januari

Onze ochtend begon met het spelen van spelletjes en maken van mooie tekeningen. Toen we compleet waren vertrokken we naar Sportstuif Veldhoven RKVVO om daar te gaan spelen. Daar stonden verschillende leuke activiteiten op het programma. We begonnen buiten met het spel pionnenroof, iedereen werd verdeeld in tweetallen met 1 pion. Een iemand van het tweetal zetten de pion op de lijn, de andere ging deze proberen te stelen. Je kon je pion verdedigen door de ander te tikken. Het ging er fanatiek aan toe en er werden heel wat pionnen gestolen. Na een tijdje was het tijd om naar binnen te gaan, hier stond een tweede activiteit op ons te wachten. We gingen cupcakes versieren. Voor iedereen stond er een cupcake klaar en verschillende lekkere dingen om op de cupcakes te doen. Na het versieren hebben we onze eigen heerlijke cupcake opgesmikkeld. Hierna was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar onze eigen BSO want ’s middags stond er nog een gave activiteit op de planning.

Deze middag hadden wij namelijk een woensdagmiddagactiviteit georganiseerd. Hier konden ook kinderen van buitenaf aan deelnemen, zo leren nieuwe kinderen onze BSO kennen en bezorgen we ze een leuke middag. We gingen een hele gave activiteit doen namelijk, lasergamen! We hadden verschillende obstakels gebouwd met tafels, stoelen en prullenbakken waar we achter konden verstoppen. Ook gingen een paar lampen uit om het extra spannend te maken. Al snel stroomden een aantal kinderen binnen en konden we beginnen. We speelden met 4 teams, allemaal een eigen kleur en we wisselden na een paar minuten spelen af. Zo kwam iedereen regelmatig aan de beurt en had iedereen genoeg ruimte om te spelen. Het was een groot succes met maar liefst 10 kindjes van buitenaf. Na een uur spelen had iedereen mooie rode wangetjes gekregen. Helaas was het toen ook weer tijd om af te ronden en werden de kinderen van buitenaf weer opgehaald. Nadat iedereen weer vertrokken was konden we nog even rustig zelf spelen voordat de papa’s en mama’s kwamen om iedereen weer op te halen.

 

Donderdag 4 januari

Het is alweer donderdag, vandaag stond er weer een heel leuk uitstapje op de planning. Maar eerst is was het tijd om even te spelen, er werden potjes tafelvoetbal gespeeld en mooie tekeningen gemaakt. Na het fruit eten gingen we aan de slag met een creatieve activiteit met kraspapier. Kraspapier is zwart papier, als je daar met een stokje overheen krast verschijnt er een mooie kleur of glitters. We maakten prachtige kunstwerken met dit papier, zoals huisjes met vuurwerk, diamanten, hartjes en nog veel meer moois. Dit zag er heel cool uit en we probeerden alle verschillende kleurtjes uit. Na de creatieve activiteit werd er nog met de Lego gespeeld en werd er verder getekend. De tijd vloog voorbij en ineens was het tijd om boterhammen te gaan eten. Iedereen kwam aan tafel zitten en kreeg een lekkere boterham, deze kunnen de kinderen dan zelf beleggen met allerlei beleg. Nadat iedereen genoeg had gegeten was het tijd om op te ruimen en de jassen aan te trekken.

We speelden vanmiddag weer bij Ballorig in Veldhoven! Dit was afgelopen dinsdag zo goed bevallen bij de kinderen dat we besloten om hier vandaag weer te spelen. Een aantal waren er ook nog niet geweest en keken hun ogen uit. Dus snel de jassen en de schoenen uit en gaan. Er werd geklommen op de vulkaan, gegleden van de glijbaan en gesprongen op de trampolines. Er was genoeg te doen om ons de hele middag te vermaken. Tussendoor werd er even een pauze gehouden voor een bekertje ranja. Daarna konden we weer vol nieuwe energie gaan spelen. Helaas moesten we ook weer een keer terug naar de BSO, dus met rode wangetjes stapten we de auto weer in om terug te rijden naar Sportstuif. Wederom een hele geslaagde middag bij Ballorig en wij komen hier zeker nog een keertje terug. Eenmaal aangekomen op de BSO aten we nog een lekker bordje fruit en een koekje. Daarna werd er nog gespeeld met de Lego en speelden we spelletjes. Zo eindigden onze fijne middag alweer.

 

Vrijdag 5 januari

Het is vandaag alweer de laatste dag van de kerstvakantie, wij hebben hele leuke dagen gehad en alle kinderen fijne dagen bezorgd. Maar niet getreurd, vandaag hebben wij nog een hele leuke dag op de BSO waarbij we nog fijn kunnen spelen. Bij binnenkomst van de kinderen werden er direct spelletjes uit de kast gehaald om te gaan spelen. Zo speelden we een aantal potjes Match it! Een spelletje waarbij je zo snel mogelijk de overeenkomsten op de verschillende kaartjes moet zoeken. Daarna speelden we nog een potje Woezel en Pip kwartet en Ganzenbord. Naast de spelletjes werd er ook met de Lego gespeeld en kwamen de tekenspullen weer uit de kast. Nadat alle kinderen waren aangekomen pakte we onze spullen om richting Sportstuif Best te vertrekken. In Best was het een gezellige boel, we gingen direct lekker spelen. We gingen mee naar buiten om te voetballen en te spelen in het speeltuintje.

’s Middags aten we lekkere boterhammen met z’n allen om vervolgens nog even naar buiten te gaan. We speelden tien tellen in de rimboe, een soort verstoppertje waarbij er een zoeker is en de rest gaat verstoppen. Je moet alleen binnen tien seconden zien te verstoppen en de zoeker mag maar 1 stap zetten. De zoeker kan ervoor kiezen om door te gaan naar negen tellen in de rimboe, iedereen moet dan uit zijn verstopplek komen en de zoeker aantikken. Daarna moet je binnen deze negen seconden zo snel mogelijk een nieuwe verstopplek vinden. Zo gaat het door totdat iedereen is gevonden of we bij één tel in de rimboe zijn uitgekomen. Na de activiteit gingen we naar binnen waar we de stoelen klaarzetten om samen een film te gaan kijken. We keken een leuke film en toen deze was afgelopen was het helaas alweer tijd om terug te keren naar onze eigen BSO. Eenmaal terug speelden we nog even totdat de papa’s en mama’s voor de deur stonden. Zo zat de kerstvakantie er helaas weer op, volgende week hebben we weer een normale schoolweek.  

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches