Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Inktvistikkertje, stoeien en poorttikkertje in week 15-2024

Maandag 8 april

We begonnen de week met een heerlijk zonnetje, we zette alle bekers, de watertap en de wasknijpers klaar. Daarnaast werd ook het fruit vast gesneden en konden we op pad om alle kinderen te gaan halen. Onderweg naar de BSO werd er al flink gekletst en gelachen, eenmaal op de BSO aangekomen konden we aan tafel voor het fruit. We smikkelde van het fruit en ondertussen kletsten we nog even door over het weekend. Na het fruit gingen we lekker naar buiten, we stonden vliegensvlug op het veld want we hadden er zin in.

De activiteit die vandaag op het programma stond was inktvistikkertje, een heel leuk spelletje waar we goed moesten samenwerken. We begonnen met 2 tikkers, beide kregen een hoepel. De hoepel was het lijfje van de inktvis en jouw eigen armen de tentakels van de inktvis. Als er iemand getikt werd pakte hij of zij ook de hoepel vast en kreeg de inktvis dus meer tentakels. Dit maakte het soms wat lastiger want nu moest je ook goed rekening houden met elkaar en samen afspreken waar je heen wilde rennen. Er werd goed gerend en het samenwerken ging ook steeds beter. Na de activiteit konden we zelf gaan spelen, er werd veel buiten gespeeld. Zo werden er fanatieke potjes voetbal gespeeld en speelden we met hoepels en ballen. Zo kwam de maandag alweer langzaam tot een einde.

 

Dinsdag 9 april

Er stond weer een gezellige dag op het programma, we hadden er zin in dus stapte we snel in de blauwe auto’s. Alle kinderen werden opgehaald en toen iedereen aangekomen was op de BSO was het tijd voor fruit. De bordjes gingen weer iedereen langs tot dat alles helemaal op was. Hierna was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit van onze stagiaire Koen. Wij luisteren dan altijd erg goed zodat we goed weten wat we moeten doen. Toen iedereen buiten was kon Koen beginnen met het uitleggen van de activiteit.

Vandaag was dat slingertikkertje, een tikspel waarbij we begonnen met 2 tikkers maar dit er uiteindelijk steeds meer werden. Op het moment dat je getikt werd sloot je namelijk aan bij de tikker, je pakt elkaars hand vast en zo ontstaat er een slinger. De slinger wordt steeds langer en langer. Ook bij dit spelletje was samenwerking belangrijk en dat ging dan ook steeds beter. Na een tijdje gespeeld te hebben konden we weer zelf gaan spelen. Er werd wederom gevoetbald maar ook andere spelletjes gespeeld buiten. Binnen werden er kleurplaten gekleurd, spelletjes gespeeld en gebouwd met Lego. Al snel was het tijd voor het koekje en mocht iedereen een lekker koekje komen kiezen. Na het koekje werd er nog even gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alweer voor de deur stonden.

 

Woensdag 10 april

Het is woensdag dat betekent dat we alweer op de helft van de week zitten. We haalden eerst de kinderen op die bij ons boterhammen kwamen eten. Toen iedereen aan tafel zat konden we beginnen met eten van onze boterhammen. Iedereen had iets lekkers bij zoals kaas of salami, daarnaast hadden sommige zelfs een lekker koekje in de broodtrommel zitten. Na het eten werd er al flink buiten gespeeld, een grote bak met allerlei speelgoed werd buitengezet. Uit deze bak mochten wij iets kiezen om te spelen zo hadden we genoeg keuze. Nadat ook de andere kinderen opgehaald waren konden we fruit gaan eten. Na het fruit gingen we gelijk weer naar buiten voor de activiteit.

De activiteit van vandaag was net iets anders dan anders. We gingen namelijk stoeien, maar dit deden wij niet zonder eerst goede afspraken te maken met elkaar. Zo spraken we een stopwoordje af en een aantal veiligheidsregels. Hierna konden we beginnen, we kregen verschillende opdrachten zoals elkaar proberen om te duwen, afpakken van een balletje en het lintje uit elkaars broek trekken. Het ging super goed en de kinderen vonden het ook heel leuk om te doen. Na de activiteit speelden we nog lekker buiten met het speelgoed. Zo werd er KUBB gespeeld, blikken gegooid, eendjes gevangen en hinkelbanen gemaakt. Wat een fijne middag hadden wij!

 

Donderdag 11 april

De ochtend begon wat regenachtig, het zonnetje van gisteren was helaas verdwenen. Maar dat houdt ons niet tegen om er toch een leuke dag van te maken. Toen alles klaarstond voor de komst van de kinderen konden we vertrekken richting de scholen. We maakten een rondje langs 4 verschillende scholen om alle kinderen op te halen. Gelukkig was het droog geworden en konden we na het fruiteten gelukkig wel naar buiten. We speelden vandaag 2 spelletjes, een spelletje die wat moeilijker was en daarna nog een makkelijker spelletje.

We begonnen met het moeilijkere spel, het ravijnenspel. Hierbij was het de bedoeling om met je groepje naar de overkant te komen zonder de grond aan te raken. Hiervoor verdeelden we de kinderen in 3 groepjes, elke groepje kreeg 4 hoepels en een bal. Met deze hoepels moesten ze naar de overkant zien te komen. De kinderen moesten goed samenwerken en overleggen want ze mochten niet buiten de hoepels komen. Gebeurden dit toch dan moest je met je groepje terug naar het begin. Het ging steeds beter en ondanks dat het een moeilijk spelletje was lukte het bij de meeste. Hierna speelden we nog poorttikkertje om toch nog even onze energie kwijt te kunnen. We kozen 3 tikkers die gingen tikken, werd je getikt dan ging je met je benen wijd staan. Iemand anders kon jou bevrijden door onder je benen door te kruipen. Er werd nog flink gerend en zo konden we voldaan zelf gaan spelen. Er werd buiten gevoetbald, gestept en overgegooid. Binnen werden er spelletjes gespeeld, getekend en met de Lego gespeeld.

 

Vrijdag 12 april

Het weekend staat voor de deur maar niet voordat wij er nog een leuke Sportstuif middag van maken. Nadat we allemaal op de BSO aangekomen waren aten we lekker veel fruit, op vrijdag maken we altijd alle laatste beetjes fruit op. We hadden daarom extra veel fruit wat er goed in ging. De zon kwam af en toe een beetje door, dus heerlijk weer om lekker naar buiten te gaan. Omdat het de laatste dag was van de week vroegen we de kinderen wat ze leuk vonden om te doen.

De kinderen wilde graag een keer naar de grote zandbak, dus zijn we naar de beachvolleybal gewandeld. Naast de velden van de korfbal ligt het zand van de beachvolleybal en dat lijkt net op een supergrote zandbak. We gingen dus lekker spelen in het zand, we namen ballen mee en strandspelletjes zoals beach tennis. Daarnaast werden er zandtaartjes en zandkastelen gebouwd en werden er voetjes begraven. Er werd heerlijk gespeeld, de rest van de middag werd er ook nog veel buiten gespeeld. Ook waren er een aantal kindjes die liever binnen speelden en dus werden er binnen tekeningen gemaakt en met auto’s gespeeld. Wat een fijne afsluiting van de week was dit, nu gaan we lekker weekend vieren.  

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches