Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Halloween Bingo, reactie rovertje en verstoppertje in week 44-2023

Maandag 30 oktober

De maandag begonnen we weer met het wekelijkse vestigingsoverleg. Alle belangrijke zaken voor de BSO zijn weer besproken en ook kijken we alvast naar de toekomst. We krijgen namelijk steeds meer nieuwe aanmeldingen en ook de wachtlijst wordt steeds groter.

Na het overleg was het tijd om naar de BSO te vertrekken en de kinderen op te halen van school. We aten snel ons fruit op zodat we naar buiten konden voor de activiteit van vandaag. Omdat het morgen Halloween is speelden we vandaag een Halloween spel. We speelde Heksje Koekoek, dat kende de kinderen vooral als Anna Maria Koekoek. Maar om in het Halloween thema te blijven speelde we het spel met een heks in plaats van Anna Maria. Het ging er fanatiek aan toe, alle kinderen wilde graag een keer de heks zijn. Als extra uitdaging hadden sommige kinderen bedacht om elke keer in een nieuwe pose te gaan staan. Dit zorgde ervoor dat het voor de oudere kinderen ook wat moeilijker werd en het spel voor iedereen leuk was.

Na de activiteit zijn een aantal kinderen naar binnen gegaan om een Halloween kleurplaat of tekening te maken. Er werden heksen gekleurd, spoken getekend en monsters met grote tanden gemaakt.

 

Dinsdag 31 oktober

Vandaag was het echt Halloween, onze activiteit van vandaag pasten hier goed bij. We speelde een echte Halloween Bingo! Alle kinderen kregen een bingokaart met 9 Halloween plaatjes erop. Deze plaatjes moesten de kinderen zien te vinden, als dat lukte konden ze het plaatje afkruisen. De kinderen konden niet wachten om te beginnen en zodra het startsein gegeven was vlogen ze van de stoel af. In alle hoeken van de kantine werd gezocht naar de plaatjes, achter de prullenbak, op de muren en zelfs onder een stoel. Uiteindelijk wisten alle kinderen de plaatjes te vinden en hadden we dus allemaal… Bingo! De kinderen hadden zo goed gezocht dat ze wel een klein prijsje verdient hadden, iedereen kreeg een lekker koekje.

Na de activiteit en het koekje gingen we zelf spelen, helaas regende het vandaag erg veel waardoor we niet echt konden buitenspelen. We hebben daarom vooral binnen gepuzzeld, getekend, geknutseld en spelletjes gespeeld. Ook binnen kunnen wij ons prima vermaken en zijn er genoeg opties om fijn te spelen. Daardoor ging onze middag snel voorbij en stonden de papa’s en mama’s alweer voor de deur om de kinderen te komen halen.

 

Woensdag 1 november

Op woensdag zijn er een paar kinderen die een korte dag hebben op school. Daardoor kunnen we lekker lang bij Sportstuif spelen. Maar voordat we kunnen spelen eten we natuurlijk eerst onze boterhammen op. We zitten dan met z’n alle aan tafel zodat we kunnen kletsen over de dag en wij de kinderen weer een beetje beter kunnen leren kennen. Als iedereen zijn boterhammen op heeft kunnen we gaan spelen.

Om 14:15 waren de andere kinderen uit van school, toen we allemaal op de BSO aangekomen waren was het tijd voor wat fruit. Hierna was het tijd voor de activiteit, vandaag stond het spelletje reactie rovertje op de planning. Er werden tweetallen gemaakt en elk tweetal kreeg één pion. Je ging met je tweetal tegenover elkaar staan met de pion in het midden. De juf riep allemaal opdracht zoals, handen op je hoofd, handen op je knieën, handen op je voeten en nog veel meer. Een van de opdrachten was ‘pak de pion’, dan moet je zo snel als je kan de pion pakken. Als je eerder was dan je tweetal had je een punt verdient en begon het spelletje weer opnieuw. Zo hebben we een aantal rondjes gedaan en de kinderen deden erg goed mee.

 

Donderdag 2 november

Vandaag zijn we precies een maandje open, wat is het snel gegaan. We hebben op alle dagen kinderen en elke week komen er weer nieuwe kindjes bij. Omdat wij en Sportstuif maar blijft groeien zijn wij altijd opzoek naar nieuwe collega’s. Dus ben jij sportminded, gedreven, flexibel en vind je het mega leuk om met kinderen te werken? Heb je een relevante studie afgerond zoals bijvoorbeeld: pedagogiek, pedagogisch medewerker, sport & bewegen, sportkunde of ALO? Wacht dan niet langer en solliciteer via vacatures@sportstuif.nl.

Het was stormachtig weer in Nederland vandaag, door de harde wind en regen besloten we om vandaag binnen een activiteit te doen. We speelde eerst het spelletje de vloer is lava, de kinderen danste, huppelde en sprongen op de muziek door de ruimte heen. Als de muziek stopte moesten ze zo snel mogelijk proberen om met de voeten van de vloer te komen. Door bijvoorbeeld snel op een stoel te gaan zitten en voor deze ene keer op een tafel te klimmen kwamen de voetjes van de vloer. Na een paar rondjes was het tijd voor nog een ander spelletje. Dit kent iedereen waarschijnlijk wel, we speelde stoelendans. Er stonden een aantal stoelen waar de kinderen omheen gingen dansen. Als de muziek stopt ga je zo snel als je kan op de stoel zitten. Dit ging er fanatiek aan toe en zo hadden we ondanks de storm toch een leuke activiteit kunnen doen.

Gelukkig was het aan het einde van de middag nog even droog waardoor we nog naar buiten konden om te rennen, te voetballen en tikkertje te spelen.

  

Vrijdag 3 november

De laatste dag van de week is alweer aangebroken, dat houdt ons natuurlijk niet tegen om er nog een leuke laatste dag voor het weekend van te maken. We aten zoals gewoonlijk eerst ons bordje fruit op, de komkommers, appels, peren en druiven werden snel op gesmikkeld. Hierna was het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan. We speelde vandaag verstoppertje, één kindje begon met tellen en de andere gingen opzoek naar een goede verstopplek. Achter de prullenbakken of achter de hekken verstopte de kinderen zich. Toen alle kinderen gevonden waren door de zoeker werd er een nieuwe zoeker gekozen. Zo speelde we een aantal rondjes zodat alle kinderen een keer konden zoeken en verstoppen. Hierna speelde we nog een ander spelletje om nog even te kunnen rennen. We speelde het kleurenspel, we gingen rennen over het veld en de juf riep een kleur. Deze kleur moesten we dan zo snel mogelijk vinden en naar toe rennen. Als dat was gelukt rende weer verder en hoorde we een nieuwe kleur. Zo sloten wij onze week lekker actief af.

  



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches