Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hagedistikkertje, Bounce Valley en superbal in week 10-2024

Maandag 4 maart

De nieuwe week is weer van start, we hebben er weer zin in en het zonnetje schijnt vandaag volop. Snel gingen we op weg om alle kinderen te gaan halen, in onze blauwe auto’s reden we richting de verschillende scholen. Eenmaal terug op de BSO gingen we gezamenlijk aan tafel om lekker fruit te eten. We smikkelden van de heerlijke bordjes met fruit en groente zodat we vol nieuwe energie naar buiten konden voor de activiteit van vandaag.

We speelden verschillende tikspellen, we begonnen met drie is te veel tikkertje. Een tikspel waarbij iedereen tweetallen maakte en met zijn of haar tweetal ergens in het veldje ging staan. Een van de tweetallen bleef over en werden de tikker en de loper. De tikker ging proberen de loper te tikken, de loper rende weg en probeerden niet getikt te worden. De loper was veilig op het moment dat hij of zij aansloot bij een tweetal. De eerste van het tweetal werd dan de nieuwe loper. Het was een beetje een moeilijk spelletje dus speelden we hierna nog een ander tikspel. Het andere spel was knakworst tikkertje, hierbij hadden we weer een aantal tikkers die gingen tikken. Als je getikt was ging je staan met je armen wijd, andere kinderen konden je bevrijden door je arm naar beneden te drukken. Bij de ene arm zei je knak en bij de andere arm zei je worst. We speelden lekker lang door en na de activiteit werd er nog veel buiten gespeeld. Het heerlijke zonnetje zorgden ervoor dat we weer een hele fijne middag hadden.

 

Dinsdag 5 maart

De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, waterkan vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op op school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Buiten speelden we vandaag weer een leuke activiteit, deze week gaf meester Koen de activiteit. Het spelletje heet hagedistikkertje, er werd een tikker gekozen en hij of zij was de hagedis. De hagedis kreeg ook een staart, een lintje wat achter in je broek ging. De hagedis ging proberen iedereen te tikken maar moest zelf ook goed opletten want zijn staartje kon afgepakt worden. Als de staart werd afgepakt was de hagedis zelf af en werd er een nieuwe tikker gekozen. Het was een uitdagend spelletje maar het ging super goed en er werd flink gerend en getikt. Na de activiteit was het tijd om zelf te gaan spelen, binnen werd er getekend, spelletjes gespeeld en gebouwd met Lego. Buiten werd er gevoetbald en tikkertje gespeeld. Het was weer een gezellig middag op de BSO.

 

Woensdag 6 maart

Vandaag hadden we een hele leuke dag, Basisschool St Antonius Abt had een studiedag en waren daarom gezellig heel de dag bij ons. Naast dat er een studiedag was stond ook de eerste les van de peutergymlessenreeks op het programma. Met maar liefst 12 peuters gingen we lekker bewegen. We begonnen met een dansje, daarna gingen we aan de slag, het thema kleuren stond centraal we speelden dus verschillende spelletjes die te maken hadden met kleuren. Zo moesten we opzoek naar de visjes in de juiste kleur en deze vangen, gingen we kleuren sorteren en legde we kaartjes met dieren, fruit en groente bij de juiste kleur. Het was een groot succes en de peuters hebben het supergoed gedaan.

Ondertussen waren de kinderen van de studiedag vertrokken naar een heel leuk uitje. Er werd namelijk gesprongen bij Bounce Valley, een groot springkussenfestijn. Bij Bounce Valley waren verschillende springkussens en spelletjes en we hebben ons dan ook goed vermaakt. Na een flink uur springen hadden we rode wangetjes gekregen en was het dan ook weer tijd om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO aten we onze boterhammen en hadden we tijd om wat uit te rusten. ’s Middags werd er ook nog een leuke activiteit gespeeld, we speelden namelijk mens erger je niet. Een spel waarbij iedereen een eigen goaltje krijgt tussen twee pionnen, je probeert met de bal te scoren in iemand anders zijn goaltje. Ondertussen zorg je er ook voor dat er niet in jouw goaltje gescoord wordt. Het was een erg leuk spelletje en het ging er fanatiek aan toe. De rest van de middag speelden we nog lekker veel buiten in het zonnetje.

 

Donderdag 7 maart

Ook vandaag liet de zon zich weer lekker vaak zien, dus gingen wij vol enthousiasme de kinderen ophalen op school. Op de BSO aten we weer gezamenlijk fruit om vervolgens lekker naar buiten te gaan. Er stond weer een superleuke activiteit op de planning en dus ging iedereen snel klaarstaan voor de uitleg van meester Jorn.

Het spelletje dat we vandaag speelden was superbal! Het lijkt een beetje op iemand is hem, niemand is hem. Als je de bal hebt kan je andere afgooien, gooi je de bal tegen iemand aan dan is hij of zij af. Als je zelf afgegooid bent moet je goed onthouden wie jou heeft afgegooid, want wordt hij of zij ook afgegooid dan mag jij weer meedoen. Het was een groot succes, er werd flink gerend en gegooid en we werden er allemaal erg fanatiek van. Ook de juffen en meester deden gezellig mee maar werden elke keer afgegooid. We speelden lekker lang door en zelfs toen er zelf gespeeld mocht worden gingen een aantal kindjes nog door. Binnen werd er ook nog getekend, spelletjes gespeeld en gebouwd met de Kapla. Toen het tijd was voor een lekker koekje kwamen de meeste kindjes pas naar binnen. We sloten onze middag rustig af met lekker kleuren en spelletjes spelen en zo was onze donderdag voorbijgevlogen.

 

Vrijdag 8 maart

Het is alweer vrijdag, het weekend staat alweer voor de deur maar niet voordat we er nog een leuke middag van maken bij Sportstuif. We haalden alle kinderen op van school en gingen daarna met z’n allen aan tafel voor wat fruit en groente. Er werd weer goed van gegeten en al snel waren de bordjes leeg. Nadat iedereen ook wat water had gedronken konden we lekker naar buiten. Ondanks dat het zonnetje weer heerlijk scheen was het toch nog wat frisjes, dus jassen aan en rennen. Toen iedereen buiten was konden we klaar gaan staan voor de uitleg van de activiteit.

We speelden vandaag chaosbal, een nieuw spelletje voor ons dus werd er goed opgelet tijdens de uitleg. Er werden twee teams gemaakt, de teams gingen tegenover elkaar staan achter de lijn. In het midden van het veld lag een grote bal, de bedoeling was dat je ging proberen deze bal over de lijn van de tegenstanders te krijgen. Dit kon je doen door met andere, kleinere ballen tegen de grote bal te gooien. Gooide je raak dan verplaatsten de bal een stukje en rolde zo een kant op. Je moest snel gooien want anders rolde de bal over jouw lijn heen. Het ging er fanatiek aan toe en de ballen vlogen alle kanten op. Uiteindelijk hadden beide team een aantal keer gewonnen, dat vonden we een goed moment om lekker zelf te gaan spelen. Met het mooie weer werd er nog even buiten gespeeld en binnen werd er getekend en geknutseld. Onze vrijdag kwam zo langzaam ten einde, toen was het tijd om weekend te gaan vieren.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches