Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Geheimtikkertje, ravijnenspel en sportquiz in week 8-2024

Maandag 19 februari

Tijd voor een nieuwe week, vol nieuwe energie begonnen wij de middag met het klaarmaken van de BSO. Toen alles klaarstond was het tijd om te gaan vertrekken. Op verschillende scholen pikten wij kinderen op om uiteindelijk met alle kinderen op de BSO aan te komen. Eenmaal compleet aten we zoals gewoonlijk een bordje fruit, dit doen wij tegenwoordig in twee groepen. Onze groep wordt zo groot dat we inmiddels twee tafels nodig hebben om het fruit te eten. Er werd gezellig gekletst en gesmikkeld van het fruit en toen alle bordjes op waren was het tijd om onze jassen aan te trekken. Vliegensvlug stond iedereen buiten klaar om met de activiteit te beginnen.

We speelden vandaag geheimtikkertje, dat vonden de kinderen wel spannend klinken. Iedereen sloot zijn of haar ogen en in het geheim werden de tikkers en een bevrijder gekozen. Dit deden we door een tikje te geven op het hoofd, voelde je dit tikje dan was je de tikker. De bevrijder kreeg een tikje op zijn of haar schouders. Toen de rollen verdeeld waren was het tijd om te beginnen, iedereen begon te rennen zonder te weten wie de tikkers waren. De tikkers begonnen direct met tikken en zo kwamen de andere kinderen erachter wie de tikkers waren. De bevrijder ging proberen stiekem de getikte kinderen te bevrijden, zonder dat de tikkers erachter kwamen. Na een paar minuten spelen mocht er geraden worden wie de tikkers waren en mochten de tikkers raden wie de bevrijder was. In het begin was het nog een beetje moeilijk maar hoe langer we speelden hoe beter het ging. Uiteindelijk snapte iedereen het spelletje en ging het super goed. Toen we het tijd vonden om zelf te gaan spelen vertrokken een aantal kinderen naar binnen maar bleven er ook een paar buiten. Er werd gevoetbald en gespeeld met een bal en binnen werd er getekend, twister gespeeld en gebouwd met Lego. Zo kwam onze maandagmiddag langzaam alweer aan een einde.

 

Dinsdag 20 februari

Op dinsdag begonnen we de dag met het snijden van het fruit en het klaarzetten van de bekers. Hierna waren we helemaal klaar voor de komst van de kinderen, we stapte de auto’s in om iedereen te gaan halen. Het was een gezellige bedoeling op de BSO en er werd al flink gespeeld. Toen het tijd was om fruit te gaan eten werden alle spelletjes en tekenspullen netjes opgeruimd zodat we aan tafel konden. Er werd goed gegeten van het fruit, de bordjes waren dan ook super snel leeg. Vol energie konden we naar buiten voor de activiteit van vandaag. We gingen netjes op de witte lijn staan om naar de uitleg te luisteren. Vandaag deed meester Koen de uitleg want hij had een leuk spelletje voorbereid.

Het spel van vandaag leek een beetje op het spel van gisteren, alleen was het net even anders. Het spel was geheime bevrijder, er werd een tikker gekozen en hij of zij moest even weg. Zonder de tikker werd er een bevrijder gekozen, de kinderen wisten dus wel wie dit was maar de tikker niet. Toen de tikker terug mocht komen begon het spel en ging de tikker de kinderen tikken. De tikker moest goed opletten om te ontdekken wie de bevrijder was. Als de tikker ontdekte wie dit was kon hij of zij proberen de bevrijder af te tikken, als dat lukte was het spelletje voorbij. We speelden een aantal potjes met verschillende tikkers en bevrijders. Met rode wangetjes was het tijd om af te ronden en lekker zelf te gaan spelen. Een aantal bleven buiten om te voetballen, andere gingen naar binnen om daar fijn te spelen. De middag vloog voorbij en al snel stonden de papa’s en mama’s alweer voor de deur.

 

Woensdag 21 februari

De week is weer doormidden, op woensdag hebben we een gezellige, lange dag en beginnen we met het eten van boterhammen. Na de boterhammen konden we vast gaan spelen, buiten werd er gevoetbald en andere spelletjes gespeeld. Binnen werden tekeningen gemaakt en twister gespeeld. Toen ook de andere kinderen arriveerden op de BSO konden we lekker fruit gaan eten. Na het fruit was het natuurlijk weer tijd voor een leuke activiteit, dus snel de jassen aan en naar buiten. We speelden een moeilijk samenwerkingsspel vandaag, namelijk het ravijnenspel. Bij het ravijnenspel wordt de groep verdeeld in twee groepen, beide groepen krijgen een aantal hoepels. Met deze hoepels moet de hele groep naar de overkant zien te komen, je mag dus alleen maar in de hoepels staan. Als iemand uit het team toch op de grond komt buiten de hoepels dan moet het hele team terug naar het begin. Door met elkaar in de hoepels te gaan staan en de hoepels aan elkaar door te geven kom je uiteindelijk bij de overkant. In het begin was het een beetje wennen maar later ging het al super snel. De kinderen werden er ook erg fanatiek van en er werd goed samengewerkt. Na een paar rondjes begon het wat te regenen en zijn we snel naar binnen gegaan.

We hadden deze middag ook nog wat anders op de planning staan, studenten van Summa vrije tijd organiseren namelijk elke woensdag activiteiten voor kinderen. Wij waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, dus na de activiteit liepen we met z’n allen richting het grote Summa gebouw. We konden kiezen tussen twee activiteiten, een eigen beeldje maken en verschillende spelletjes spelen. Een aantal kinderen gingen knutselen, we maakte een papje van water en poeder. Na goed roeren werd het een papje wat we in een mal konden gieten. Toen het opgedroogd was hadden we een mooi beeldje. Na deze leuke middag was het nog tijd om even te spelen tot dat de papa’s en mama’s iedereen weer kwamen halen.

 

Donderdag 22 februari

We begonnen de ochtend met het wassen van onze blauwe Sportstuif auto’s, ze hadden wel een sopje verdiend. Na het wassen was het alweer tijd om met onze mooie, schone auto’s richting de kinderen te rijden. We haalden vandaag weer kinderen op bij verschillende basisscholen in Acht en Blixembosch. Bij aankomst op de BSO aten we weer zoals gewoonlijk bordjes fruit, vandaag met lekkere appels, bananen, komkommers, peren, druiven en tomaten. Het ging er weer goed in en met onze buikjes gevuld gingen we naar de activiteit van vandaag. Helaas zat het weer niet helemaal mee, de regen en de wind zorgden ervoor dat we vandaag binnen de activiteit speelden.

We deden vandaag een echte sportquiz! Iedereen begon in het midden van de kantine en luisterden naar de vraag. Bij de vraag waren vier antwoord mogelijkheden, je moest goed onthouden welk antwoord de juiste was. Nadat we alle antwoorden te horen hadden gekregen moesten we naar de juiste hoek lopen. in elke hoek was namelijk een van de antwoorden, ging je in de juiste hoek staan dan had je een punt verdient. Het was een spannende quiz met soms moeilijke vragen maar we hadden heel veel antwoorden goed. Het ging er fanatiek aan toe en er werd flink gejuicht als er weer een antwoord goed was. Nadat we alle vragen van de quiz hadden gehad was het tijd om lekker zelf te gaan spelen. Het was droog geworden dus gingen een aantal toch nog even naar buiten om te voetballen. Binnen werd er veel getekend en gekleurd en allerlei spelletjes gespeeld. Het was weer een gezellige middag bij Sportstuif.

 

Vrijdag 23 februari

Het weekend staat alweer voor de deur, de Sportstuif week zit er al weer bijna op. Gelukkig hebben we vandaag nog een leuke middag op de planning staan. We gingen daarom snel onderweg om de kinderen op te halen. Toen alle kinderen aangekomen waren op de BSO aten we lekker fruit, we hadden extra veel omdat het de laatste dag van de week is. Al dat fruit werd helemaal opgesmikkeld en dus konden we daarna lekker naar buiten voor de activiteit van vandaag. We speelden weer een nieuw spelletje.

Vandaag speelden kraak de code, een spel waarbij de geheime code gekraakt moest worden. Dit gebeurde in twee teams, elk team kreeg een stapel met verschillende kleuren pionnen. Om de beurt ging er iemand van het team het parcours afleggen met een van deze pionnen in de hand, springen van hoepel naar hoepel, slalommen tussen de pionnen en rennen. Kwam je bij het einde aan dan stond daar juf Janne die als enige de geheime code wist. Had je de goede kleur pion bij dan mocht je hem laten liggen, maar klopte het niet moest je zo snel als je kon terugrennen. De volgende in je groep kon dan met een andere kleur pion het parcours afgaan. Het groepje dat als eerste alle vier de pionnen met de juiste kleur in de juiste volgorde had neergelegd had gewonnen. We speelden een aantal fanatieke potjes tot dat de regendruppels naar beneden kwamen en we helaas naar binnen moesten. Binnen werd er nog fijn gespeeld tot dat iedereen werd opgehaald en het weekend kon beginnen.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches