A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eilandenspel, poortjesbal en vlaggetjes knutselen in week 46-2023

Maandag 13 november  

Wij hebben weer zin in een nieuwe week, vol enthousiasme stonden we daarom al vroeg klaar bij de eerste school. De kinderen van de Vuurvlinder halen wij als eerste op. Nadat we alle kinderen verzameld hadden was het tijd om de andere kinderen te halen van St Antonius Abt. Toen we allemaal compleet waren was het tijd om terug te keren naar de BSO. Daar stond bij binnenkomst al een heerlijk bordje fruit op ons te wachten. Dus snel de jassen en de tassen ophangen en onze handen wassen zodat we aan tafel konden.

Gelukkig was het tussendoor even droog geworden waardoor we toch naar buiten konden. Hup de jassen weer aan en snel naar het veldje waar het spelletje al klaar stond. Vandaag gingen we oefenen met mikken, gooien en rollen. Er stonden verschillende materialen klaar zoals blikken, houten blokjes en ringen. De toren met blikjes mochten we proberen om te gooien met een pittenzakje. De houten blokjes probeerde we om te rollen of te schoppen met de bal en de ringen gooide we om stokjes heen. Zo konden we goed oefenen met deze verschillende vormen. Het ging dan ook steeds beter waardoor we steeds een stapje verder konden gaan staan en het moeilijker konden maken. Nadat we alle onderdelen gehad hadden was het tijd om met zijn alle op te ruimen en lekker zelf te gaan spelen.

 

Dinsdag 14 november

Het beloofde vandaag weer een gezellige bedoeling te worden op onze BSO. Bijna elke week komen er weer nieuwe kindjes bij waardoor wij vandaag 10 kinderen hadden rondlopen. Wij vinden het natuurlijk superleuk dat het steeds drukker wordt bij ons op de BSO. Ook hebben wij een nieuwe meester op dinsdag. Meester Koen is een stagiaire die vanuit het Summa College Sport en Bewegen ons komt helpen op de dinsdagmiddag. Koen kan heel goed voetballen dus dat valt ook bij de jongens goed in de smaak. Binnenkort zal Koen zichzelf nog uitgebreid voorstellen via onze social media kanalen.

Helaas zat het weer vandaag niet mee, het bleef maar regenen waardoor we de activiteit naar binnen hebben verplaatst. We speelde het spel museumwachtertje, één van de kinderen was de museumbewaker en de rest waren standbeelden. Maar er was iets geks met deze standbeelden want op het moment dat de bewaker niet aan het opletten was konden de standbeelden bewegen. Dat moesten de standbeelden wel voorzichtig doen want als de bewaker zag dat je bewoog was je even af. Wij hadden prachtige standbeelden in ons museum staan die ontzettend goed stil konden staan. Na een paar rondjes met verschillende bewakers hadden we wel genoeg stilgestaan en merkte we dat het tijd was om lekker zelf te gaan spelen. De kinderen vlogen richting onze spelletjes kast om iets leuks te kiezen om mee te spelen. Zo kwam de bak met Lego tevoorschijn, de tekenspulletjes en werden er spelletjes gespeeld.

Ook kunnen de kinderen deze week hun schoen vast meenemen zodat we volgende week allemaal onze schoen kunnen zetten op de BSO. Wij hopen natuurlijk dat de Sint en zijn Pieten bij ons langs komen voor wat lekkers of een cadeautje.

 

Woensdag 15 november  

Vanochtend stond de tweede les peutergym op het programma, maar liefst 4 enthousiaste peuters stonden te springen om te beginnen. We begonnen met een gezamenlijk spelletje waarbij de kinderen de juiste kleur pionnen moesten verzamelen. Daarna konden we weer zelf aan de slag met drie verschillende spelletjes. Er stond een parcourtje met springen, balanceren en sorteren van gekleurde materialen in de juiste kleur hoepel. Ook konden ze skippyballen van de pion naar pion en lagen er verschillende diertjes na die ze konden nadoen. Het was weer een geslaagde les en na een high five van alle peuters was het tijd om ons klaar te maken voor de middag.

We begonnen de middag met het eten van onze boterhammen met de kinderen die al vroeg uit waren. Tijdens het eten kunnen we gezellig kletsen en vandaag ging het over niets anders dan het Sinterklaas journaal. Sinds deze week is dat natuurlijk het hoofdonderwerp op de BSO want het grote boek was blijven liggen in Spanje. Daarvoor hadden wij ’s middags nog iets op het programma staan maar eerst was het tijd om lekker naar buiten te gaan. Inmiddels waren ook de kinderen die wat later uit zijn aangekomen op de BSO en was het tijd voor de activiteit van vandaag. We speelden vandaag het eilanden spel, iedereen had een eigen hoepel behalve één kindje. Er werd afgeteld en iedereen moest dan op zoek naar een nieuwe hoepel. Het kind zonder hoepel had dan de kans om ook een hoepel te veroveren. Zo bleef er steeds een nieuw kindje over zonder hoepel. Later hebben we het wat moeilijker gemaakt door niet meer af te tellen maar zelf te kiezen wanneer je rent en daarna ook nog een tikker toe te voegen. De kinderen deden super goed mee met het spel en bleven maar rennen. Toen de rode wangetjes begonnen te verschijnen en we toch een beetje moe werden was het tijd om naar binnen te gaan voor onze tweede activiteit van vandaag.

Zoals we al eerder vertelden mogen de kinderen hun schoentje zetten op de BSO. Omdat wij natuurlijk geen huisje zijn maar een BSO moeten Sinterklaas en zijn Pieten wel weten dat ze bij ons langs moeten komen. We gingen daarom vlaggetjes knutselen die we kunnen ophangen zodat Sinterklaas kan zien dat hij bij ons moet zijn. Alle kinderen kregen een kleurplaat in de vorm van een vlaggetje die ze konden inkleuren. Uiteindelijk maken we met al deze vlaggetjes een mooie vlaggenlijn die we kunnen ophangen. Goed idee toch? Nou dat vonden de kinderen ook en zijn daarom fanatiek aan de slag gegaan met hun vlaggetjes. De mooiste vlaggetjes werden gemaakt en wij weten zeker dat Sinterklaas ons nu niet meer kan missen.

 

Donderdag 16 november

We hadden er weer zin in vandaag, het was gelukkig prima weer om naar buiten te gaan. Daarom stonden we allemaal snel paraat om na het fruit eten onze jas aan te trekken en naar het veldje te gaan. We speelde vandaag weer een nieuw spelletje, poortjesbal. Alle kinderen gingen in een grote kring staan met de benen helemaal open. We konden een doelpunt maken door de bal tussen de benen door te rollen van een kindje. Je mocht de bal tegenhouden met je handen maar als het toch lukte om de bal door jou benen te spelen werd het een stukje moeilijker. Eerst mocht je nog maar met één hand verdedigen en later, als er nog een keer door je benen werd gerold moest omgedraaid gaan staan. Dat was heel moeilijk maar wel heel grappig. De kinderen hadden er grote lol in en het ging ook super goed. Omdat iedereen het zo’n leuk spelletje vond zijn we extra lang doorgegaan.

Nadat we allemaal wat moe waren geworden en het toch wel een beetje koud werd zijn we lekker naar binnen gegaan. De kindjes die nog geen vlaggetjes voor Sinterklaas hadden gemaakt gingen deze maken, de andere kinderen gingen lekker zelf aan de slag. Tegenwoordig is ook verstoppertje spelen erg populair op de BSO. Jong en oud spelen dan erg goed met elkaar samen en wij vinden het leuk om te zien dat de oudere kinderen de jongere kinderen helpen en meenemen. Wij hadden een hele fijne middag en voor wij het wisten was het al weer tijd om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 17 november

Het is alweer bijna tijd voor het weekend, daar hadden alle kinderen enorm zin in want Sinterklaas komt dit weekend aan in Nederland. Dat brengt natuurlijk een hoop spanning met zich mee waardoor veel kindjes ook een beetje moe waren vandaag. Toch hebben we even heel fijn buiten kunnen spelen. We hadden vandaag een activiteit met skippyballen! We deden een wedstrijdje tegen elkaar, wie er het snelste kon skippyballen. Dat vond iedereen erg leuk en de skippyballen waren een groot succes. Na een aantal rondjes gedaan te hebben was het tijd om lekker zelf te gaan spelen. Er bleven een aantal buiten om te voetballen en binnen werden nog wat vlaggetjes gemaakt. Gelukkig kwamen de papa’s en mama’s op tijd want de meeste kinderen waren erg toe aan het weekend.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches