Zoekende naar een Bso die de kinderen op de eerste plek zet, lekker actief met ze aan de slag gaat, ze uitdaagt en begrijpt dat ouders op de hoogte gehouden wil worden en hun kind veilig kan achter laten.
Zo kwamen we uit bij de Sportstuif. Wij zijn vanaf het eerste moment enorm tevreden, een team wat dedicated is, begaan met de kinderen en ze thuis laat voelen. Onze jongens (5 en 8jaar) zijn elke week weer enthousiast over wat ze hebben kunnen en mogen ontdekken. En hoe tof! Alle sporten lijken mogelijk, hele middagen buiten en ruimte zat! En ook de begeleiders lijken geen moment stil te zitten en altijd in voor een partijtje voetbal, tikkertje, hockey....
En voor ons? Wij zijn ook zeer tevreden, als er iets is dan denkt het team mee in oplossingen, ze zijn altijd enthousiast. Een heerlijk sportief en bruisend team! Keep up the good work

Familie van Beugen Familie van Beugen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dino ei spel, paaseitjes zoeken en het smokkelspel in week 13-2024

Maandag 25 maart

We trappen de week af met een lekker zonnetje, er staat ons weer een leuke middag te wachten. Snel gingen we alle kinderen van school halen zodat er lekker fruit gegeten kon worden. Verdeeld over twee tafels aten de kinderen een lekker stukje fruit of groente, de bordjes gingen iedereen langs zodat iedereen iets lekkers kon pakken. Toen de bordjes leeg waren konden we lekker naar buiten voor weer een leuke activiteit.

We speelden het Dino ei spel, een supercool spel waar wij nog niet eerder van gehoord hadden. We luisterden dus goed naar de uitleg zodat we precies wisten wat we moesten doen. Er waren twee groepen, een groep waren de beschermers van het dino ei. Deze groep ging ervoor zorgen dat het ei niet kapot gegooid werd. De kinderen in de andere groep waren de boeven, zij gingen met trefballen proberen het ei kapot te gooien. De kinderen die het ei beschermen mogen met heel hun lichaam de ballen tegenhouden zodat het ei blijft staan. De groep met boeven moesten goed samenwerken om het ei te kunnen raken. Het was een supercool spel en we speelden daarom een aantal fanatieke potjes. Na het dino ei spel speelden we nog een paar potjes superbal. De rest van de middag werd er nog lekker veel buiten gespeeld, er werd gevoetbald, gerend en nog veel meer.

 

Dinsdag 26 maart

De dinsdagochtend begon iets eerder dan normaal, we hadden namelijk een belangrijke taak op de planning staan. De Sportstuif auto’s moesten gecheckt worden, het oliepeil werd nagekeken, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Een belangrijk klusje om onze auto’s in topconditie te houden en alle kinderen veilig te kunnen vervoeren. Nadat alles helemaal in orde was konden we de rest van de BSO klaarmaken voor de komst van de kinderen. Toen de kinderen aangekomen waren op de BSO stonden de bekers met wasknijpers al klaar en was de waterkan gevuld met water. Ook werd er weer heerlijk fruit gegeten en konden we vol nieuwe energie naar buiten.

We speelden vandaag weer een mega leuke activiteit, namelijk tikkertje met bevrijders. Er werden twee tikkers gekozen, zij gingen proberen zo veel mogelijk kinderen af te tikken. Er waren ook bevrijders, zij kregen een pittenzakje mee en konden getikte kinderen bevrijden. Als je het pittenzakje doorgaf aan een kindje dat af was mocht hij of zij weer meedoen. Het kindje dat het pittenzakje had gekregen was nu de bevrijder en kon dus het pittenzakje weer doorgeven om een nieuw kindje te bevrijden. Op die manier moesten de kinderen goed samenwerken om zo snel mogelijk kinderen te bevrijden. Hoe langer het spel duurden hoe beter wij het gingen begrijpen en hoe beter het ging. Dat was heel erg leuk om te zien. Na de activiteit werd er weer lekker veel buiten gespeeld in het zonnetje tot dat de papa’s en mama’s ons alweer kwamen halen.

 

Woensdag 27 maart

We begonnen de ochtend met weer een les peutergym. Alle enthousiaste peuters waren weer van de partij om lekker te gaan sporten en bewegen. Vandaag gingen we stoeien en stond de fijne motoriek centraal. We begonnen met stoeien, de peuters mochten de papa’s en de mama’s proberen om te duwen daarna kregen ze een knuffeltje die ze gingen beschermen en draaiden we de rollen ook nog om. Tijdens de parcourtjes van vandaag gingen we oefenen met de fijne motoriek zo hadden we een lepel waar we een eitje op balanceerden, gingen we visjes hengelen en gingen we met knijpers pittenzakjes verplaatsen. De peuters deden het super goed, het was weer een geslaagde les.

Hierna was het tijd voor de middag, de eerste kinderen werden opgehaald op school om boterhammen te komen eten. Na de boterhammen werd er al flink buiten gespeeld tot dat het tijd was voor het fruit. Na het fruit hadden we een echte paasactiviteit op de planning staan. De paashaas had namelijk allerlei paaseitjes verstopt, deze mochten wij gaan zoeken. Fanatiek gingen we aan de slag met het zoeken van de eitjes. Onder de prullenbak, tussen het gras, achter het bankje, we zochten overal. Omdat we het zo leuk vonden werden de eitjes nog een paar keer opnieuw verstopt. De rest van de middag speelden we nog lekker buiten, we bouwden eigen parcourtjes, we voetbalde en speelden tikkertje. We hadden weer een leuke middag gehad.

 

Donderdag 28 maart

Er stond weer een gezellige middag op het programma vandaag, na een regenachtige ochtend was het gelukkig droog geworden. Vol goede zin stapte we de auto’s in om richting de scholen te rijden. Toen we alle kinderen verzameld hadden was het tijd om terug te rijden naar de BSO. Er stonden heerlijke bordjes met fruit op ons te wachten dus gingen we snel onze handen wassen en aan tafel. We smikkelde van de lekkere appels, peren, paprika’s, komkommers, druiven en bananen. Hierna was het tijd om lekker naar buiten te gaan, de jassen gingen aan en vliegensvlug stonden we buiten voor de activiteit.

We speelden vandaag het smokkelspel, de kinderen waren verdeeld in twee groepen. Een groep bestond uit politieagenten en de andere groep waren de boeven. De boeven gingen de diamanten stelen uit de kluis, de politieagenten gingen dit natuurlijk tegen proberen te houden. De politieagenten konden de boeven stoppen door ze af te gooien met de bal. Werd er een boef geraakt dan moest hij of zij de diamant terugleggen en opnieuw beginnen. Na een tijdje werden de gestolen diamanten geteld en draaiden we de rollen om. Iedereen deed goed mee en er werden flink veel diamanten gestolen. Na de activiteit konden we zelf gaan spelen, er werd gevoetbald en buiten gerend. Binnen werd er getekend en werden er spelletjes gespeeld, zo vloog onze middag weer voorbij.

 

Vrijdag 29 maart

Vandaag stond er een studiedag op de planning, basisschool de Achtbaan en St Antonius Abt hadden vrij. Op zo’n vrije dag gaan we natuurlijk iets leuks doen dus vertrokken we richting een leuke speeltuin. Het weer werd langzaam steeds beter en soms liet zelfs de zon zich even zien. We speelden heerlijk in de speeltuin waar we konden klimmen, glijden en in het kasteel spelen. Na al dat spelen hadden we honger gekregen en reden terug naar de BSO om onze boterhammen te eten. Na de boterhammen werd er nog even gespeeld, tot dat het tijd was om de rest van de kinderen te gaan halen. Basisschool de Vuurvlinder had namelijk een normale schooldag en moesten dus nog van school gehaald worden. Eenmaal compleet op de BSO werd er nog flink wat fruit gegeten en was het tijd voor de activiteit.

We gingen vandaag paaseieren zoeken, zo kwamen we vast in de stemming voor het paasweekend. Binnen en buiten werden er een aantal paaseieren verstopt, de kinderen mochten niet spieken en moesten in spanning wachten tot dat ze konden gaan zoeken. Toen alle eitjes verstopt waren kon het zoeken beginnen. Vliegensvlug werden er al een aantal eitjes gevonden maar sommige waren wat lastiger verstopt. In alle hoekjes van de BSO werd er gezocht tot dat alle eitjes gevonden waren. Na het zoeken van de eitjes gingen we nog even zelf spelen. Buiten werd er gevoetbald en gebasketbald. Binnen werd er met de Lego gespeeld, met de Kapla gebouwd en tekeningen gemaakt. Voor we het wisten stonden de papa’s en mama’s alweer op de stoep en kon het paasweekend beginnen.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches