Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De vijfde voorbereidingsweek bij Sportstuif Eindhoven DSC week 37-2023

Maandag 11 september

Zoals misschien wel bekend, starten wij de maandagochtend altijd met het vestigingsmanagersoverleg. We hadden een social media post geplaatst waarin onze kinderopvangagenda te zien is. Hier kregen wij mega veel leuke en geïnteresseerde reacties op. Bij Sportstuif willen we alles goed bijhouden, dit doen wij digitaal maar soms blijft een papieren agenda ook wel handig. Zo kunnen wij bijvoorbeeld makkelijk bijhouden welke kinderen er aanwezig zijn en wie er hebben afgemeld.

Wist je dat we bij Sportstuif erg flexibel zijn? We werken met ruiluren, als het kind op tijd wordt afgemeld voor die dag ontvang je daar ruiluren voor. Deze kunnen dan op een ander moment ingezet worden. Daarnaast denken wij graag mee in het last minute regelen van opvang. Zolang er plek is op die dag, is iedereen welkom om te komen sporten en spelen bij ons. Dit is makkelijk te regelen door een whatsapp berichtje te sturen. Whatsapp werkt gemakkelijk en snel waardoor wij ouders snel en op elk moment kunnen helpen.

Na het overleg gingen wij snel door naar de BSO. Vandaag stonden wij paraat bij Sportstuif Meerhoven DBS en Sportstuif Best. Op de locatie van Best waren wij nog niet eerder geweest, het is leuk om verschillende vestigingen van Sportstuif te bekijken en inspiratie op te doen voor onze eigen vestiging. In Best liepen er op maandagmiddag maar liefst 40 kinderen rond, een gezellige boel dus. Nadat alle kinderen met de blauwe Sportstuif auto’s waren opgehaald was het tijd voor een lekker bordje fruit. Er werd flink gesmikkeld door de kinderen, de bordjes waren dan ook super snel op. Nadat we nieuwe energie hadden gekregen van het fruit was het tijd om naar buiten te gaan. De groep werd verdeeld in drie groepen, hiervoor keken we naar de leeftijd van de kinderen. Zo kunnen alle kinderen op hun eigen niveau en met leeftijdsgenootjes spelen en sporten. De activiteiten waren sponzen tikkertje, 10 tellen in de rimboe en het gevangenisspel. Iedereen deed lekker fanatiek mee, waardoor de tijd voorbij vloog.

Dinsdag 12 september

Dinsdagochtend begon de dag met thuiswerken, we werken dan aan wat administratieve taken voor de BSO. Achter de schermen hebben wij al verschillende leuke plannen, zo gaan wij vanaf november starten met een lessenreeks peutergym!

Peutergym is een beweegactiviteit waarin allerlei grondvormen van bewegen aan bod komen, zoals rollen, duikelen, gooien, vangen, springen, rennen en balanceren. Deze grondvormen van bewegen, verwerkt in een speelse, muzikale beweeg les, dragen bij aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek, het zelfvertrouwen, het leren samen spelen en de kinderen ervaren hoe het is om met leeftijdsgenoten buiten te spelen. Wil je meer informatie of ben je enthousiast geworden en wil je samen met je peuter inschrijven voor de lessenreeks? Neem dan snel een kijkje op www.samenbijsportstuif.nl/eindhoven-dsc.

Woensdag 13 september

Vandaag stond er wat leuks op de planning, Sportstuif Veldhoven Basko en Veldhoven Rood-Wit hadden namelijk een mega gave activiteit georganiseerd. Dit was niet zomaar een activiteit, het was een Colorrun! Maar liefst 200 kinderen kwamen naar Basko om mee te rennen en ondergegooid te worden met kleurrijk poeder. De kinderen startte met een fanatieke warming-up waarna het tijd was om van start te gaan. Op de route kwamen zij verschillende obstakels tegen zoals een spinnenweb of autobanden waar zij doorheen gingen. Daarnaast kwamen ze langs vier verschillende ‘colorpoints’, hier werden ze ondergegooid met het gekleurde poeder. Na een paar rondjes was er niks meer te zien van de witte t-shirts en waren zelfs bij een aantal kinderen de haren helemaal blauw, geel, oranje en roze. Na 45 minuten rennen was het tijd voor een spectaculaire afsluiting. Iedereen kreeg een eigen zakje met gekleurd poeder, er werd afgeteld van 10 naar 0 en toen mocht iedereen zijn zakje met poeder de lucht in gooien. Wauw, allemaal verschillende kleurtjes vlogen de lucht in! Wat een geweldige middag was dit, alle kinderen hadden genoten en wij natuurlijk ook!

 

Donderdag 14 september

Donderdagochtend begonnen wij weer met thuiswerken, er waren een aantal nieuwe interesses binnen gekomen. Zo wordt de lijst met aanmeldingen en interesses steeds groter, dat vinden wij natuurlijk super leuk om te zien.

’s Middags waren wij weer op de BSO, vandaag waren we weer bij Meerhoven DBS en Best. In Meerhoven hebben wij vandaag 3 verschillende spellen gedaan: verspringen, stand in de mand en kringtrefbal. In Meerhoven veredelen wij de activiteiten altijd op in leefstijdsgroepen zodat iedereen op zijn of haar manier wordt uitgedaagd!

Vrijdag 15 september

De laatste dag voor het weekend is alweer aangebroken. De ochtend begon rustig met thuiswerken aan verschillende taken voor de BSO. ’s Middags was het weer tijd om naar andere vestigingen te gaan om te helpen. Vandaag waren wij bij Meerhoven Strijp, nadat alle kinderen waren opgehaald was het tijd voor een lekker bordje fruit. Vandaag lag op het bordje, appel, nectarine, meloen, druiven, worteltjes en komkommer. Wij vinden het belangrijk om de kinderen verschillende soorten fruit en groente aan te bieden, zo leren ze nieuwe soorten en smaken kennen en zit er voor iedereen iets lekkers tussen.

Na het fruit eten was het tijd voor verschillende activiteiten, de kinderen die zin hadden gingen buikschuiven en de andere kinderen speelde hoepelpong. Bij hoepelpong was het de bedoeling dat ze een bal door de hoepel gooide, als dit lukte verdiende je een punt. Het was een rustige middag waarbij de kinderen zichzelf goed hebben vermaakt. Zo vloog de tijd voorbij en voor we het wisten kwamen de eerste papa’s en mama’s alweer.



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches