Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalstrefbal, carnavalstikkertje en naar de feesttent in week 6-2024

Maandag 5 februari

Tijd voor een nieuwe week, het is de laatste week voor de carnavalsvakantie. Om vast in de carnavalsstemming te komen hebben we alle activiteiten van deze week aangepast op carnaval. Maar voordat we konden beginnen met de activiteit moesten we eerst de kinderen ophalen van school. In onze blauwe auto’s reden we richting de verschillende scholen om alle kinderen te verzamelen. Eenmaal aangekomen op de BSO aten we met z’n allen fruit en kletsten we over de schooldag en het afgelopen weekend. Hierna was het tijd om de jassen aan te trekken en richting het veld te gaan voor de activiteit van vandaag.

We speelden carnavalstrefbal, er werden drie tikkers gekozen en zij kregen alle drie een trefbal. De rest ging het veld in en probeerden om niet afgegooid te worden door de tikkers. Als je toch werd afgegooid ging je naar de zijkant van het veld waar er in de polonaise gelopen werd. Iedereen die af gegooid werd sloot aan in deze polonaise en zo werd die steeds langer en langer. De kinderen die af waren liepen in de polonaise rond het veld heen, dat zag er leuk uit! Na een paar minuten spelen werden er nieuwe tikkers gekozen en mocht iedereen uit de polonaise weer meedoen. We speelden fanatiek door tot de rode wangetjes tevoorschijn kwamen en de kinderen wat vermoeid raakten. De kinderen mochten nu zelf gaan spelen, een aantal bleven buiten om te voetballen of wat anders te spelen. Ook gingen een aantal kinderen naar binnen om te tekenen, spelletjes te spelen of te bouwen met Lego.  

 

Dinsdag 6 februari

Onze dinsdag begon met het klaarzetten van alle bekers met wasknijpers, het snijden van het fruit en vullen van de watertap. Alle kinderen hebben een wasknijper met hun naam erop, deze wasknijper doen we op de drinkbeker en op die manier kunnen de kinderen precies zien welke beker van wie is. Nadat alles er weer helemaal klaar voor stond was het tijd om in de auto’s te springen en op pad te gaan. We reden langs verschillende scholen en toen iedereen aangekomen was op de BSO konden we aan tafel. We smikkelde van de heerlijke stukjes fruit en sommige kinderen probeerden zelfs iets wat ze nog niet eerder hadden gegeten. Toen alle bordjes leeg waren konden we wat gaan drinken en daarna naar buiten. Vol enthousiasme stonden we op de witte lijn te wachten totdat we gingen beginnen.

De activiteit van vandaag was carnavalstikkertje, dat klonk al heel erg leuk. Er werden een aantal tikkers gekozen, deze tikkers konden kiezen hoe ze verkleed waren. Zo werden er bijvoorbeeld piraten, prinsessen en verschillende dieren gekozen. Deze tikkers probeerden de andere kinderen te tikken. Als je getikt werd bleef je staan en deed je een dansje van ongeveer 5 seconden. Na dit dansje was je weer vrij en kon je dus weer gewoon meedoen. De kinderen mochten zelf bedenken wat voor dansje ze deden, dat zorgde voor hele leuke, gave dansmoves. Er werd flink gerend en gedanst door alle kinderen. Na lekker gespeeld te hebben was het tijd voor iedereen om zijn of haar eigen ding te gaan doen. Binnen werden er verschillende spelletjes bedacht door de kinderen en werd er getekend. Buiten werd er fanatiek gevoetbald en overgegooid met elkaar.

 

Woensdag 7 februari

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif, we zitten alweer op de helft van de week en dat betekend voor een aantal kinderen een korte schooldag. We haalden de kinderen zoals gewoonlijk op op school en aten daarna met z’n allen onze boterhammen. Toen de boterhammen op waren konden we gaan spelen, buiten werd er gevoetbald en binnen werden er mooie tekeningen en kleurplaten gemaakt. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen van school. Toen we alle kinderen hadden verzameld was het tijd om aan tafel te gaan voor wat fruit. Er werd goed gegeten en vliegensvlug was al het fruit verdwenen in de buikjes. Zo konden we vol nieuwe energie naar buiten voor een leuke activiteit.

Ook vandaag stond de activiteit weer in het teken van carnaval. De muziek ging aan met gezellige carnavalsmuziek, zo kwamen we goed in de feeststemming. De muziek gebruikten we ook tijdens het spelletje van vandaag. We speelden namelijk carnavalsmuziek tikkertje, de tikkers gingen proberen alle kinderen af te tikken terwijl de muziek aanstond. Stopte de muziek, dan bleef iedereen stilstaan als een standbeeld. Bewoog je toch of werd je afgetikt door de tikker dan kom je naar de zijkant van het veld. Hier kreeg je dan een opdracht zoals springen als een kikker, hinkelen of rondjes draaien. Na het voltooien van de opdracht mocht je weer meedoen met het tikspel. We speelden flink wat potjes met verschillende tikkers, we sloten af met lekker dansen en springen op de carnavalsmuziek. Na de activiteit werd er nog flink gevoetbald, getekend en gedanst. Zo sloten we onze woensdagmiddag langzaam alweer af.

 

Donderdag 8 februari

Vandaag stond er weer een leuke dag op het programma, onze collega’s uit Oirschot hadden een hele leuke activiteit georganiseerd. Maar voordat wij richting Oirschot konden vertrekken moesten we eerst alle kinderen ophalen. De kinderen hadden al flink hun best gedaan met de mooiste carnavalsoutfits en leuke haarstijlen. Zo hadden we een boef, een prinses en nog veel meer rondlopen op de BSO. Eenmaal aangekomen op de BSO aten we snel wat fruit zodat we daarna direct konden vertrekken. Jassen aan, naar de wc en hup de auto’s in en richting Oirschot.

In Oirschot stond namelijk een hele grote carnavalstent! Binnen zagen we direct een springkussen staan maar er werd ook geschminkt en er was een clown die ballondieren aan het vouwen was. Oftewel genoeg te zien en te beleven voor de kinderen en ze vermaakten zich ook goed. De coole DJ draaide gezellige carnavalsmuziek en aan de bar konden we zelf wat drinken halen en wat lekkers. We hadden een superleuke middag, er werd lekker gedanst, gespeeld op het springkussen en een aantal lieten zich schminken. Helaas vloog de tijd voorbij en voordat we het wisten was het alweer tijd om terug te keren naar Eindhoven. Eenmaal terug op de BSO werd er nog getekend en verschillende spelletjes gespeeld, al snel stonden de meeste papa’s en mama’s alweer op de stoep. We hadden een hele leuke middag gehad in Oirschot en gingen dan ook voldaan richting huis.

 

Vrijdag 9 februari

De laatste dag voor de carnavalsvakantie alweer, vandaag waren alle scholen ook al vroeg uit. Om 12:00 stonden wij op de schoolpleinen om alle kinderen op te halen. De kinderen hadden er al een gezellige carnavalsviering op school opzitten en zagen er weer prachtig uit. We hadden daarom vandaag geen kindjes op de BSO maar prinsessen, superhelden en sporters.

Op de BSO aten we met z’n allen onze boterhammen op en kletsten we gezellig over de carnaval en de vakantie. Na de boterhammen was het tijd om lekker te gaan spelen, er werd zoals gewoonlijk weer getekend, er werden spelletjes gespeeld en verstoppertje gedaan. Op de tv hadden we ‘3 Uurkes Vurraf’ op waar verschillende carnavalsartiesten een liedje kwamen zingen.

We besloten om op de laatste dag voor de vakantie lekker veel zelf te spelen. De kinderen speelden spelletjes die ze zelf bedachten, ook werd er getekend en spelletjes uit de kast gespeeld. Toen het tijd was om koekjes te eten stond er iets speciaals op ons te wachten. Juf Janne was namelijk vandaag jarig! Wat een feest, we zongen ‘lang zal ze leven’ en we kregen zelfs een lekkere traktatie. Nadat we onze heerlijke roze koek met confetti hadden op gesmikkeld speelden we nog even zelf. We sloten onze vrijdag rustig af met spelletjes en lekker kleuren.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches