Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bootcamptikkertje, wie ben ik en drie op een rij in week 14-2024

Maandag 1 april

Op maandag was de BSO gesloten i.v.m. tweede paasdag. Wij hopen dat iedereen fijne paasdagen heeft gehad.

Dinsdag 2 april

Na dat lange weekend waren we vandaag helemaal uitgerust voor weer een nieuwe, te gekke Sportstuif week. We begonnen dan ook meteen met een studiedag, basisschool St Antonius Abt had vandaag nog lekker vrij. We begonnen de ochtend met lekker spelen, er werd getekend en tussen de buien door waren we ook nog even buiten te vinden. Aan het einde van de ochtend vertrokken we richting een heel leuk uitje. We gingen namelijk spelen bij Ballorig in Veldhoven. We klommen naar boven, gleden van de glijbanen en speelden een potje voetbal in de pannakooi. Tussendoor aten we snel onze boterhammen op zodat we met nieuwe energie weer verder konden spelen. Halverwege de middag was het helaas tijd om terug te keren naar de BSO want ook de andere kinderen moesten van school gehaald worden. Nadat alle kinderen waren opgehaald was het tijd voor fruit. Toen al het fruit op was konden we naar buiten, gelukkig was het redelijk droog geworden.

We speelden vandaag weer een leuke activiteit namelijk, bootcamptikkertje. Er werden twee tikkers gekozen en zij gingen proberen om iedereen te tikken. Als je getikt werd ging je naar de zijkant van het veldje, daar kreeg je een opdracht. Deze opdracht kon bijvoorbeeld zijn, springen als een kikker, hinkelen, rondje om het veld rennen of opdrukken. Nadat je deze opdracht goed uitgevoerd had mocht je weer meedoen met het tikspel. Er werd fanatiek gespeeld, iedereen voerde verschillende opdrachten uit zoals bij een echte bootcamp. Na een tijdje gespeeld te hebben waren we dan ook wel een beetje moe geworden. Dat was een goed moment om zelf te gaan spelen, de kinderen kozen of ze buiten bleven of naar binnen gingen. Een grote groep bleef nog buiten om te voetballen en te hoelahoepen. Binnen werd er getekend en spelletjes gespeeld en zo kwam de dinsdag alweer aan een einde.

 

Woensdag 3 april

Deze ochtend stond de allerlaatste les peutergym op het programma. In de laatste les herhaalden we verschillende onderdelen van afgelopen weken. Zo gingen we weer mikken, gooien en rollen, gingen we aan de slag met het matchen van dieren en fruitsoorten en oefende we nog met de fijne motoriek. Aan het einde van de les stond er nog een verrassing te wachten, alle peuters kregen namelijk een echt peutergym diploma! Na al dat harde sporten en bewegen hadden ze dat wel verdiend. Over een tijdje starten we weer met een nieuwe lessenreeks, volg ons vooral op social media om dit niet te missen.

Na de peutergym was het alweer tijd om een deel van de kinderen op te halen op school. We aten gezamenlijk onze boterhammen en daarna speelden we buiten. Toen ook de andere kinderen uit waren en iedereen aangekomen was op de BSO konden we aan tafel voor het fruit. Na het fruit stond zoals altijd een activiteit op de planning dus ook vandaag gingen we richting het veld.

We speelden vandaag het favoriete spel van een aantal kinderen namelijk, zeekomkommertikkertje. Er waren twee tikkers, zij gingen alle kinderen aftikken. Als je getikt was bleef je staan, met je armen in de lucht. Een kindje dat nog niet getikt was kon jou komen bevrijden, dit doe je door elkaars handen vast te pakken en heen en weer te bewegen. Terwijl je dit doet roep je samen heel hard, zeekomkommer, zeekomkommer, zeekomkommer! Dit vinden de kinderen hilarisch en wij hadden dan ook de grootste lol. De rest van de middag speelden we nog buiten en binnen. Zo werd er geknutseld, gebouwd en gepuzzeld maar ook verzonnen we onze eigen spelletjes en speelden we nog spelletjes zoals Uno en memory.

 

Donderdag 4 april

De week vliegt voorbij met een BSO dag minder deze week. Gelukkig hebben we nog genoeg tijd voor weer een leuke middag. We gingen daarom op pad om alle kinderen weer van school te halen. We reden langs verschillende scholen om alle kinderen op te halen en daarna keerden we terug naar de BSO. Echter begon het ontzettend hard te regenen, zo hard dat we zelfs even moesten schuilen in de auto voordat we naar binnen konden. Door de regen was ook ons veld helemaal onder water komen te staan. Na het fruit eten bleven we dan ook binnen om de activiteit van vandaag te spelen. We splitsten de groep op in twee groepen, een groep met de wat oudere kinderen en een groep met de wat jongere kinderen.

We deden dan ook twee activiteiten, met de jongere groep speelden we het museumspel. De kinderen waren de standbeelden in het museum en mochten niet bewegen. 1 kindje was de bewaker en ging op zoek naar standbeelden die stiekem toch bewogen. Als de bewaker je zag bewegen was je even af. De groep oudere kinderen speelden wie is het. 1 kindje werd even weggestuurd van de groep, ondertussen kozen de achtergebleven kinderen uit wie het is. Door middel van vragen kon het weggestuurde kindje proberen te raden wie het juiste kindje was. Na een paar rondjes speelden we ook nog het fluisterspel, hierbij werd er een zin gefluisterd in iemands oor. Die persoon fluisterde het weer door aan de volgende tot dat iedereen was geweest, het laatste kindje mocht dan zeggen wat de zin was. Daar kwamen meestal hele andere, gekke dingen uit. Dat was heel grappig en een beetje gek want hoe kan dat nou? Na de activiteiten was het weer wat beter geworden en gingen een aantal nog buiten voetballen. Binnen werden er spelletjes gespeeld en tekeningen gemaakt.

 

Vrijdag 5 april

Alweer de laatste dag van de week, op vrijdag is het altijd rustig bij ons op de BSO. Wij hebben daardoor op vrijdag per direct plekken vrij! Vandaag haalden we maar op 1 school kinderen op, bij aankomst op de BSO konden we dan ook direct aan tafel. We hadden lekker veel fruit en konden dus optimaal smikkelen. Toen al het fruit op was gingen we naar buiten, gelukkig was het droog geworden en scheen zelfs af en toe het zonnetje.

De activiteit van vandaag was drie op een rij estafette, we maakten 2 teams en beide teams kregen een kleur pionnen. De eerste van het groepje begon met het afleggen van het parcours, springen van hoepel naar hoepel, over de hordes heen en op het einde legde je de pion in een van de hoepels. Het team dat het voor elkaar kreeg om als eerste drie van dezelfde pionnen op een rij te hebben had gewonnen. Er werd super fanatiek gespeeld en we renden erop los. Nadat beide teams een paar potjes hadden gewonnen vonden we het tijd om zelf te gaan spelen. Er werd nog lekker buiten gespeeld, er werd gevoetbald en we bedachten onze eigen spelletjes. Binnen werden er hutten gebouwd en spelletjes gespeeld. Wat hadden we een fijne middag, maar nu is het tijd voor weekend.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches