Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boer en de haas, Bingo en een kerstshow in week 51-2023

Maandag 18 december

De laatste week voor de vakantie is van start, de kerstmuziek stond gezellig aan en de kerstlampjes zorgden voor een gezellige sfeer op de BSO. Helemaal klaar voor deze week stapte we de auto’s in om op weg te gaan naar de scholen. Nadat we alle kinderen hadden verzameld konden we op de terugweg. Eenmaal aangekomen stonden er al lekkere bordjes met fruit klaar, dus gingen we onze handen wassen en aan tafel. Na al dat lekkere fruit konden we naar buiten voor de activiteit van vandaag.

We speelden vandaag een nieuw spelletje, de boer en de haas. De kinderen werden verdeeld in tweetallen, elk tweetal kreeg een pion die op de witte lijn gezet moest worden. Deze pion was de wortel van de boer, de haas had wel zin in een lekker wortel en ging deze dus stelen van de boer. De haas ging op pad om de wortel te stelen, op het moment dat de haas de wortel in handen had kon de boer proberen de wortel terug te pakken. Door de haas te tikken kon de boer zijn wortel terugkrijgen. Lukte het de haas om zonder getikt te worden naar de overkant te rennen dan had de haas een punt verdient. Zo speelden we een aantal rondjes, waarbij er werd afgewisseld tussen de haas en de boer. De kinderen deden het super goed en er werden heel wat worteltjes gestolen. Na de activiteit was het tijd om zelf te gaan spelen, een aantal bleven lekker buiten om te voetballen. Andere gingen naar binnen om een mooie kerstkleurplaat te maken, er lagen verschillende kleurplaten klaar waaruit de kinderen konden kiezen. Deze werden prachtig ingekleurd. Aan het einde van de middag werden er nog spelletjes gespeeld en torens gebouwd van de Kapla. Hierna stonden de papa’s en mama’s al weer klaar om iedereen mee naar huis te nemen.

 

Dinsdag 19 december

De dag begon vol met regen, het bleef maar regenen vandaag waardoor onze buitenactiviteit in het water viel. Gelukkig hebben we altijd een alternatief zodat we ook binnen een leuke activiteit kunnen aanbieden. Maar eerst was het tijd om met z’n allen fruit te eten, de bordjes gingen rond zodat iedereen een lekker stukje kon pakken. Nadat al het fruit op was gingen we door naar de activiteit.

We speelden vandaag Bingo! Iedereen kreeg een bingokaart en een stift, juf Janne draaide als een echte bingo master aan het bingo rad. Een voor een rolde de balletjes uit het rad en konden we beginnen met het afkruisen van de nummertjes. Na een tijdje begon het spannend te worden, een aantal kinderen hoefden nog maar één nummertje voor Bingo. Uiteindelijk werd er heel hard BINGO! Geroepen en was het duidelijk dat iemand had gewonnen. Deze winnaar mocht een mooi prijsje uitkiezen uit de bak met cadeautjes. We speelden nog een paar rondes verder tot dat we uiteindelijk drie winnaars hadden. Nadat de winnaars iets leuk hadden uitgekozen konden we fijn gaan spelen. Er werden spelletjes gespeeld zoals memory en kwartet en ook de puzzels kwamen weer tevoorschijn. We hadden ondanks het slechte weer toch een hele leuke middag.

 

Woensdag 20 december

Zoals gewoonlijk begon onze woensdagmiddag met het eten van boterhammen. Nadat we onze boterhammen op hadden konden we gaan spelen. Direct pakte een aantal hun jas om naar buiten te gaan. De voetbal kwam tevoorschijn en er werd een fanatiek potje tikkertje gespeeld. Toen ook de andere kinderen waren aangekomen konden we nogmaals aan tafel, ditmaal voor een bordje fruit. Het fruit ging er goed in want na het fruit konden we weer naar buiten. Dus vol nieuwe energie trokken we onze jassen weer aan en gingen we klaarstaan op het veld.

De activiteit die we vandaag gingen spelen kenden een aantal kinderen al. We gingen steen, papier, schaar estafette spelen. Er lag een grote loopladder op het veld, het ene team ging aan het begin van de ladder staan en het andere team aan het einde. De eerste van elk team starten door in elk vakje van de ladder te springen. Uiteindelijk komen ze elkaar tegen, dan spelen ze steen, papier, schaar. De winnaar mag doorspringen, de verliezen stapt uit de ladder. Bij het team van de verliezer start nu een nieuw kindje met springen. Deze komen elkaar weer tegen enzovoorts. Als het uiteindelijk een kindje lukt om de overkant te bereiken verdient dat team een punt. De kinderen vonden het een mega leuk spel en het ging dan ook super goed! Het bleef ook erg spannend, steeds ging er iemand net af voordat er een punt verdient werd. Uiteindelijk vonden we het tijd om zelf te gaan spelen, een aantal kinderen vertrok naar binnen om te tekenen. Maar het grootste deel bleef lekker buiten dus ook vandaag werden de voetbal en de goaltjes gehaald. Toen het tijd was om een koekje te gaan eten kwamen deze fanatiekelingen pas naar binnen toe. Na het koekje werd er vooral nog binnen gespeeld met de Kapla en de domino werden weer torens en andere creaties gebouwd. Andere kinderen gingen tekenen of een puzzel maken, zo sloten wij onze woensdag af.

 

Donderdag 21 december

Het is alweer donderdag, wat gaat deze week toch snel voorbij. Onze ochtend begon erg leuk, eerst reden we naar ons hoofdkantoor in Asten om een nieuwe Sportstuif auto op te halen. Na de kerstvakantie start er een nieuwe medewerker bij ons. Of onze nieuwste aanwinst een juf of een meester is houden wij nog even geheim. Hierna gingen we onze geknutselde kerstkaarten langsbrengen bij de senioren. Ze waren erg blij met onze kaarten en ze vonden de kaarten erg goed gelukt! Wij zijn blij dat we een aantal mensen hebben blij gemaakt met onze kaarten en hopen dat deze mensen een fijne kerst hebben.

Eenmaal terug op de BSO was het tijd om alles klaar te zetten zoals de waterkan vullen en het fruit snijden. Daarna konden we de auto’s in om alle kinderen te gaan halen.

Na het fruit eten keken we naar buiten waar we helaas weer heel veel regen zagen. We besloten daarom om er binnen een feestje van te maken. We schoven te stoelen en de tafels aan de kant zodat we genoeg ruimte om lekker te dansen. Er kwamen leuke liedjes langs zoals kerstliedjes en liedjes van Frozen. Na een paar dansjes te hebben gedaan speelden we nog de super Mario run challenge, bij dit spel moeten we net als in Mario rennen en alle obstakels ontwijken. Op het scherm zagen we wat we moesten doen zoals springen, bukken, naar links of naar rechts. Het ging er fanatiek aan toe maar het lukte ons uiteindelijk om alle vriendjes van Mario te redden. Na al dat dansen en rennen was het tijd om te gaan spelen. De kerstkleurplaten waren erg populair maar ook werden er nog leuke spelletjes gespeeld en torens gebouwd. Voor de meeste kinderen was het een korte middag op de BSO want door alle kerstvieringen op school werd iedereen vroeg opgehaald.

 

Vrijdag 22 december

Het is de laatste dag voor de vakantie, dat betekende dat iedereen lekker op tijd uit was van school. Nadat we iedereen hadden opgehaald van school begonnen we met het eten van onze boterhammen. We kletsten gezellig over het weekend, de kerstdagen en de vakantieplannen. Een aantal kinderen zien we volgende week weer maar ook veel zien we pas de tweede week of zelfs na de vakantie pas. Toen onze boterhammen op waren hadden we even tijd om te spelen. Maar al snel was het tijd om wat leuks te gaan doen, dus hup de jassen aan en de auto’s in.

We gingen vandaag op pad naar tuincentrum Coppelmans in Nuenen, daar was een grote kerstshow te zien. Bij binnenkomst zagen we direct de mooie kerstversiering en grote kerstbomen. Het was allemaal erg indrukwekkend om te zien en wij keken onze ogen uit. Toen we een stukje verder kwamen zagen we ook mooie kerstdorpjes met verschillende huisjes en poppetjes. Deze mini figuurtjes waren erg schattig en we verzonnen allerlei verhalen bij de poppetjes. Nadat we de hele kerstshow hadden bewonderd was het helaas weer tijd om terug te gaan naar de BSO. Bij terugkomst op de BSO konden we nog even spelen met de Kapla, puzzels maken en kerstkleurplaten tekenen. We hadden een hele leuke, laatste dag voor de vakantie!

Wij hopen dat alle kinderen, papa’s en mama’s een hele fijne vakantie hebben!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches